ugrás a tartalomhoz

Vélemény kérése weboldalról

Radon · 2016. Május. 25. (Sze), 11.20
Sziasztok.
Véleményt szeretnénk kérni a weboldalunkról, ami egy blog-közösségi oldal.
Egy olyan oldalt akartunk létrehozni, ahol egyszerű bejegyzések nincsenek, csak 500 karakter feletti sztorik, beszámolók, leírások, bemutatók, hírek, e-könyvek bármi, ami tartalmasabb bejegyzés.
Link.
 
1

Tetszik, hogy jó gyors, az

Hidvégi Gábor · 2016. Május. 25. (Sze), 12.12
Tetszik, hogy jó gyors, az aloldalon viszont hiányzik egy rendes, link alapú lapozó.
3

Köszi, Milyen az a rendes

Radon · 2016. Május. 25. (Sze), 13.35
Köszi, Milyen az a rendes link alapú lapozó? Mert ez is linkes gomb.
12

Ilyen konstrukciót még nem

Hidvégi Gábor · 2016. Május. 25. (Sze), 14.45
Ilyen konstrukciót még nem láttam, <input type="submit"> elemet leginkább űrlapokba szoktak tenni.
2

Én csak mysql_* hibákat,

Endyl · 2016. Május. 25. (Sze), 12.24
Én csak mysql_* hibákat, törött képeket látok; tartalmat nem.
4

Milyen eszközről, és milyen

Radon · 2016. Május. 25. (Sze), 13.36
Milyen eszközről, és milyen böngészőben nézed? Sajnos még nem reszponzív az oldal.
5

Ubuntu, Firefox. Azt mondjuk

Endyl · 2016. Május. 25. (Sze), 13.45
Ubuntu, Firefox. Azt mondjuk nem értem, hogy a reszponzivitásnak mi köze ahhoz, hogy a mysql_fetch_row() booleant kap resource helyett. Illetve azt sem, hogy 2016-ban milyen megfontolásból kerül használatba a már régen elavult mysql_* kiegészítés, ami a php7-ben már nem is lesz elérhető.
6

a reszponzivitást csak a

Radon · 2016. Május. 25. (Sze), 14.02
a reszponzivitást csak a kinézet miatt említettem meg, hátha mobilról nézed, mert pcről minden böngészőben működik. sql hibát meg nekem is kellene írnia. menéznéd másik böngészőben is? milyen oldalon írja ki? a főoldalon?
8

A jelek szerint mégsem

Endyl · 2016. Május. 25. (Sze), 14.10
A jelek szerint mégsem működik minden böngészőben :) Egyébként igen, a főoldalon. A Gábor által linkelt oldal betölt rendesen.

A főoldal Chromiumban betölt, és Firefox Developer Editionben is.
13

Egyébként azt nem értem hogy

Radon · 2016. Május. 25. (Sze), 14.49
Egyébként azt nem értem hogy írhat sql hibát egyik böngészőben, a másikban meg nem. megnyitottam, firefoxban, explorerben, krómban, és operában, semmi hiba. szeretném én is produkálni azt a hibát. mit telepítsek?
15

Ahogy nézem, a kategóriák

Endyl · 2016. Május. 25. (Sze), 15.14
Ahogy nézem, a kategóriák lekérésével van valami gubanc, mert ötször jön ki a mysql_fetch_row() és mysql_num_rows() páros (hibák a mysql.php 150. és 163. sorában), és öt törött képet látok a kategóriák szöveg alatt (images_site/cat/.png forrással a képeknél).
16

ez nagy segítség köszi

Radon · 2016. Május. 25. (Sze), 15.49
ez nagy segítség köszi szépen. pedig nálam mutatja a kategória képeket. a kép neve a kategória azonosítója, így összefügg a törött kép és az sql hiba. megnézem, köszi.

úgy látom a nyelvvel lesz gond. a böngésző nyelve eddig hu_HU, hu, vagy en, en_US lehet. gondolom nálad valami más lehet.
17

Ha ez ilyen problémát okoz,

Endyl · 2016. Május. 25. (Sze), 16.32
Ha ez ilyen problémát okoz, akkor célszerű egy megfelelő alapértéket adni neki, hogy ne forduljon elő.

Egyébként az sem ártana, ha kikapcsolnád phpban a diplay_errors-t egy éles oldalon, mert biztonsági kozkázatai vannak. Bőven elég logolni őket, a felhasználóknak semmi közük hozzájuk.
7

Hirtelen csak a HTML-t, CSS-t

bamegakapa · 2016. Május. 25. (Sze), 14.04
Hirtelen csak a HTML-t, CSS-t nézegettem, össze van csapva. Gyorsan elijesztett.

Néha random JS hibákat dob, a $ nincs definiálva.
9

milyen js hibák? tudnád

Radon · 2016. Május. 25. (Sze), 14.15
milyen js hibák? tudnád copyzni? hát igen, a megjelenítés nem az erősségem. köszi, hogy megnézted.
10

Megnyitod a konzolt (ugye

bamegakapa · 2016. Május. 25. (Sze), 14.36
Megnyitod a konzolt (ugye mindig nyitva van fejlesztés közben?), az én Chrome-omban ez F12. Kicsit kattintgatsz és elő fog jönni.

Uncaught ReferenceError: $ is not defined
story.php?sid=1&v=1:50


Ha jól látom a headben van egy inline js snippet, ami jQuery-t akar használni, ami ott még nem áll rendelkezésre.

Akkor a megjelenítéssel nem mondtam újat, valóban nem az erősséged :). Némi tanulással és igényességgel azért a problémák jó része orvosolható. A style attribútumokat eltünteted, a nem létező CSS definíciókat (pl. float: center) kitörlöd, megnézed a diven kívül milyen HTML tagek vannak és hogy kell használni őket, aztán egyszer csak kijön belőle valami.
14

oké köszi, átnézem.

Radon · 2016. Május. 25. (Sze), 14.49
oké köszi, átnézem.
18

Nem mobil

Pepita · 2016. Május. 25. (Sze), 19.29
Nagyon nem reszponzív, emiatt most ennyi a vélemény...
19

Ki a célközönség? Mi a

smokey · 2016. Május. 25. (Sze), 23.44
Ki a célközönség? Mi a project célja? Hogyan toboroztok felhasználókat?

Tipp: Ha a UI/UX nem erősségetek, akkor keressetek olyasvalakit, aki ért hozzá. Ha a látvánnyal nem fogjátok meg a felhasználót, akkor nincs értelme az egésznek.

Mióta él az oldal? ~5 cikket látok. Ha Ti, mint üzemeltetők nem kezditek el tartalommal feltölteni, akkor más se fogja, sajnos a felhasználó nem jön magától, és ha nem kap valami értéket (pl. érdekes tartalmat), akkor adni sem fog hozzá semmit.

Aztán még ami fájhat: nincs adatkezelési nyilatkozat, vagyis én nem találtam; "youtube-hoz hasonló szerkezetben kapcsolódnak egymáshoz", én ezt így nem írnám ki; Ha az oldal magyar, akkor miért az a gomb felirat, hogy "Login with Facebook"; Óvatosan a termékekről szóló cikkekkel (pl. Hell).

Kovács Roland követői között szerepel Baranyai Roland, aki 46 éve nem lépett be (???) :).
22

Az oldal még nem él, pont

Radon · 2016. Május. 26. (Cs), 11.57
Az oldal még nem él, pont ezért kértem véleményt élesítés előtt, mert rengeteg hiba derült ki. Az 5 cikk csak teszt, hogyan fog kinézni. a nyelvválasztó gomb még nincs kint, mert a menük fordítását még nem végeztük. ha a kód működő, akkor kell csak fordítani. 46 éve javítva, 1 változóból lemaradt 1 betű, köszi.

A célközönség mindenki, aki meg szeretne osztani hosszabb szöveget.
Az alapötlet egy olyan közösségi oldal, ahova kizárólag hosszabb bejegyzéseket lehet létrehozni. A formai kötöttségekkel pedig egy kis rendezettségek akartunk létrehozni.
A storygo egy olyan youtube oldal, ahol a videók helyett az írott szöveg van előtérben. Manapság a közösségi oldalkról eltűnik az írott szöveg, ezt szeretnénk pótolni.
23

Értem. Szerintem az, hogy

smokey · 2016. Május. 26. (Cs), 12.20
Értem. Szerintem az, hogy eltűnt a szöveg a közösségi oldalakról, az azért van, mert az felhasználók többségének nincs ideje/nem szeret sok időt olvasással eltölteni. Van az amondás is, hogy "Egy kép többet, mint 1000 szó" (vagy valami hasonló), magamból indulok ki, én is ebbe a rétegbe sorolnám magam. Ha csak abból indulok ki, hogy ha 9gag-en böngészek, és ha van egy post, ami legalább 2-3 hosszabb szövegbuborékot tartalmaz, akkor pörgetem is tovább.

A célközönség mindenki, aki meg szeretne osztani hosszabb szöveget.


Jól értem tehát, hogy az oldal értéke nem az olvasásban, hanem a megosztásban rejlik? Ha ez így van, akkor miért nem inkább a megosztás részét tesztelitek az oldalnak, mintsem azt, hogy hogyan lehet olvasni egy cikket? Hogy értsd mire gondolok, ha a tartalom megosztó felhasználó réteg a célközönség, akkor inkább létrehoznék egy/több demo felhasználót (csak azért, hogy ne kelljen regisztrálni), és arról gyűjtenék visszajelzést, hogy milyen a tartalom megosztás folyamat; természetesen a megosztott tartalmat olvasni is kell...

Egyébként tanulmányok készültek erre, hogy a felhasználók mit szeretnek olvasni, és az lett általában az eredmény, hogy a sok szöveg akkor kerül hatékony felhasználásra, hogy sokszor megtörik a tartalom látványos képekkel, így rövidebb blokkokat tud a felhasználó is olvasni, nem beszélve arról, hogy több időt tölt az oldalon.

Költséghatékonyabbnak látnám a helyetekben egyébként, ha nem egyből egy komplett rendszert adnátok ki tesztelésre, hanem statikus HTML oldalakat, amiből kiderül, hogy UX szempontból rendben van-e és ha igen, akkor a visszajelzések alapján érdemes lefejleszteni a háttér megoldásokat.

Másik fontos dolog a mérés: használtok valami eszközt? Pl, Google Analytics, Mixpanel? Rengeteg hasznos visszajelzés érkezik a statisztikákból, és világosan látszik, hogy melyik részét érdemes erősíteni a rendszernek.
25

Sok ember szeret

Radon · 2016. Május. 26. (Cs), 14.02
Sok ember szeret olvasni,ezért van olyan sok blog oldal, hír oldal, recept oldal, stb, mi csak szerettük volna közösségi alapokra helyezni a blogozást. nincs megkülönböztetve a megosztás fontossága. általában az emberek azért osztanak meg vmit, hogy mások elolvassák, szóval legalább annyira fontos az olvashatóság is.
Igazad van, a szövegek között szoktak a képek lenni, de pl könyveknél sincsenek közben képek.
még 0 a közönség, senki nem látogatja, még fejlesztjük, még nincs értelme analizálni.
26

Én egy picit megfordítanám a

smokey · 2016. Május. 26. (Cs), 16.02
Én egy picit megfordítanám a folyamatot. Lehet, hogy olyan funkciót fejlesztetek le, amit soha senki nem fog használni (vagy csak nagyon kevesen), és ezt egy jó analízis megmondja. Nagyon lebutítva a dolgokat, simán lehet mérni a felhasználói viselkedést azzal, hogy gombokat teszel ki, nincs mögötte semmi funkció, csak egy kattintás mérő, és tudod mérni, hogy egy gombra rákattintott-e egyáltalán valaki.

OFF Pl: tutorial video: A felhasználók azt kérték, hogy legyen egy tutorial video. Megcsinálod a videót 2-3 hét alatt, szép képek, zene, stb. Kiteszed a videót az oldalra, 100 userből megnézi 2, mert a többit nem érdekli, hiába kérte (a 2 user egy mérés eredmény). Ha megfordítottad volna a folyamatot (kiteszed a gombot, semmi mást nem csinálsz, a gombra kattintással annyit mutatsz a usernek, hogy video hamarosan), viszont ha kiderül, hogy 2-en kattintottak, akkor nem fogsz beleölni 2-3 hetet annak a videonak az elkészítésébe, amit kvázi senki nem néz meg.

Arra akarok kilyukadni, hogy minimal featur-öket tennék az szolgáltatásba több és hasznosabb méréssel, és ezek az eredmények döntenének arról, hogy milyen irányba érdemes tovább mozdulni.

Most, hogy kitettétek a weblaborra a linket: van több infótok arról, hogy most mennyi egy adott cikk látogatottsága? Lehet, hogy nincs, és simán lehetne (ki, mikor, honnan, mire kattintott, és mennyi idő töltött el egy adott oldalon, meddig görgetett le, milyen böngészőket használnak, milyen felbontásban, stb). Az a visszajelzésekből kiderült, hogy az oldal nem responzív, lehet, hogy simán több a mobilos böngésző, mint a desktop, és már kapásból ott is az info a kezetekben, hogy a responzív UX-et kell erősíteni, nem pedig desktopot.
54

Bocs, hogy csak most

Radon · 2016. Jún. 1. (Sze), 19.18
Bocs, hogy csak most reagálok, nagyon jó, amit írsz, és érthető is, csak én személy szerint nem egy pénzt hozó dolgot akarok létrehozni minél hatékonyabbra, hanem egy saját elképzelést akarok megvalósítani, egy olyan dolgot, ami még nincs, ezáltal nincs is még rá igény. Lehet hogy később sem lesz, de inkább egy saját ötletet fejlesztek, ami senkinek nem kell, mint egy olyan weboldalt, ami esetleg jó, de nekem nem tetszik.
A technikai visszajelzések persze kellenek, abban igazad van.
20

Szedett vetett...

Pepita · 2016. Május. 26. (Cs), 08.31
- Elsőre 29 http request egy oldalért - ez a tartalomhoz képest rengeteg. Ugyanezt le lehet hozni 10-ből.
- Nincs semmi a főoldalon amit linkeltél:

- head-ben kb kiscsillió meta tag, ezek nagyobb része szerintem felesleges
- Nyelvet nem tudom eldönteni, hogy magyar-e vagy angol (ha multilanguage egy oldal, az nem azt jelenti, hogy egyszerre több nyelvű, és random tartalomtípusok / nyelvek egyvelege :))
- xhtml helyett lehetne html5, "beszédes" tagekkel
- fix pixelszélességeket ma már nagyon nem adunk meg, ez kb egy xga felbontáson nézhet ki valahogy, amiből ma már igen kevés van. Ha mindenképp pixelben akarsz méretezni, akkor legalább media-query-k, többféle felbontásra.
- font-size: 10pt; Ez egyrészt nekem nagyon kicsi (ez a bal menü, 27" monitoron 2560 x 1440), másrészt nem célszerű egyszer px-t, máshol pt-t használni, ha valamennyire függnek egymástól a méetek. De ezt egy frontendes jobban el tudja neked magyarázni.
- Kezdőlap link beteszi url-be index.php-t is -> csúnya, felesleges, duplikált tartalom.
- Backend mi van mögötte? Ugye nem "php szkriptek", amiknek egy része saját fejlesztés, más része innen-onnan összeszedett khm... valamik? A kimenetből és a fentebbi hibákból (és fájlnevekből) azt gondolom, nem egy jól megírt fw / cms...
- "csak 500 karakter feletti sztorik" - ez nekem taszítóan hat, nekem ne mondja azt senki, hogy a karakterek számától lesz értékesebb egy írás. Mondjuk az 500 nem vészes, de talán még a jóváhagyáshoz kötött megjelenés is barátibb. Kiírva pedig nem láttam ezt a szabályt.
- uri: story.php?sid=1&v=1 , hova lett a menü?
- Ha egy kategória neve Film, akkor ott miért képeket lehet látni, videót pedig nem? :)

Összességében szerintem ez egy eléggé átgondolatlan, összecsapott valami, ami még messze van a publikálható szinttől. Ezt most tedd teljesen félre, felejtsd el, és ülj le tervezni. Egy jó szoftver terv kb 50-75% készültségi szintje egy projektnek. Ha van külön adatbázisterv is, akkor még több.
Ha kész a jó terv, akkor lehet lépésenként(!) végrehajtani, közben az adott funkcióhoz kellő ismereteket megszerezve (frontend backend egyaránt).
Nem tudom a képességeidet, ill. hogy egyedül csinálod-e, ezért nem mondom, hogy kisebb feladattal foglalkozz, de gondolkodj ezen is, hogy nem túl nagy-e ez a fa a te jelenlegi fejszédhez.
21

szia. meloban vagyok nem

Radon · 2016. Május. 26. (Cs), 09.47
szia. meloban vagyok nem tudok az összesre reagálni, de angol a böngésződ. és magyar nyelvű tartalom van még csak. a 2 nyelvűség működik phpban, csak még gombot nem tettem ki, de ha a keresőbe beütsz 1 'a' betűt, vagy másik, magyar böngészővel nézed, vagy magyar facebokkal belépsz, vagy követsz magyar felhasználókat, akkor látod a magyar tartalmat. a főoldalon az azonos nyelvű tartalmat látod, ha belépsz, a saját hyrfolyamon pedig azokét, akiket követsz nyelvtől függetlenül.
35

:)

Pepita · 2016. Május. 28. (Szo), 07.13
"angol a böngésződ" - szerintem meg chrome, de szólj ha tévedek. :)
Nincsen "ha beütsz..." , ha ez ha az. Nem magyarázunk diplomát. Véleményt kértél és kaptál, használd fel.

Ha nincs időd, nem kell "reagálni" mindenre. Amúgy sem reagálni kell, hanem inkább javítani a hibákat, amik kiderülnek.
24

- A fix szélesség tényleg

Radon · 2016. Május. 26. (Cs), 12.22
- A fix szélesség tényleg gond, de külön van a html, és php, terveben van, hogy egy designer ezeket javítja.
- Kezdőlap link azért van, mert ha belépsz, lesz saját hírfolyam, ahol a követett felhasználók bejegyzéseit láthatod, a kezdőlap menüvel pedig minden egynyelvű bejegyzést.
- néhány js-t és 1 ajaxot kivéve az utolsó betűt is egy editplussal pötyögtük be. minden php saját. 29 php file, és kb 100 htm, és csak 12 sql tábla. sqlre figyeltünk, hogy minél egyszerűbb legyen.
- "csak 500 karakter feletti sztorik" : A storygon sztorikat olvashatsz, nagyon zavaró, ha tele lenne 1-2 szavas bejegyzésekkel. Rányomsz 1 érdekes című sztorira, majd látod, hogy 3 mondatot írtak.
- uri: story.php?sid=1&v=1 , hova lett a menü? : Facebookon hova tűnik a menü, ha 1 felhasználóra kattintasz? A youtube-on hova tűnik a menü, ha 1 videót nézel?
Direkt letisztultra akartuk magukat a sztorikat, hogy ha épp olvasol, akkor semmi ne zavarjon. minden tartalom az index.php-n keresztül jelenik meg, kivéve a sztorik.
- Ha egy kategória neve Film, akkor ott miért képeket lehet látni, videót pedig nem?
: A storygon cikkeket olvashatsz. a film kategória azt jelenti, hogy egy filmről írsz kritikát akármit. + funkció, hogy az írást kiegészítheted képpel és videóval.
köszi minden észrevételt.
36

ajjaj...

Pepita · 2016. Május. 28. (Szo), 07.26
Hát ebből az jön le, hogy inkább szereted megmagyarázni, hogy miért mégis jó az ami sz..., nem szeretsz javítani rajta. :(
Ez gáz, így nem lesz látogatód, csak véletlenül.
Ha változik ez a hozzáállás, akkor jelezd, mert itt is írtál pár dolgot, ami tévedés. Erről akkor van értelme beszélni, ha el is gondolkodsz azokon, amit mondunk.
Pl menü nem tűnik el se fb-n, se YouTube on... Erről az oldalról nem tudtam a főoldalra navigálni, csak az url kézi módosításával...
37

ja bocs, azt hittem a

Radon · 2016. Május. 28. (Szo), 07.51
ja bocs, azt hittem a kategóriákra gondolsz a menüvel, mivel más menü nem nagyon van, csak 1 főoldal link. azt meg a sztori oldalon bal felül a logora kattintással éred el. Gondoltam minél kevesebb zavaró link legyen olvasás közben.
Sok weboldalnál látom, hogy a logo is link a kezdőlapra, pl facebook, youtube.
de látom van külön kezdőlap link is a nem annyira gyakorlottaknak, úgyhogy akkor én is teszek be, valóban nem egyértelmű.
ha nem lépsz be facebokkal akkor a $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] függvény határozza meg, hogy milyen nyelvű tartalmat hozzon be neked. hogy Amerikában ne magyar content jöjjön be. neked vmiért ez en_US lett, és angol tartalmat akart mutatni, ami még nincs. ez nem magyarázkodás, te kérdezted miért nem látsz semmit. de igazad van, még nagyon nincs kész az oldal, de igazából én nem is állítottam, hogy éles lenne az oldal, csak az eddigiekre véleményt kértem, és most bőven van mit javítani. köszi.
40

en_US, éles

Pepita · 2016. Május. 29. (V), 10.04
en_US: Igen, amin néztem, ez van beállítva. Nincs tartalom, ok, csak úgy nem is tudok róla véleményt mondani. :)
Ami menü (fő) van főoldalon, azt szerintem illik vinni minden oldalra. A logó link tényleg csak plusz szokott lenni.
Én lehet, hogy a kategória linkeket is vinném mindenhol, a lényeg, hogy minél kevesebb kattintással oda találjon mindenki, ahova akar. Ez nem zavarja.
Ha van / lesz 2+ kategória mélység, akkor célszerű kenyérmorzsa menüt is kitenni. (Breadcrumb)

Update: írtam címben azt is, hogy éles és kifelejtettem... :)
Szóval az, hogy az oldal "nem éles", számomra legalább egy basic authentication-t jelent. Ezt célszerű lenne gyorsan rá tenni, hogy a kereső botok még ne lássák. (Remélem még mindig nem próbálkoznak vele, ha van.)
Ha ilyen van, én ki szoktam írni a kérdésben a username-et , password pedig vmi rém egyszerű (pl "a"). Mert ha még az oldal tesztelés alatt van és változhat, ne rontsa a későbbi helyezést a túl korai indexelés.

Szerk.:
"$_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] függvény ..."
Ez nem fv, hanem egy globális tömb.
42

Szóval ilyen landing page

Radon · 2016. Május. 29. (V), 19.33
Szóval ilyen landing page mögé tegyem az oldalt google elől? A menüt kitettem, mindenhol elérhető.
Kipróbálhatnád a facebook belépést, arra mi reagál. 27. Kommentben van belépés.
44

Nem

Pepita · 2016. Május. 29. (V), 21.42
A landing page és a basic authentication két egészen különböző dolog... Kérlek olvass utána.
Ne haragudj, de a fb belépést nem fogom megtenni.

Szerk. Amúgy érted amiket írtunk? Most látom, hogy több hibajelzést is úgy kezelsz (le), hogy "lépj be fb-al". Az éles látogatónak is ezt mondod majd?? Ha ez a terv, hogy valósítod meg? Komolyan érdekel, mert manapság azért harcol a többség, hogy ha már itt a user, maradjon is. Ha ez ennyin múlik, hogy szar az oldal fb login nélkül, és emiatt rögtön belép a user - akkor vmi olyat tudsz, amit eddig senki.
46

nem problémakezelés, hanem

Radon · 2016. Május. 29. (V), 22.36
nem problémakezelés, hanem hibaszűrés. nekem nem jön elő a hiba, és érdekelt volna, hogy fb login után is az a hiba.
39

A helyzet, hogy én

Poetro · 2016. Május. 29. (V), 09.34
A helyzet, hogy én Accept-Language-nek 6 nyelvet adtam meg, közöttük a magyart, és mégsem kapok tartalmat. És természetesen azóta is csak a MySQL hibákat kapom, tartalom nem tudom, miről szól.
41

Probalj meg facebokkal

Radon · 2016. Május. 29. (V), 19.30
Probalj meg facebokkal belépni. Arra mit reagál? 27. kommentben van facebook belépés
38

Ez tévedés

Pepita · 2016. Május. 28. (Szo), 17.32
"s csak 12 sql tábla. sqlre figyeltünk, hogy minél egyszerűbb legyen."
Egy ilyen jellegű tartalom kezelőnek nem sok 50 tábla sem, nem lesz ettől egyszerű az SQL. Természetesen egy ilyet jól megtervezni nem tud mindenki.
Érdemes az első ilyen próbálkozás előtt tanulmányozni nyílt forrású cms-ek forrását és adatbázisát. Én anno a Drupal ból rengeteget tanultam, a comment order by t csaknem lekoppintva. (Kicsivel egyszerűbben, mert nem kellett minden tudása, csak az olyan fa struktúra, amit itt is látsz.)
Szóval ebből a két mondatodból ítélve sanszos, hogy minél előbb egy új tervezés, okos db és pl egy normálisabb fw kell.
27

Aki tesztelni akarja, egy

Radon · 2016. Május. 26. (Cs), 16.29
Aki tesztelni akarja, egy facebook belépés:
radon80##kukac##yahoo.hu jelszó: weblabor
Ott lehet
saját profil háttérkép, magamról írás, értesítések, levelezés, felhasználó követése, sztori felvétele. Sztorihoz hozzászólni, kedvencnek tenni, likeolni, megosztani facebookon.
Egyszerre 1 sztorit lehet felvenni, amég nem teszed közzé, addig lehet módosítani.
Nyugodtan lehet bárhogy tesztelni.
28

Én egyszer végre tényleg

Poetro · 2016. Május. 26. (Cs), 22.33
Én egyszer végre tényleg szeretném megnézni, csak az a baj, hogy mindig csak a PHP hibákat kapom az oldalon tízszer:
Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in [...] on line 150

Pedig tényleg megnézném.
29

Mi az url cim, mit csináltál?

Radon · 2016. Május. 26. (Cs), 22.39
Mi az url cim, mit csináltál? Angol a böngésződ? Esetleg másik böngészőben próbáld, de szeretném én is produkálni a hibádat, hogy javíthassam.
30

Rákattintottam a linkre a

Poetro · 2016. Május. 27. (P), 08.22
Rákattintottam a linkre a témaindítóban. Magyar Google Chrome böngésző magyar Windows 10-en.
GET / HTTP/1.1
Host: www.storygo.net
Connection: keep-alive
Pragma: no-cache
Cache-Control: no-cache
Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/webp,*/*;q=0.8
Upgrade-Insecure-Requests: 1
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/50.0.2661.102 Safari/537.36
Referer: http://weblabor.hu/forumok/temak/133789
Accept-Encoding: gzip, deflate, sdch
Accept-Language: en-GB,en;q=0.8,en-US;q=0.6,hu;q=0.4,es;q=0.2,nl;q=0.2
31

most kikapcsoltam az angol

Radon · 2016. Május. 27. (P), 09.04
most kikapcsoltam az angol ágat, ha esetleg most jó, akkor a nyelvvel van gond.
32

Ugyanazok a hibák továbbra

Endyl · 2016. Május. 27. (P), 12.57
Ugyanazok a hibák továbbra is.
33

Hashtag

erik0415 · 2016. Május. 27. (P), 17.11
Szerintem ha már vannak hashtagek, mivel vannak, akkor jó lenne ha a keresőben is lehetne keresni az egyes hashtagekre.
34

Jó ötlet. Kész is,

Radon · 2016. Május. 27. (P), 18.53
Jó ötlet. Kész is, kiegészítettem a keresést a hashtagekre is.
köszi!
43

Tettem nyelvválasztót, és egy

Radon · 2016. Május. 29. (V), 20.24
Tettem nyelvválasztót, és egy angol felhasználóval felvittem angol bejegyzést.
És a FB belépés ikon is nyelv szerint vált.
45

Továbbra sem tudom, mi van az

Poetro · 2016. Május. 29. (V), 22.36
Továbbra sem tudom, mi van az oldalon.
47

Légyszi most nézd meg, hogy

Radon · 2016. Május. 31. (K), 15.07
Légyszi most nézd meg, hogy bal felül milyen nyelvet ír ki neked ezek között: --- --- Nekem ezt:
--- hu_HU ---
51

--- en_GB ---, de ezt már

Poetro · 2016. Május. 31. (K), 21.44
--- en_GB ---, de ezt már írtam korábban.
Accept-Language: en-GB,en;q=0.8,en-US;q=0.6,hu;q=0.4,es;q=0.2,nl;q=0.2
53

akkor ez a baj. nekem csak

Radon · 2016. Jún. 1. (Sze), 13.07
akkor ez a baj. nekem csak en_US és hu_HU volt megadva, mást nem vizsgáltam. a nyelv kicsit összevissza lett, azt (is) át kell írnom.

tényleg ott volt bocs, en_US-nek olvastam akkor.
48

Miket, pontosabban milyen

smokey · 2016. Május. 31. (K), 16.24
Miket, pontosabban milyen hibákat logolsz és hogyan?
49

Semmilyent. Nem tudom hogy

Radon · 2016. Május. 31. (K), 17.28
Semmilyent. Nem tudom hogy kell. Mit csináljak?
50

Nem kell nagy dologra

smokey · 2016. Május. 31. (K), 21.16
Nem kell nagy dologra gondolni, első nekifutásnak elég lenne - és már nagy segítség lenne - ha az olyan helyeken, ahol tényleg előfordulhat valami hiba (pl egy adatbázis lekérdezés esetében), ott kimented egy fájlba, hogy mikor mi történt és milyen paraméterekkel.

Érkezett itt jónéhány hibajelentés rossz adatbázis resultról. Ha tárolod valahol az összes lekérdezést, akkor nem azt kell megfejtened, hogy pontosan milyen query nem futott le, hanem a tudsz arra koncentrálni, hogy egy exact query MIÉRT nem futott le.

Létezik sok megoldás:
- Csinálhatsz saját loggert 1000000 féle képpen
- Használsz valamiféle logger webservice-t
- Használsz valami olyan libet, amit már más elkészített, és sokan használnak, pl.: https://github.com/katzgrau/KLogger

Én mindenkép az utóbbit javaslom.

Hogy mikor loggolj... háát... kinek mi az infó, DE runtime errorokat mindenkép érdemes logolni, és a hiba keletkezése előtt is.

pl.:

....

tortenikValami();

$query = "SELECT * FROM.....";
$logger->log("Itt lesz egy lekérdezés: " . $query);
$result = mysql_query("...");
if (!$result) {
    $logger->log("Itt van az error: " . $query);
}
stb();

+ Az Exception-ök kezelését is érdemes megnézni, bár nem tudom mennyire objektum orientált módon fejlesztettetek; a PHP exception-ök elkapásához nem kell feltétlenül OO alapú implementáció, de hosszú távon azzal jársz jól.

+ Hosszútávon és egy kicsit visszakanyarodva a lekérdezésekhez és az rendszer egészéhez: A mysql_* függvények rövidesen a múlté lesznek, van helyette mysqli_* függvénytár, viszont ennél is jobb a PDO. Érdemes azt használni, rugalmas, és tehermentesít; ennél feljebb már csak az ORM-mek vannak, pl Doctrine, de szerintem ne rohanjunk előre. Másrészről egy tipikusan olyan rendszert készítetek, amit PHP-s keretrendszerek hada ki tud szolgálni - ha használsz valamit, akkor a következő mondatot vedd semmisnek - (Laravel, CakePHP, Symfony, Yii, stb.), amik egyébként olyan problémákat oldanak meg, amibe tuti, hogy már 1000-szer belefutottatok, és bele is fogtok futni. Nem beszélve arról, hogy mindegyik hasonló framework full objektum orientált, ami könnyíti a hibakezelést, az egységbezárást, egyszerűbb bennük hibát keresni, van mögöttük közösség, folyamatosan fejlesztik őket, és talán már mindegyik használja a composer nevű csomagkezelőt, ami szintén segíti a project karbantartását. A verziókezelést nem említettem még, ami fontos egy ilyen project életében; ha nem verziókezeltek még, akkor személy szerint a GIT-et ajánlom, BitBucket-en lehet csinálni ingyenes privát repokat is. Érdemes megnézni néhány tutorialt, hogy egy hasonló project miként lesz karbantartható minden irányból; ezek a dolgok, amiket felsoroltam eleinte nem biztos, hogy megkönnyítik a munkát, viszont gyorsan bele lehet rázódni, és mindent a rózsaszín köd fog körülölelni.
52

oké köszi, hát van mit

Radon · 2016. Jún. 1. (Sze), 11.01
oké köszi, hát van mit csinálnunk. ezeknek utánajárok.
55

Proba user

Radon · 2016. Jún. 3. (P), 22.54
Tettem be próba user gombot. Mindent lehet tesztelni.