ugrás a tartalomhoz

Munkanapló

vtsoftware · 2015. Május. 18. (H), 22.59
Üdvözlet!

Webfejlesztőként dolgozom jelenleg és nem tudom már a munkámat naplózni.
Van pár tennivaló és elég nehezen tudom követni.
A naplózás pedig el-el marad, az utóbbi időben pedig már tekergetik a nyakam emiatt, persze értem és jogos is.

Az alapötletem az volt, hogy egy program kellene ami az óra mellett csücsül egy ikonként, megadhatom mit csinálok, kinek, mikor kezdtem, mikor fejeztem be, stb... az időt pedig automatikusan számolja... exportálhatóan és statisztikával fűszerezve.
Ilyen programot viszont nem ismerek. :)

Egy kis segítséget, tapasztalatokat, vagy ötleteket szeretnék kérni tőletek.
Ti hogyan, mivel, milyen módon naplózzátok mit csináltok éppen?

Előre is köszönöm...
 
1

Nem tudom, máshol mi a

pythonozok · 2015. Május. 19. (K), 07.24
Nem tudom, máshol mi a helyzet, egykori munkahelyemen pár hónapig, max. egy évig tartott a lelkesedés. Végül a főnökség is rájött, hogy több kárt okoz, mint amennyi haszna van.
Csak olyan apróságok, hogy hogyan naplózod amikor párhuzamosan két vagy több témán dolgozol? Ha minden váltást adminisztrálsz, akkor a napló több időt visz el, mint maga a munka. Ha meg csak nagyjából, akkor értelmét veszti az egész.
Jó, ez üzemeltetés volt, rendszeresen diliházzal. :)
2

Nem értek veled egyet! A

spapp · 2015. Május. 19. (K), 09.10
Nem értek veled egyet!

A dokumentálás része a fejlesztésnek/üzemeltetésnek.
S ebbe a feladatok és az azokkal töltött idő is bele tartozik.

Már csak azért is érdemes ilyet kipróbálni/csinálni, hogy tisztában légy önmagaddal. Tudd, hogy mennyit töltöttél egy nap aktív munkával.
menni volt a fejlesztés egy feladatba, mennyi a kutatás, stb...

Ez akkor a leghatékonyabb, ha előtte meg is tippeled, hogy egy adott feladat neked mennyi ideig fog tartani. Ennek akkor látja az ember igazán a hasznát mikor elvállal egy kis maszek melót és abban marad az ügyféllel, hogy: persze hamar megvan nem nagy dolog. Csak hogy ilyenkor minden egyes plusz óra a te hasznodat csökkenti, és ha nem vagy tisztában ezzel, akkor ...

Természetesen ez is időt fog igényelni. Többet biztosan nem fog elvenni, mint a munka. S az is igaz, hogy a vezetőség vissza tud vele élni. De mivel nem?

Egyszóval szerintem érdemes dokumentálni, hogy mennyi időt igényelt egy feladat. Persze a program nem oldja meg helyetted ezt. Nem a program a lényeg. Hanem az, hogy te szokd ezt meg. Mert hiába a program, ha nem indítod el. Elfelejted bejegyezni az új feladatod. Stb...

Szóval elsősorban neked kell ezt megszoknod, és ehhez egy darab papír is elég. De ha mégis program kell itt van néhány: time manager linux
Én a Hamster-t használtam egy ideig.
4

Ez nem egyetértés kérdése.

pythonozok · 2015. Május. 19. (K), 12.47
Ez nem egyetértés kérdése. Elég sokáig próbáltuk vezetni, hogy mikor, mivel, mennyit. Amíg az ember egyedül, egy-két témával foglalkozik, addig még működhet. De amikor párhuzamosan kell sok dologgal, és közben még a telefonon érkező hívásokra is reagálni kell...

Illetve annyival kiegészíteném utólag, hogy végül a bevezetett helpdeskes rendszer "oldotta meg" a dolog egy részét azzal, hogy statisztika készült az esetek megnyitása, megoldóhoz rendelése, befejezése és lezárása (felhasználói visszajelzés) közt eltelt időkről.
5

+1 Hamster

Udi · 2015. Május. 19. (K), 15.16
Én is Hamstert használom, egyszerű és nincs útban.
6

+1 - én is

rrd · 2015. Május. 20. (Sze), 17.49
+1 - én is
3

Ugyfel

janoszen · 2015. Május. 19. (K), 12.37
En az ugyfelmunkakra Harvestet hasznalok, a cegnel pedig Redmine megy. Egyiknek sem celja az, hogy percre pontosan naplozzon, csak a szamlazando idoket naplozza.
7

Redmine Time Tracker

gabesz666 · 2015. Május. 21. (Cs), 16.18
Redmine-hoz egyébként van egy elég jó chrome plugin, amivel akár másodpercre pontosan lehet mérni az időket. Én most ezt használom.