ugrás a tartalomhoz

IIS (Asp) És Apache (Php) egy gépen Xp alatt

breakline · 2006. Május. 20. (Szo), 03.16
Hali!


Kaptam kölcsön egy Asp könyvet nem régen (ASP 3.0 Programozás), gondoltam ebbe is kicsit "beleártom" magam, fel is telepítettem az IIS-t a windows komponensek közül, ill. elindítottam ezt Microsoft Managment Console-t, ami egyelőre fogalmam sincs micsoda, mindenesetre "elvileg" léteznie kéne a localhost-nak, ha ez fut. Mivel van apache is a gépen, ami tökéletesen működik, így az ezt "lefoglalja" (na ez hülyén hangzik), vagyis hiába nyomom ki az apache-ot, a windóz webszerevere nem akar müködni. Vajon le kéne szednem az apache-ot? Vagy nem lehet megoldani, hogy egyszerre legyen fent az IIS webszervere és az apache is? Mindezt csak tanulás céljából szeretném, élesben nem fog egyik sem üzemelni.


köszönöm előre is
üdv
BL
 
1

Másik port

janoszen · 2006. Május. 20. (Szo), 10.05
Semmi gond nincs vele, csak be kell configolni az egyiket, hogy ne 80-as porton működjön. Ezt aztán így fogod tudni elérni: http://localhost:5080/ ha 5080 a portszám.
2

-

breakline · 2006. Május. 20. (Szo), 17.09
Köszönöm, úgy néz ki még ez sem kellett, egyszer csak működött, de azért megfogadom amit mondtál, hogy ne legyen ebből később sem probléma