ugrás a tartalomhoz

Szerintetek responsive webdesignt hogyan érdemes implementálni?

inf · 2015. Ápr. 15. (Sze), 05.40
Szerintetek responsive webdesignt hogyan érdemes implementálni?

Néztem, hogy vannak css framework-ök, gondolom ezen kívül lehet js-el, meg kézzel tákolt css, js kombóval is, amit nyilván senki se szeretne, aki van annyira lusta, mint én. Melyik a legjobb rendszer, mik a tapasztalatok?
 
1

Bootstrap

janoszen · 2015. Ápr. 15. (Sze), 07.32
bootstrap berant, design implemental, boldog. A kovetkezo aki arra jar, jo esellyel latott hasonlot, hozza fog tudni nyulni. Kezicsokolom.
9

Ja néztem már bootstrap-et,

inf · 2015. Ápr. 15. (Sze), 15.47
Ja néztem már bootstrap-et, egyelőre csak multi col layout-ot (csak hogy egy random nevet ráaggassak). Egyszerű, de gondolom vannak más framework-ök is a témában.
2

Szerintem jelenleg nincs jó

szabo.b.gabor · 2015. Ápr. 15. (Sze), 09.50
Szerintem jelenleg nincs jó rendszer,

-mert px alapú minden
-mert a media-queryben ha em-re csinálsz szabályt, akkor nem a body-ra beállított betűméret értékét veszi figyelembe, hanem a böngésző alapértelmezett betűméretét.

szerintem
-állíthassa a júzer a betűméretet
-az egész design legyen em alapú (a media query váltások is)

ha találsz ilyet szólj :)
3

rem?

Hidvégi Gábor · 2015. Ápr. 15. (Sze), 10.49
rem?
4

ugyanaz a helyzet.

szabo.b.gabor · 2015. Ápr. 15. (Sze), 11.16
ugyanaz a helyzet.
5

Ez pont a jo dolog benne

vbence · 2015. Ápr. 15. (Sze), 11.47
-mert a media-queryben ha em-re csinálsz szabályt, akkor nem a body-ra beállított betűméret értékét veszi figyelembe, hanem a böngésző alapértelmezett betűméretét


Ez pont a jo dolog benne. Kulonben csak egy szinonima lenne a pixelre vagz pontra vagy barmi masra amiben megadod a fontmeretet.
6

nem teljesen értünk egyet,

szabo.b.gabor · 2015. Ápr. 15. (Sze), 13.13
nem teljesen értünk egyet, amíg nincs értelmes lehetőség arra, hogy a felhasználó szabadon állítsa a böngésző alapértelmezett betűméretét.

próbáltad már átállítani az alapértelmezett betűméretet a böngésződben?
8

Én próbáltam, úgy emlékszem

inf · 2015. Ápr. 15. (Sze), 15.46
Én próbáltam, úgy emlékszem vagy szétcsúszott tőle minden oldal, vagy egyáltalán nem is állított semmit. :D Már régen volt, nem vált be annyi biztos.
7

bár lehet, hogy hagyni kell

szabo.b.gabor · 2015. Ápr. 15. (Sze), 13.15
bár lehet, hogy hagyni kell alapértelmezetten és a böngésző zoom-ra lehet hagyatkozni, de nem tudom.. nem érzem még kereknek ezt a történetet, és nem is nagyon látom, hogy volna értelmes fejlődés ezen a téren, egy-egy fehér holló kivételével.
10

A zoom sem tökéletes, de

inf · 2015. Ápr. 15. (Sze), 15.51
A zoom sem tökéletes, de jobb, mint a semmi. Amúgy a szélességet hogyan állítanád be em alapon? Nekem még az a történet sem tűnik kereknek. Csak tegyük fel, hogy van egy oldalad, amiben van egy header logo, ami kép, és azt akarod átméretezni különböző képarányokra, hogyan állnál neki?
11

background-size: cover; de

szabo.b.gabor · 2015. Ápr. 15. (Sze), 23.14
background-size: cover;

de amúgy már sok energiát képbe nem ölnék bele, nem hiszem hogy a jelenlegi böngészőknek gondot okozna az átméretezés, vagy csúnyán oldanák ezt meg.

sőt az alternatív image source-okat is hülyeségnek tartom, én még mindig azt mondom, hogy legyen 1 db src, ami akár legyen vmi progressive módon kódolva és játssza le a böngésző és a szerver, hogy mennyi adatot tölt le / küld.

a max szélesség lenne kb 80 em, aztán lenne egy lépcső valahol 60 környékén a min szélesség meg 35 em, az kb egy hasáb, de ezt már feladata válogatja..