ugrás a tartalomhoz

Html5, js, jquery, stb. tanulása

zsengi · 2015. Okt. 9. (P), 20.10
Sziasztok,

A tanácsotokat szeretném kérni. Én jelenleg is készítek html5 bannereket megrendelésre, korábban flash bannereket csináltam. Viszont a programozás részéhez nem értek. Inkább kitalálom, vagy utánajárok a neten 1-1 elakadásnál. Illetve olyan programokat használok, mint az adobe edge animate, vagy a Google web designer, ahol könnyen tudok animálni kódolás nélkül. De kicsit elegem lett, és szeretném megtanulni a kód részét. Teljesen hülye vagyok hozzá, és abban kérném a segítségeteket, hogy milyen könyvből (lehetőleg magyar) tanuljam meg, vagy hol? Érdekel minden (javascript, jquery, html5). Köszi előre is!!
 
1

Alapok

Hidvégi Gábor · 2015. Okt. 10. (Szo), 11.51
Első körben tanulj meg angolul, a legtöbb szakmai anyag úgy érhető el. Ha ragaszkodsz a magyar könyvhöz, ajánlom figyelmedbe Nagy Gusztáv Web programozás című munkáját.

Ha csak animált hirdetéseket kell készítened, a HTML5-tel ne foglalkozz, mert nincs benne semmi olyan, ami téged érintene.

Az animációk nagy részét ma már CSS segítségével el lehet készíteni, valamint minimális javascript tudás is szükséges, ez utóbbihoz olvasd el a Client-Side Javascript Guide-ot. A legtöbb scripted végtelenül egyszerű lesz, ezért a jQuery-vel felesleges lesz dolgoznod. Lehet, hogy 10 helyett 12 kilobájtnyit kell gépelned, de a kód gyorsabb és végeredményben kisebb lesz.

A legfontosabb, hogy törekedj az egyszerűségre.
2

Szerintem azt az 1999-es

bamegakapa · 2015. Okt. 10. (Szo), 17.49
Szerintem azt az 1999-es Javascript leírást felejtsd el, hacsak nem szeretsz nagyon múzeumba járni. A többivel egyetértek.
3

Gondolom, hasonlóan érveltél

Hidvégi Gábor · 2015. Okt. 11. (V), 10.16
Gondolom, hasonlóan érveltél matekórán, amikor a Pitagorasz-tételt vettétek.
4

Nem vagyok nagy matekos, de

bamegakapa · 2015. Okt. 11. (V), 10.25
Nem vagyok nagy matekos, de kétlem, hogy a Pitagorasz tétel sokat változott volna az évszázadok során.
5

Szerintem

zzrek · 2015. Okt. 11. (V), 11.04
Szerintem konstruktívabb, ha nem egymással beszélgettek, hanem ajánlotok egy jobb, (újabb?) információforrást, esetleg magyar változatot, hogyha ismertek ilyet. Gyorsabban megvan, kevésbé idegesítő, hasznosabb a kérdezőnek. (Sajnos én nem tudok ilyet és elnézést hogy beszóltam, máskor nem fogok)
6

MDN

Endyl · 2015. Okt. 11. (V), 11.26
Igaz nem magyar, de az egyik legfrissebb dokumentáció talán az MDN-en van (néhány oldal talán le van fordítva magyarra is, de azok általában le vannak maradva az angolhoz képest).
7

Nem emlékszem, hogy

bamegakapa · 2015. Okt. 11. (V), 11.30
Nem emlékszem, hogy találkoztam volna jó magyar leírással, ettől még lehet. Egyetértek Gáborral, angol nyelv nélkül nagyon nehéz lesz nem csak az elején, később még inkább.

StackOverflow-n össze van gyűjtve egy rakás anyag, amit sokan hasznosnak találtak.