ugrás a tartalomhoz

gotcha+ajax illetve flash

zottty · 2006. Ápr. 26. (Sze), 22.11
Sziasztok!

Lenne 2 kérdésem:

1) használok egy gotcha-t, a lenyeg, hogy adott egy gotcha.php-m, ami ledob egy képet, konkrétan a tartalmat, szóval <img src='gotcha.php' alt='c' /> csodalatosan megy.
Na, most mogedobok egy Ajaxot, ami gombnyomasra frissiti a kepet. Egyszeruen csinal, amit csinal, es ha meghivom ujra a gotcha.php-t, akkor mar egy masik kep jon le.
De ha javascriptbol megmondom, hogy akepem.src = 'gotcha.php', akkor az ugye ugyanaz, ami eddig is volt, szoval nem valtoztatja meg. Ha azt mondom, hogy akepem.src = 'hujeseg', aztan akepem.src = 'gotcha.php' akkor uyanez.
Ha a gotchaba kikuldok egy no-cache, vagy no-store Cache-control headert, akkor konkretan szarik ra. ( Amugy FF-rol van szo )

A megoldasom: akepem.src = 'gotcha.php?' + randomszam. Persze, ez igy jol megy, frissiti.

Szeretnem, ha erre adnatok egy szep megoldast. Koszi :)

2) Flash 8 playerrel porog a Flash Anim az oldalamon, de a Flash 7-esek nem latjak ugye. Akkor most en mit csinaljak??? Azt akarom, hogy nekik is 8-asuk legyen.

3) Talakozott mar valaki azzal a problemaval, hogy FF-ban a setTimeout osszeakad az Ajaxszal? Konkretan osszevissza hivja meg a setTimeoutos fuggvenyeket, ha mogotte ajaxozik az oldal?

koszi
zottty
 
1

randomszám

Anonymous · 2006. Ápr. 27. (Cs), 18.48
1.) Ez teljesen elfogadott módszer, használd nyugodtan. Az összes adszerver bannerkódjában is van ilyen.

2.) Linuxra nincs 8-as player. Windows-on meg általában magától frissül a player. Legalábbis én biztos nem frissítettem az explóreremben, mégis 8-as van.

3.) Erről fogalmam sincs, de ennyiből nem is lehet megállapítani, hogy mi van. Inkább valami saját programozási hibára gyanakodnék.

Gyulus
2

flash player

zottty · 2006. Ápr. 28. (P), 10.30
Köszi.

És ha Flash-ben Nem flash 8 swf-et, hanem MX 2004-et mentek, akkor viszi a 7-es?