ugrás a tartalomhoz

Segítségkérés

István34 · 2016. Feb. 2. (K), 20.46
Sziasztok!

Elnézést kérek ha rossz helyen érdeklődök de nem vagyok otthon ezen a fórumon, nem nagyon látom át a szerkezetét.

Segítségre lenne szükségem, profi segítségre, és akár fizetnék is érte. Ha valakit érdekel a dolog, elmondom a részleteket.

Szóval ha van vállalkozókedvű fórumozó aki otthon van js-ben az kérem szóljon.
 
1

profi segítségre, és akár

Poetro · 2016. Feb. 2. (K), 21.35
profi segítségre, és akár fizetnék is érte

Ha profi segítségére van szükséged, akkor az a minimum, hogy fizetsz is érte. Legalábbis szerény véleményem szerint.
2

Számomra profi segítség. Egy

István34 · 2016. Feb. 2. (K), 21.53
Számomra profi segítség. Egy profi számára lehet hogy semmiség. És egy profi is lehet önzetlenül segítőkész. Természetesen ha valaki azt mondja hogy meg tudom oldani amit kérsz, ennyi az ára, akkor jön a mérlegelés hogy megér-e annyit. Ezért írtam feltételes módban. Ha azt írom segítség kell, fizetek érte, az majdnem azt jelenti mintha azt írnám hogy a pénz nem számít. Ez pedig valótlan lenne. Ha nem számítana a pénz csak a megoldás, keresnék egy céget. Nyilván azért kérek egy fórumon segítséget, mert anyagi lehetőségeim annyit engednek, hogy valaki, akinek van kedve és ideje, az a mindkét fél számára elfogadható anyagi ellentételezésért cserébe foglalkozik a problémával.
3

Segítség

janoszen · 2016. Feb. 2. (K), 21.57
A Weblabor egy "szaki" fórum, és mint minden szaki fórumon, elvárt, hogy saját magad számottevő energiát tegyél bele a problémád megoldásába. Ilyen például a kérdés, téma, stb. körüljárása, a problémás programkód kitakarítása, illetve a kérdés oly módon való megfogalmazása, hogy arra sok oda-vissza nélkül válaszolni lehessen.

Ezen felül a problémát és a megoldást nyilvánosan szokás megvitatni, hogy az utánad jövők is tanulhassanak belőle.

Amennyiben nem erre vágysz, akkor rossz helyen jársz, mert ugyan van állás szekció, de tudtommal projektmunkára nem használandó.
4

Ami azt illeti nem titkos a

István34 · 2016. Feb. 2. (K), 22.06
Ami azt illeti nem titkos a projekt, viszont nem biztos hogy megoldható, de az is előfordulhat hogy tényleges munkát nem igényel, útbaigazítással is megoldható. Én nem rendelkezem különösebb programozói ismeretekkel, azt tudom hogy mire lenne szükségem, és ha segítséggel meg tudom csinálni akkor meg is csinálom, de képességeimet ismerve nem vagyok biztos benne hogy ez a járható út. Szaki fórum... Igen, ezért jöttem ide. Hozzám hasonló amatőrök aligha tudnak segíteni.
6

Ahogy János írja, kezdésképp

Joó Ádám · 2016. Feb. 2. (K), 22.33
Ahogy János írja, kezdésképp fogalmazd meg itt, hogy mi volna a feladat, milyen segítségre volna hozzá szükséged, aztán elválik, hogy meg tudod-e oldani a jelenlévők útmutatásával, vagy érdemes-e átmenned vele a munka rovatba.
7

Rendben. Szóval lehet hogy a

István34 · 2016. Feb. 2. (K), 22.40
Rendben. Szóval lehet hogy a könyökötökön jön már ki, a probléma WYSIWYG szerkesztő phpbb3 fórummotorral. Több szerkesztőt is kipróbáltam, nagy különbségeket nem tapasztaltam. Volt amelyik tele volt egy halom számomra értéktelen funkcióval, és voltak egészen fapadosak is. Ami közös probléma volt, hogy csak az előre megadott bb kódokat tudta megjeleníteni, vagyis az egyéni bb kódok esetén a szerkesztőben csak maga kód jelenik meg. Azt szeretném, ha valamelyik szerkesztőt ki tudnám egészíteni olyan kódokkal, amit a szerkesztő létrehozója nem tett bele, de úgy működne mint a többi. Van esély ilyenre?
8

Ekkora érdeklődésre azért nem

István34 · 2016. Feb. 3. (Sze), 17.52
Ekkora érdeklődésre azért nem számítottam. ;-)
9

TinyMCE?

solkprog · 2016. Feb. 3. (Sze), 18.09
Nem teljesen tiszta hogy mit is akarsz. De ha jól értem akkor:

TinyMCE-ben hozzá lehet adni specko gombokat hozzá. Ha meg mindig kézzel akarod megírni a html-et akkor át lehet váltani html nézetre

https://www.tinymce.com/docs/demo/custom-toolbar-button/
11

Ha jól értem, nem a gombok a

Joó Ádám · 2016. Feb. 3. (Sze), 18.12
Ha jól értem, nem a gombok a probléma, hanem hogy a megjelenítő réteg nem értelmezi a beszúrt egyedi kódot.
10

Meg tudod adni a szerkesztők

Joó Ádám · 2016. Feb. 3. (Sze), 18.11
Meg tudod adni a szerkesztők elérhetőségét, amiket próbáltál (és egyébként megfelelnének)?
12

:)

szabo.b.gabor · 2016. Feb. 3. (Sze), 18.24
lehet, hogy egy jó pillanatomban még pacsira is megcsináltam volna, de sajnos én sem fogok segíteni, elmondom miért nem :)

phpbb3
nem ismerem, hallomásból sejtem, hogy valami spagetti jellegű dolog lehet, de még ha nem is az, akkor is rá kellene szánni 1-2 órát azért minimum, hogy valamennyire képbe kerüljön az ember.

WYSIWYG
Dolgoztam már tinymce-vel, meg fckeditorral is, de nem mostanában, lényeg a lényeg, itt is kellene némi idő, míg képbe kerül az ember.

nem is lenne gond ez a ráfordított idő, ha később hasznosítható lenne a velük megszerzett tudás, de jelen esetben ez én úgy érzem, sehogyan sem válna hasznomra.

a wysiwyg-gel csak a szopás van sajnos. sehol sem használható :D, mert aki ért hozzá, csak korlátozza, aki nem ért hozzá, az meg úgy is olyat fog összehozni benne, aminek a html része egy trágya.

valami veremcsere.hu jellegű markdown-os editor még esetleg érdekelne, de a phpbb még akkor is egy jó kis visszatartó erő (az, hogy az oldal miről szól, meg még nem is tudom, lehet leírtad, de most per pill nem is érdekel)

tehát két szó ami visszatart sok embert szerintem. phpbb, wysiwyg.

bocs, csak hátha jobban megérted a passzivitást.
13

A phpBB itt lényegtelen

Joó Ádám · 2016. Feb. 3. (Sze), 18.32
A phpBB itt lényegtelen részlet, egy olyan szerkesztőre van szüksége, ami nem HTML-t, hanem egyedi markupot produkál, és azt meg is tudja jeleníteni.
5

Megbízói oldalról nincs

Joó Ádám · 2016. Feb. 2. (K), 22.30
Megbízói oldalról nincs akadálya a projektmunkának, folyamatosan jelennek is meg ilyenek.
14

Ádám szerintem jól értette.

István34 · 2016. Feb. 3. (Sze), 19.12
Ádám szerintem jól értette. Tehát a phpbb3 fórummotor egy olyasmi szerkesztővel rendelkezik mint ennek a fórumnak a motorja, vagyis a hozzászólás írásakor ha formázok, nem a formázás jelenik meg, hanem a bb kódokkal tarkított szöveg. Ezt sokan nem tudják értelmezni, nem látják át, félnek tőle. Ezt szeretném lecserélni olyan szerkesztőre ami már íráskor is megjeleníti a formázást. Eddig is rendben van, TinyMce, CKEditor, Alsamim, HotEditor mind beilleszthető a fórumba, de mindnél csak azok a bb kódok működnek, amiket a script írója megadott. Vagyis működik az egyéni bb kód is, de csak elküldés vagy előnézet után, írás közben ezek a kódok ugyan úgy viselkednek mint az eredeti szerkesztőben. Gondolom én, valahol meg van adva hogy a bb kódokat milyen html hódokra cserélje, és itt esetleg hozzá lehetne még adni egyéb kódokat is. Csak itt áll meg a tudományom.
15

Egy gyors keresés alapján a

Joó Ádám · 2016. Feb. 3. (Sze), 21.33
Egy gyors keresés alapján a WysiBB megfelelhet neked. A dokumentációban megtalálod, hogyan adhatsz hozzá saját tageket.
16

Az szuper lenne ha ez tényleg

István34 · 2016. Feb. 3. (Sze), 21.57
Az szuper lenne ha ez tényleg működne. Már csak az a kérdés hogy a fórummotorba hogy tuszkolom bele.
17

Lévén ez kliensoldali kód,

Joó Ádám · 2016. Feb. 3. (Sze), 22.06
Lévén ez kliensoldali kód, ezért csak a sablonokat kell szerkesztened.
18

Hálás köszönet érte, amint

István34 · 2016. Feb. 3. (Sze), 22.11
Hálás köszönet érte, amint megvagyok, jelentkezem az eredménnyel!
19

Jelentem megbuktam.

István34 · 2016. Feb. 5. (P), 19.19
Jelentem megbuktam.
20

Ha nem írod le, hol akadtál

Joó Ádám · 2016. Feb. 7. (V), 16.37
Ha nem írod le, hol akadtál el, akkor nem tudunk segíteni.