ugrás a tartalomhoz

PHP fájl másik szerveren

unregistered · 2015. Dec. 4. (P), 10.45
Sziasztok!

Van egy belső PHP programunk amit önszorgalomból csináltam és megtetszett az egyik ügyfelünknek, pénzt nem szeretnék belőle csinálni, de azért az egészet átadni sem.

Van valami olyan megoldás ami működhet úgy hogy megkapja a fájlokat meg az adatbázist kivéve az egész program lelkét (functions.php), de azt valahogy behívhatja a szerverünkről?
Ahogy olvasgattam ezzel kapcsolatosan a fórumon és a neten, a php.ini-ben engedélyezni a távoli elérést nem ajánlják, de ha mégis akkor fopennel simán beolvasható, illetve olvastam még futási problémákról is. A titkosítás merült még fel, de attól még nála lesz teljesen működőképesen, csak módosítani nem tudja.

Van valakinek valami ötlete hogy mi mentén induljak el?
Előre is köszönöm a segítséget!
 
1

Bár technikailag ettől nem leszünk okosabbak...

csla · 2015. Dec. 4. (P), 11.50
Bár technikailag ettől nem leszünk okosabbak, de első körben én - legegyszerűbb megoldásként - megpróbálnám szolgáltatásként eladni neki (vagy ha pénzt nem szeretnél, akkor csak felajánlani), saját szerverről üzemeltetve.
2

áthidalás

unregistered · 2015. Dec. 4. (P), 13.28
Ez volt a legelső gondolat, illetve hogy egy külső tárhelyen zötyögne, de annak akkor már díja van és akkor már miért nem a saját meglévőjükön van, ezt szeretném áthidalni hogy csak egy fájlt kelljen behívni tőlünk.
3

titkosítás biztos nem

unregistered · 2015. Dec. 7. (H), 09.51
Közben nézegettem a neten és a titkosítás végképp nem megoldás az én esetemben, bár mondjuk most már olyan helyzetet sem tudok elképzelni ahol a titkosítás megoldás.
4

API - ha ban kedved némi

Há.Zé. · 2015. Dec. 7. (H), 10.04
API - ha ban kedved némi munkát beleölni,írj hozzá rgy API-t amin keresztül a szükséges funkciók elérhetőek.
5

:)

unregistered · 2015. Dec. 7. (H), 11.05
Na ez nagyon jó ötlet, bár még sosem csináltam. Gyorsan keresgéltem és találtam is egy jó kiindulási alapot a RESTful-t. Van valami tanácsod API készítéshez?
6

Az a baj, hogy e téren totál

Há.Zé. · 2015. Dec. 7. (H), 12.20
Az a baj, hogy e téren totál dilettáns vagyok. Használtam sokféle API-t, de egyik sem webes volt.
7

A PHP-s keretrendszerek ezt

smokey · 2015. Dec. 7. (H), 13.36
A PHP-s keretrendszerek ezt elég jól támogatják (Symfony2, Zend, CakePHP2.*-3.*, Laravel, Codeigniter, Yii)... Elég egyszerű bármelyikbe is beletanulni, hogy lefejleszd azt, ami neked kell. Biztos tapasztalatom személy szerint Symfony-val és CakePHP-vel van, ezen kívül az összes egy kaptafára épül.

Mindegyikben meg kell csinálnod a routingot, ami naggyából annyi, hogy definiálsz egy végpontot, azt felmappeled egy controller action-höz, és renderelsz eg választ, REST API-k esetén általában JSON, XML..

Konkrét példa (pl.: CakePHP-ben;); a megfelelő kérésre a hozzárendelt controller action-t (metódust) fogja hívni, amiben azt csinálsz amit akarsz (http://book.cakephp.org/3.0/en/development/rest.html):

Terméklista:
GET /api/products > ProductsController osztály > index() metódus

Egy konkrét termék:
GET /api/products/15 > ProductsController osztály > view($id) metódus

Termék létrehozás:
POST /api/products > ProductsController osztály > add() metódus
..stb..

Az authentikációval kapcsolatban ajánlom a JWT authentikációt. Miért a CakePHP, sokan nem szeretik, mert lassú, meg stb... Viszont kellő utánajárás után nagyon gyorsan lehet benn dolgozni (úgy, mint bármelyik másik keretrendszerben), viszont ebben van olyan tapasztalatom, amivel tudnék érdemben segíteni jelen pillanatban.

Symfony-val kapcsolatban is tudok segíteni, viszont az egy fokkal bonyolultabb első nekifutásnak :).
8

Köszönöm mindenkinek

unregistered · 2015. Dec. 7. (H), 18.01
Azt hiszem egy időre megvan az új hobbim :)
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
9

https, ip szűrés

solkprog · 2015. Dec. 7. (H), 22.15
Annyi javaslatom volna hogy vagy nagyon csináld meg hogy ne legyen törhető az api-d, vagy legalább tegyél bele egy ip szűrést. Illetve ha teheted akkor tedd https-re.
10

Az api nagyjából arról szól,

inf · 2015. Dec. 8. (K), 20.44
Az api nagyjából arról szól, hogy valaki távolról használja a te szolgáltatásaidat. A facebook példa erre, van egy facebook api, amivel a facebook appok, pl játékok kommunikálnak, elkérhetnek tőle felhasználói adatokat, postolhatnak facebook-ra, stb. Másik példa mondjuk egy nagyker api-ja, amin keresztül a kiskereskedők webshopjai feltölthetik automatizáltan a raktárkészletüket. Ami itt lényeges, hogy a felhasználók regisztrálva kell, hogy legyenek nálad, különben nem tudsz szolgáltatást nyújtani nekik. Nem teljesen látom át, hogy pontosan mire van szükséged, és az ismerősöd lenne e a felhasználó, vagy a nála futó alkalmazásnak lennének felhasznáói, akiknek nálad kellene regisztrálniuk. Nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy api készítéssel megoldható a dolog. Írhatnál egy kicsit többet róla, hogy mi az a szolgáltatás, amit az ügyfélnek nyújtani szeretnél.

A php direkt elérését neten keresztül egyáltalán nem ajánlom, magas a biztonsági kockázata. Létezik PHP kód titkosítás, de úgy rémlik mindegyik megoldás fizetős: http://stackoverflow.com/a/18204099/607033.

Ha REST-et szeretnél tanulni, akkor írtam pár blog bejegyzést róla, amivel spórolhatsz néhány hónapot. Igazából nem muszáj REST-et használni, az RPC egy fokkal jobban értett technológia, és ha nem valami hatalmas forgalmú dolog, akkor azt is teljesen jól lehet használni. (A gond ezen a téren inkább a PHP SOAP kiterjesztésével van, egy bughalmaz az egész.) Esetleg még valamilyen message queue is szóba jöhet, mint harmadik opció.