ugrás a tartalomhoz

webkamera képe oldalamon

Dexter_h · 2006. Ápr. 22. (Szo), 12.53
Üdvözletem!


Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom saját vebkamerám képét megjeleníteni weboldalamon.
Azt más fórumon láttam, hogy egy webkamera által készített képet, melyet egy képfile-ba mentettek hogyan lehet oldalra feltenni és frissíteni, csak azt nem tudom, hogyan mentsem le webkamerám képét, hogy azt be tudjam tölteni és frissíteni. Hát ennyi!

Előre is köszönöm!
 
1

Speciális program

janoszen · 2006. Ápr. 22. (Szo), 13.03
Üdv!

Ehhez egy olyan program kell, amelyik FTPn vagy más interfészen keresztül feltölti a weboldalra a képeket. Ha streamelni akarod, nem tudom, mit kell csinálni.

Azt hiszem, a WinCam32 csinál ilyesmit, de nem vagyok biztos benne.

Jogi követelmények:

ha jól tudom, ha interneten látszó kamerát üzemeltetsz, a huzamosabb ideig a képeken/videófelvételen szereplő személyektől írásbeli engedélyt kell kérned valamint a helyiség ajtajára ki kell helyezni egy feliratot, hogy a helyiségben kamera üzemel.
2

ugyvan

gaba · 2006. Ápr. 22. (Szo), 20.04
itt egy abszolut bolondbiztos, kattintgatos program :DD
http://www.pysoft.com/ActiveWebCamMainpage.htm
3

Alternatíva

-zsolti- · 2006. Ápr. 22. (Szo), 20.28
Ha esetleg valami komolyabbra kell (épület megfigyelés, stb.), lehet érdemes lenne IP-kamerát venned. 20e körül már lehet nagyon alap szintűeket kapni, ami mégis sokkal jobb minőségű, és jobb frissítésű képet ad, mint a sima webkamerák. Igazi előnye viszont, hogy úgy viselkedik a hálózatban, mint egy külön gép, tehát rádugod a routerra (vagy rögtön a wan-ra), adsz neki egy IP-t, portot és onnantól bárhonnan elérheted a világból, hasonlóan mint pl. egy szervert. Általában asf-ben közvetítik a képet, amit weboldalba is be tudsz ugye ágyazni.
4

ip camera

zsoca85 · 2009. Nov. 4. (Sze), 00.56
Ha az oldalamra szeretném kitenni az ip kamerám képét és a snapshotnak meg is van a url-je de nem akarom, hogy az oldalon látható legyen a kép tulajdonságainál az url akkor szerintetek milyen módszerekkel lehetne ezt megoldani?
5

FTP, másolás?

Poetro · 2009. Nov. 4. (Sze), 01.39
Miért nem automatizálod a kép felöltését, vagy a weboldaladon proxy-zod PHP-vel, és akkor nem fog látszódni az elérési útja, csak a PHP-d elérési útja. Érdemes a proxy kódjába valamiféle cachelést beépíteni, hogy csak mondjuk percenkét kérdezzen le új képet, nem minden ezredmásodpercben, amikor valaki az oldalt megnyitja.
6

Sajnos nem tudja az ftp

zsoca85 · 2009. Nov. 4. (Sze), 10.42
Sajnos nem tudja az ftp feltöltést a kamerám csak ha mozgás van... érdekes de ez van, linksys WVC54GCA. Ez után a legegyszerűbb akkor a php ha jol értem... (nem vagyok nagy májer csak tudakoloztam)
Ezt mozgóképpel is meg lehet valahogy oldani, hogy a kamerától csak egy szálon jön a mozgókép és közben a szerver szolgálja ki...