ugrás a tartalomhoz

EMail kliens az adminon

janoo · 2015. Jan. 7. (Sze), 13.47
Helló Mindenkinek!

Arról szeretném kikérni a véleményeteket, hogy szerintetek milyen hátrányai lehetnek, ha a levelezést behúzom az adott weboldal admin felületére?!

Merthogy egyébként elég "gáz", hogy eladsz egy weboldalt amihez persze van admin felület is, tehát 1 felhasznév és jelszó,
de ha a kedves ügyfél levelet szeretne írni a valami##kukac##domain.hu céges email címéről, akkor be kell lépnie a szerver email kliensébe, ami persze +1 felhasznév és jelszó

nomeg más felület, akkor azt megint hogy kell kezelni...

sokkal kényelmesebb megoldás lenne az ügyfél részéről, ha a levelezését is az admin felületről tudná intézni

csakhogy ilyet én még nem láttam... ennek oka lehet??
de ugye az IMAP segítségével ez könnyedén megvalósítható, így neki is álltam,
de kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ez pusztán lustaság a webstúdiók részéről, vagy valamilyen technikai hátulütője van a dolognak?!

válaszotokat, meglátásotokat előre is köszi, Janoo
 
1

Megoldható, de akár egy

Hidvégi Gábor · 2015. Jan. 7. (Sze), 14.02
Megoldható, de akár egy Outlook Express-szintű egyszerű eszközkészlet kifejlesztése elég sok idő. Miért nem használnak alkalmazást a feladatra (Outlook, Thunderbird)?
2

nade...

janoo · 2015. Jan. 7. (Sze), 14.13
Így akkor ugyan ott vagy... az a lényeg, hogy a levelezés is az adminon legyen! az a legkényelmesebb megoldás :)

nem akarok valami fenomenálisat alkotni, kb ennyit fog tudni:

kilistázza a leveleket
megnézi a beérkezett levelet
törli
ír egy új levelet

azért ezek nem olyan nagy dolgok, főleg hogy miután találsz egy IMAP osztályt:
https://github.com/barbushin/php-imap vagy https://github.com/SSilence/php-imap-client

minden benne van, ami kell :)
3

Kliens

Poetro · 2015. Jan. 7. (Sze), 15.19
Egy email kliens kifejlesztésében nem csak az IMAP használata nehéz. Ott van még a több tucat karakterkódolás kezelése, a fejlécek és magának a levél törzsének megjelenítése. Ugyanis mindegyik nagyon nehéz tud lenni. Még akkor is, ha csak szöveges üzenetekről van szó. Ugyanis a karaktereket akkor is megfelelően kell kódolni és a speciális karaktereket pedig escapelni kell, hogy a szövegben az idézett például JavaScript kód ne fusson le az admin felületen. Ha HTML üzeneteket is kezelni akarsz, akkor a dolog még tovább bonyolódik, ugyanis akkor mindenfajta egyéb biztonsági problémákkal szembesülsz: XSS, CSRF stb. Ezek ellen újabb függvénytárakkal, könyvtárakkal érdemes védekezni, de azokat sem olyan könnyű megfelelően beállítani.
Sokkal jobban járnál, egy már létező webmail rendszer az oldalba integrálásával. Ilyen például a SquirellMail, RoundCube, IMP.

És ekkor még nem beszéltünk a levelek elküldéséről, válaszolásról, továbbításról, csatolmányokról. Vagy olyan kényelmi szolgáltatásokról, mint névjegyzék, spam szűrés, IMAP mappák kezelése, automatikus válaszadás, levelek áthelyezése másik mappába (akár automatikusan), keresés, szűrés.
4

integrálható webes levelezés

tlof · 2015. Jan. 8. (Cs), 15.00
https://www.inboxapp.com/

Próbáld meg ezzel. Ez elintéz számodra egy csomó mindent, és ad html5-ös sample appot.