ugrás a tartalomhoz

Javascript mobil alkalmazás + canvas elemek

Matyi Gábor · 2016. Okt. 28. (P), 11.19
Javascript alapú mobil alkalmazást fejlesztek. Az alkalmazás alapjához az ionic frameworköt + corodva-cli -t választottam.
Az egyik képernyőn lenne egy bonyolultabb felület, ez olyasmi lenne, mint egy mini audió keverőpult. Ennek leprogramozásához alkalmasabbnak látok valamilyen canvas/webgl frameworköt, pl. Phaser, Pixi, CreateJS.
Több példaprogit is átnyálaztam már a neten, azonban eddig nem találtam olyan UI elemeket, amiket a "mini keverőpulthoz" fel tudnék használni. pl. tekerőgomb, tolós potenciométer, többállású toló kapcsoló stb.
Van valakinek tippje, hogy melyik javascript framework lenne ehhez a legalkalmasabb? Esetleg hol találok olyan UI elemeket, amiket fentebb felsoroltam?
 
1

Canvas?

Poetro · 2016. Okt. 28. (P), 14.46
Miért van a fentiekhez szükség canvas-ra? Sima HTML elemekkel is meg lehet oldani ezeket.
2

http://stackoverflow.com/ques

Matyi Gábor · 2016. Okt. 28. (P), 22.22
elsősorban efféle megfontolásokból kerülném a css-el való formázást és animációt.
3

Válaszok

Poetro · 2016. Okt. 29. (Szo), 11.13
Én a válaszokból azt látom, hogy a CSS a gyorsabb.
4

Teljesítmény terén nem

Endyl · 2016. Okt. 29. (Szo), 11.19
Teljesítmény terén nem biztos, hogy egy közel 6 éves fórumbejegyzésre kell hagyatkozni (a legfrissebb hozzászólás is majdnem négy éves), ugyanakkor több válasz is arra utal, hogy már akkor is jól teljesített a css. Azóta meg elég sokat dolgoztak ezen a területen a böngészőgyártók.

Szerintem először teszteld, hogy css-sel milyen teljesítményt tudsz kihozni belőle (utánanézve, hogy milyen tulajdonságok animálását tudják kiszervezni a böngészők a GPU-ra). Utána még ezen is lehet esetleg javítani a will-change megfontolt használatával. Ha így sem megfelelő, akkor lehet érdemes a canvasos renderelésnek utánanézni, mert szerintem valamivel nehezebb jól teljesítőre megírni ezt, mint css-sel.
5

sorry, az előző

Matyi Gábor · 2016. Nov. 1. (K), 01.10
sorry, az előző stackoverflowos linket figyelmetlenül olvastam, mielőtt beküldtem.
A css-el alapvetően nem voltak jó tapasztalataim pár évvel ezelőtt, főleg emiatt szeretném kerülni a css-t.
Ha a css teljesítményét nézzük, akkor számít az is, hogy mekkora lesz a dom-tree. A másik ami miatt aggódom, hogy ha a böngésző valamit kiswappol, akkor a css mozgatás is akadozni fog.
Még gondolkodom az egészen, lehet hogy marad a nativ alkalmazás...