ugrás a tartalomhoz

AJAX és SESSION

Corvus · 2006. Május. 24. (Sze), 22.32
Sziasztok!

Adott egy oldal elindított sessionnal és az oldalon egy űrlap felhasználónév, jelszó mezőkkel a bejelentkezéshez. A form elküldése AJAX-al történik. A feldolgozó php script sikeres bejelnetkezés esetén létrehoz egy új session változót aminek meglétét a munkamenet további részében ellenőriz. A form helyére visszatölti a felhasználó bizonyos adatait és egy kijelentkezés gombot. Viszont mikor kijelentkezés törtnénik, a korábban létrehozot session változót nem találja.
Kérdésem az, h. AJAX (prototype-ot használok) használatakor a session id elküldéséről külön gondoskodni kell, vagy a böngésző elküldi azt is a szervernek. Ha elküldi akkor milyen hibák lehetségesek ami miatt mégsem érhető el a korábban létrehotozz munkamenet változó? Ha nem küldi el, akkor hogyan tehetem ezt meg a prototype segítségével mikor a kérést elküldöm a szervernek?

Előre is thx.

üdv.: corvus
 
1

Egy tipp

sajt · 2006. Május. 25. (Cs), 06.03
Nem lehet, hogy az ajax hivas mas domain-en van? A kijelentkezest is Ajax-al csinalod?
2

nem es igen

Corvus · 2006. Május. 25. (Cs), 08.36
Ugyan azt a domaint hívom meg. Igen AJAX-os a kijelentkezés is.
3

meg van a megoldás

Corvus · 2006. Május. 25. (Cs), 11.17
A kijelentkezést kezelő php scriptben nem adtam ki a
session_start();
parancsot.
Tehát az AJAX-os kérésekkor a böngésző elküldi a session id-t, nem kell külön gondoskodni róla. Azt nem szabad elfelejteni h. a kérést feldolgozó kódban is ki kell adni a fent említett utasítást.

üdv. corvus