ugrás a tartalomhoz

NFC tag olvasása böngészőben

szobek · 2016. Júl. 25. (H), 16.35
Sziasztok!

Egy fura kérdéssel kerestek meg, és egyenlőre nem találtam rá megoldást.
A kérés egy webapp lenne, melybe szeretnék beintegrálni az nfc olvasást. Természetesen telefonon ez nem probléma, de böngészőben nem találtam rá megoldást. Az is kivitelezhető megoldás lenne, ha egy bővítményt kell telepíteni ehhez a böngészőbe, de sajnos csak egy Github-os projektet találtam, viszont nem tudtam beüzemelni...
Valakinek van ezzel kapcsolatban valami tapasztalata? Vagy csak C/JAVA/egyéb keretprogrammal lenne lehetséges?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv:
Szobek
 
1

fura kérés

Pepita · 2016. Júl. 25. (H), 18.14
Egy asztali PC n vagy akár egy laptopban mi célból lenne nfc? Kimondottan hordozható eszközök (akár passzív eszköz) azonosítását / komolyabb kapcsolat gyors beállítását szolgáló technológia.
Elsősorban hardver hiányára gondolok, nem hinném, hogy sok asztali PC "hordozza".
(Gondolom mikor PayPass fizetsz a boltban, akkor nem az asztali géppel a hónod alatt vásárolsz. :) )

Szerk.
laptop ha van kártya olvasó, akkor hardver megoldható ha van olyan pl sd kártya, amin van "matrica".
De tudtommal az adat csere mindenhogy egy adott (egyszerű, kis hatótávú) rádiós kapcsolat - akkor kevés a kártya.
Talán lehet ilyesmi út pc n is?
Szoftveresen pláne nem tudom, de gyanítom, hogy rém egyszerűnek kell lennie, lévén nagyon pici adat, akár tápfesz nélküli eszközről.
2

Szia! Nem az a kérdés,

szobek · 2016. Júl. 27. (Sze), 08.15
Szia!

Nem az a kérdés, hogy van-e nfc olvasó a géphez, mert az van, már csináltunk is olyan alkalmazást, amibe egy nfc karkötővel lehetett belépni (ez egy usb csatklakozóval ellátott eszköz, elég komoly választék van belőle). A probléma az, hogy ehhez csak egy C-ben megírt kerettel tudtuk megoldani a kommunikációt egy apphoz. A kérdés az lenne, hogy a géphez csatlakoztatott nfc olvasót el lehet-e érni valahogy a böngészőből. Mert egy webes appról lenne szó, amit kértek tőlem.
3

Böngészőből

Poetro · 2016. Júl. 27. (Sze), 08.47
Magából a böngészőből nem fogod tudni elérni az NFC olvasót, hacsak nemírsz hozzá egy kiterjesztést (amit szintén valószínűleg C-ben kell írni, például NaCl-ben). Vagy teljesen kihagyhatod a hagyományos böngészőt, és írhatsz egy alkalmazást amiben saját böngésző van (lásd például Electron). A webes app szerintem nem feltétlenül azt jelenti, hogy böngészőben működjön, hanem hogy webes technológiákat használ.
4

Szia. Igen az említett

szobek · 2016. Júl. 27. (Sze), 08.56
Szia.

Igen az említett alkalmazás is amit írtam az előző hozzászólásban, az is egy c-ben írt keret volt, amiben futtattunk egy böngészőt. Csak jó lenne kihagyni a dologból ezt a részt. A webapp amiatt lenne érdekes, mert az ötletgazdának az a kérése, hogy több platformon is működjön. Ez egyszerűen kivitelezhető egy hibrid appal, és a hibridet simán lehet futtatni chrome böngésző alkalmazásként, telefon/tablet, firefox os, stb. nem egy nagy projektről lenne szó, kb 150 ember használná és emiatt az idő szűke miatt lenne jó a hibrid app. a webappot kb úgy értettem, hogy html/css/js (angular, css, svg, stb) használnánk, és egy php/mysql backenddel támogatnánk meg, mert csak egy nyilvántartást szeretnénk vezetni. De ha akkor senkinek nincs ötlete, akkor megpróbálom lebeszélni az nfc-ről őket...
5

Mi úgy csináltuk, hogy

smokey · 2016. Júl. 27. (Sze), 16.32
Mi úgy csináltuk, hogy készítettünk egy alkalmazást, ami a háttérben fut az oprendszeren. Ez az alkalmazás kommunikál az NFC olvasóval, közben websocketen keresztül kommunikál a böngészőben futó klienssel.

NFC olvasó inputot kap > Az alkalmazás ezt feldolgozza > továbbítja a böngészőnek websocketen keresztül > A böngésző fogadja az adatokat és felhasználja azokat
6

Szia. Igen sajnos ezt

szobek · 2016. Júl. 30. (Szo), 11.12
Szia.

Igen sajnos ezt szerettem volna elkerülni, mert őszintén szólva én Front-endes vagyok, bár valamennyi hozzáértésem van a php-hoz, tehát még back-enddel is elboldogulnék, de sajnos az nfc-hez való "keretprogramot" nem tudnám megírni, ezért is szerettem volna valamilyen front-end technológiával megoldani. A korábbi szoftver amit a cég írt az alkalmazásunkhoz, az nfc olvasó miatt, azt pedig nem tudom/engedik felhasználni saját célra :)... Na de akkor megkerülöm valamivel az nfc-t. Lehet, hogy marad a QR kód vagy egyéb azonosítás. Köszi azért a válaszokat!
7

Szia, nem tudom mit találtál

Tanul0 · 2016. Aug. 3. (Sze), 19.59
Szia, nem tudom mit találtál de én találtam egy projektet:

http://www.appnearme.com/blog/2014/7/21/chrome-usb-hid-controlling-your-usb-device-javascr/

Üdv,
Gabi
8

Köszi, ránézek, én másikat

szobek · 2016. Aug. 8. (H), 10.08
Köszi, ránézek, én másikat találtam, ami elvileg pont arra a hardverre készült ami van nekem itthon, de az nem ment :( de megnézem ezt is, hátha tudok belőle varázsolni valamit.