ugrás a tartalomhoz

Wordpressre ingyenes tarhelyet melyiket ajánlanátok?

toth_melinda · 2015. Júl. 29. (Sze), 12.03
Egyelőre csak gyakorlás céljából telepíteném fel és megnézném a wordpress működését. az atw amire regeltem, azon nem működik. ráadásul ugy tudom az se mindegy hogy linuxos vagy más a host szolgáltató. tehát gyakorolni tudnátok egy jó helyet, ahová egyszerűen be lehet regisztrálni és a wordpress is futni fog rajta? webáruház a cél, szóval még vm bővítmény is kell. rendes fizetős tárhelyszolgáltatónak a későbbiekben tarhely.eu-t néztem ki, az szerintetek megbizható?
 
1

Kb 3 évvel ezelőtt

zzrek · 2015. Júl. 29. (Sze), 12.21
Kb 3 évvel ezelőtt én pont a Wordpress próbálgatás miatt hoztam létre a hostingeren egy oldalt, azóta is működik. A tarhely.eu-t nem ismerem.
2

Az off kedvéért: Ha

rrd · 2015. Júl. 29. (Sze), 18.03
Az off kedvéért: Ha gyakorolni akarsz akkor miért nem localhost?
3

Ezzel kapcsolatban én is

pythonozok · 2015. Júl. 29. (Sze), 19.45
Ezzel kapcsolatban én is elkezdtem írni, de mire eljutottam az írásig, rájöttem: ahhoz meg kell tanulni (például) egy linux telepítését, rajta egy web szerver beállítását stb.
Ha viszont van készen webes szolgáltatása, akkor csak feltölti a keretrendszert és máris mehet a játék.
4

Viszont a szerver "lélektana"

Endyl · 2015. Júl. 29. (Sze), 19.54
Viszont a szerver "lélektana" ugyanúgy a "játék" része, és ha gőze sincs az embernek arról, hogy hogyan is működik, akkor sokkal nehezebb a dolga. Az autóvezetés tanulását sem a konkrét vezetéssel kezdjük, mert az egyéb alapok nélkül (autó működése, kresz, stb) vagy el se tudjuk indítani, vagy veszélyesek leszünk magunkra és másokra.
5

Sokat nem kell tanulni hozzá...

T.G · 2015. Júl. 29. (Sze), 19.57
Azért egy Vagrant telepítéssel bárki könnyen megbirkózhat, néhány kattintás, majd némi várakozás és kész a Linux-os webszerver. Mindenestül.
6

Főleg youtube-os tutorial

csabessz47 · 2015. Júl. 30. (Cs), 06.42
Főleg youtube-os tutorial alapján.
Bár ott is ijesztő lehet hogy ssh-t is kell majd használni :)
7

vagy egy xampp sem éppen egy

rrd · 2015. Júl. 30. (Cs), 10.03
vagy egy xampp sem éppen egy ördöngös telepítési folyamat...
8

Ha szakember kezdemény

pythonozok · 2015. Júl. 30. (Cs), 14.57
Ha szakember kezdemény csinálja. Sajnos ismerem azt az állapotot, hogy tanulni akarok, de csak egy konkrét dolgot, a körítés nem érdekel, nem akarok foglalkozni.
Ma már egy linux is felmehet next-next-finish alapon és öt perc alatt van egy működő apache v. lighttpd. De ahhoz, hogy erre pl. egy wordpress-t rárakjon, lehet, hogy olvasni kell egy fél napot. És neki lehet, hogy nincs hozzá türelme.
9

Persze semmi sincs ingyen, de

T.G · 2015. Júl. 30. (Cs), 22.55
Persze semmi sincs ingyen, de azért nem is megoldhatatlan probléma még egy nulláról indulónak sem...
Lehet, hogy én becsülöm alá a feladat komolyságát, de komolyan gondolom, hogy egy Vagrant telepítés csupán néhány klikk, majd egy Wordpress-es Vagrant fájl keresése is csupán néhány perces guglizás.
11

Nem megoldhatatlan, csak...

pythonozok · 2015. Júl. 31. (P), 12.44
Nem megoldhatatlan, csak... ismerős ez a hozzáállás még akkorról, amikor még képes voltam új dolgokat tanulni: új, érdekes, foglalkozni akarok vele, de... nincs türelmem előtte olvasni, tanulni, látni akarom ahogy működik, de azonnal. És van aki ezen nagyon nehezen tud átlépni. A kérdezőnek szívesen javasolnám, hogy mielőtt belevág ezekbe, szánjon egy hónapot arra, hogy alapfokon megismeri a linux legfontosabb részeit, egy webszervert, mysql-t, utána a kiválasztott keretrendszer telepítését és ha ezzel megvan, akkor virtualboxba telepítsen egy mini szervert és azon játszadozzon. De elnézve a topikjait, ő is az a kategória, mint én voltam. :(
10

nagyon köszönöm a válaszokat.

toth_melinda · 2015. Júl. 31. (P), 11.32
nagyon köszönöm a válaszokat.