ugrás a tartalomhoz

Facebook postolás nem API-val

zzrek · 2017. Ápr. 30. (V), 21.01
Sziasztok!

Tud valaki javasolni nekem egy olyan módszert Facebook-on postolásra PHP-val, ami nem a FB API-n alapul? Valamilyen böngésző emulálásra gondoltam: egy shared hoston egy PHP scriptnek megadom a FB jelszavamat, az emulálja a browser interakciókat, bejelentkezik és postol valamit.
Létezik ilyesmi, ami használható?

Köszönöm!
 
1

Miért?

Poetro · 2017. Ápr. 30. (V), 21.39
Ha úgyis programozni akarod, akkor miért nem használod az SDK-t? Ha még nem akarod használni, akkor miért PHP?

Használhatsz WebDrivert, mint például a Selenium. Vagy PhantomJS-t, vagy hasonló technológiát.
2

SDK

Hidvégi Gábor · 2017. Május. 1. (H), 09.15
A Facebook SDK egy nagy rakás trágyadomb, ráadásul tele van korlátokkal. Mondjuk lehet, hogy nem lesz más választás ebben az esetben.

zzrek: a (shared) webhostok domain-jeit/ip címeit szűrik, így azokról közvetlenül nem tudsz "böngészni".
3

szűrik?

zzrek · 2017. Május. 1. (H), 10.12
Szűrik a magyarokat is?
6

Igen

Hidvégi Gábor · 2017. Május. 1. (H), 11.12
Magyaron próbáltam, saját php scripttel "böngésztem": saját gépről működött, webhostról nem. De szerintem érdemes megnézni, hátha valahonnan működik, és csak nekem nem volt szerencsém.
4

Használtam

zzrek · 2017. Május. 1. (H), 10.26
Használtam az SDK-t és most is azt használom.
Van egy kisebb FB játékom, amivel pár százan játszanak már jópár éve, de a fenntartása már nem éri meg, ráadásul már nem akarok vele foglalkozni. De a játékosok olyan lelkesek, hogy nem akarom kilőni alóluk a játékot. Ha meg lehet tartani olcsóbban, akkor megtartom nekik. Most kb 100 ezret fizetek egy évre (amerikai prémium shared host, SSL). Arra gondoltam, hogy átrakom egy olcsó, vagy ingyenes shared-re, de néhány FB funkciót meg kellene tartani valahogy, ezért gondoltam egy kis trükközésre (pl. a bookmarklet is eszembe jutott). Megnézem a Seleniumot, köszi a tippeket.
Persze bármilyen más ötletet szívesen fogadok.
5

API

janoszen · 2017. Május. 1. (H), 11.00
TE ize, ennek mi koze a Facebook API-hoz? Azert tudtommal nem kernek tul sok penzt, raadasul a LetsEncrypt meg ingyen van es most mar eleg sok host kinalja azt is. Sztem valami felreertes van itt.
7

Lehet

zzrek · 2017. Május. 1. (H), 13.43
Lehet, hogy félreértem, vagy kevés a tudásom. A FB megköveteli az SSL-t, de nem tudom, hogyan oldhatom meg olcsó shared hoston.
8

Tok egyszeruen

janoszen · 2017. Május. 2. (K), 13.15
Egyreszt az API-hoz nem ker SSL-t, csak a JavaScriptes integraciohoz. Masreszt a LetsEncrypt ingyen ad certet, szal barmelyik szolgaltato akinek van egy szem programozoja vagy rendszergazdaja meg tudja oldani hogy legyen. Van par amelyik kinal ilyet.
9

Az jó

zzrek · 2017. Május. 2. (K), 18.49
Az jó lenne, ha úgy van, ahogy mondod...
Ahogy nézem, az app basic settings-nél meg kell adni a Facebook Web Games URL-t, és ott van, hogy: (https)
Ezek szerint nem muszáj, hogy https legyen? Teljesen úgy emlékeztem, hogy ez kötelező. Ha ezt tudtam volna, már hamarabb megspóroltam volna a fenntartási összeg felét :-)
10

JS

janoszen · 2017. Május. 2. (K), 21.18
Ha a JS API-t hasznalod akkor kotelezo. (Ez kell pl. a bejelentkezeshez.) De ha ez igy van, akkor amugy sem uszod meg API-val, nem tudod keresztul proxyzni a user jelszavat. Inkabb keress olyan szolgatatot aki ad ingyen SSL-t. Nem olyan nehez.
11

kÖSZI

zzrek · 2017. Május. 2. (K), 22.26
Köszi a tippeket. Megnézem mit tud a nemJS API, de nem akarom teljesen átírni az egészet. Kiveszem a FB funkciókat, és csak azt hagyom meg, amit olcsón meg lehet valósítani, kevés átalakítással. Mondjuk hogy tudjanak egymásnak küldeni valamit, vagy postolni a hírfolyamra. Ha valami ilyesmit meg lehet oldani PHP-vel SSL nélkül, valószínűleg elég lesz, nem kell majd a JS API.
12

Kell

janoszen · 2017. Május. 2. (K), 22.39
Sajnos ahhoz kell hogy megszerezd a usertol az engedelyt a postolasra. Nem fogod meguszni az SSL-t. Viszont azt is nezd meg hogy mennyi ido atirni, vs. mennyi ido egy olyan szolgaltatot talalni aki ad SSL-t.
13

Könnyen

zzrek · 2017. Május. 2. (K), 23.40
Nos, valahogy éreztem, hogy nem úszom meg... Ha mindenképp kell az SSL, akkor emellett még mindig alternatíva mondjuk egy bookmarklet, vagy hasonló kerülőeszköz -- ha létezik ilyesmi könnyen felhasználható változat.
Szolgáltatót könnyen találhatok egyet, ha esetleg ajánlasz :-)
Köszi a segítségedet.
14

Nem tudok

janoszen · 2017. Május. 3. (Sze), 09.06
Nem tudok ajanlani mert en sajat szervert futtatok. Nem tudom mennyi penzt er ez meg neked, de ha 5$-t havonta, csinalok neked egy DigitalOceanos setupot.
15

Jól hangzik

zzrek · 2017. Május. 3. (Sze), 22.23
Jól hangzik, köszi az ajánlatodat a segítségre, lehet, hogy élek vele. Megnézem ezt a DigitalOceant (elsőre nem tűnik egyszerűnek -- vajon nem nehéz rá áttenni a PHP/Mysql-es kódomat?)
16

Céggel együtt

zzrek · 2017. Május. 18. (Cs), 20.33
Tulajdonképp rájöttem, hogy a tulajdonomban lévő Kft-re sincs már szükségem, céggel együtt odaadnám ingyen ezt a minimális bevételi forrást is. Szerinted érdekelne valakit? A Weblabor hirdetési szabályainak megfelel, ha indítok erről egy bejegyzést?
17

Szerintem,

Pepita · 2017. Május. 22. (H), 08.42
de ez csak egyéni vélemény:

Ha webes üzleti hirdetésről van szó, annak helyet kellene biztosítani a Weblaboron, és itt szerintem erről van szó. Eladóvá / átvehetővé vált egy oldal, az azt üzemeltető céggel együtt. Szerintem ezt simán meg kéne jeleníteni WL-en, de nem a Munka és állás rovatban.
19

Engem erdekelhet

wpdaniel · 2017. Május. 29. (H), 21.45
A Facebook oldal es applikacio, a kft nem feltetlen. Tudunk errol beszelni? hello##kukac##progweb.hu - Udv, Daniel
18

Elrontottam

wpdaniel · 2017. Május. 29. (H), 21.45
szerkesztve.