ugrás a tartalomhoz

Htacces url rewrite

erik0415 · 2015. Júl. 3. (P), 13.25
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy azt hogy lehet megoldani, hogy ha van egy weboldal amit htaccess url rewrite-al át írok pl. localhost/?valami=sdf -> localhost/sdf/-re, akkor azt, hogy csinálhatom meg hogy a végén a / jel mindig oda kerüljön. Tehát ha valaki azt írja, hogy localhost/sdf, akkor átírodjon localhost/sdf/ -re. Persze ennek dinamikusan kell működni-e, tehát nem csak akkor ha "sdf" van ott hanem akkor is ha mondjuk "valamiasd" van ott.
 
1

301

Hidvégi Gábor · 2015. Júl. 3. (P), 15.04
301-es átirányítással lehet megoldani. Egyébként miért zavar téged, ha nincs ott a / jel a végén?
2

Arra már én is rájöttem, hogy

erik0415 · 2015. Júl. 3. (P), 16.22
Arra már én is rájöttem, hogy valahogy a 301-es átirányítást kell használni, csak még arra nem jöttem rá, hogy hogy alkalmazzam változó értékekkel. Egyébként azért kell, mert így szebb a link. :)
6

szebb a link Már ne

spapp · 2015. Júl. 6. (H), 10.42
szebb a link


Már ne haragudj, de azért csinálni egy átirányítást, mert az url végén nincs "/" jel ez finoman szólva felesleges. Nem is beszélve arról, hogyha begépelek egy url-t a böngészőbe az automatikusan levágja a végéről a "/" jelet (chromium és ff biztosan).

A feldolgozás szempontjából is lényegtelen, hogy van-e vagy nincs. Én konkrétan le is vágom az elejéről és a végérő ha van.

Szóval szerintem kreáltál magadnak egy problémát.
7

Már ne haragudj, de azért

Joó Ádám · 2015. Júl. 6. (H), 16.30
Már ne haragudj, de azért csinálni egy átirányítást, mert az url végén nincs "/" jel ez finoman szólva felesleges.


A kanonikus URL egy létező fogalom, rengeteg webhely irányít át egyikről a másikra.

Nem is beszélve arról, hogyha begépelek egy url-t a böngészőbe az automatikusan levágja a végéről a "/" jelet (chromium és ff biztosan).


Nézd meg jobban azt a request logot :)
8

Hát ha neked úgy jobb, hogy

erik0415 · 2015. Júl. 6. (H), 22.03
Hát ha neked úgy jobb, hogy nincs a végén a / jel, akkor az a te dolgod, de szerintem sokkal szebb úgy egy link. Legalábbis nekem jobban tetszik, és mivel ezt az én oldalamon csináltam, ezért itt számít azért, hogy mi tetszik nekem:D Azzal tisztában vagyok, hogy semmi befolyása sincs annak, hogy a végén van / jel, vagy nincs.

Ezzel kétlem, hogy bármi problémát csináltam volna, ugyanis a wordpress-es weboldalak nagy százaléka használja ezt, még sincs problémájuk. És ha egy wordpress-es oldalnak nem árt akkor az én oldalamnak miért ártana? :)
3

Sikerült megcsinálnom.

erik0415 · 2015. Júl. 3. (P), 16.56
Közben egy jó kis googlezás, és sok gondolkodás és próbálkozás után sikerült megcsinálni.:)
4

Szuper!

Hidvégi Gábor · 2015. Júl. 3. (P), 17.47
Gratulálok, így kellett volna kezdeni : ) A témában rengeteg jó példa és dokumentáció található.
5

Próbáltam :D

erik0415 · 2015. Júl. 3. (P), 17.51
Köszi, de az sokat segített, hogy mondtad, hogy a 301-es átirányítást kell használni, mert abba annyira nem próbálkoztam, csak azután miután mondtad, hogy azzal kell megoldani :)