ugrás a tartalomhoz

Anyagminták cserélgetése - kis helyi menükkel

ssani · 2006. Ápr. 19. (Sze), 14.05
Sziasztok!

Nem vagyok túl járatos a témában, ezért tanácsotokat kérem, hogyan lehetne -esetleg elegánsan- megoldani, hogy egy képen, az öltöny a nyakkendő és a cipő stb anyagmintáit (előre megadott kb 6-6 fajtából)cserélgethesse a felhasználó például az adott képrészletre kattintva megjelenő kis menüből, így választva ki a neki tetsző összeállítást.
Ez a téma adott segítséget a kép csere megoldásához, de nem tudom hogyan tudnék ccs menüt a különböző képrészletekhez rendelni.
Szeretném ha, mint lelkes amatőrt segíténétek a témában kiigazodni, esetleg általános tanáccsal is, hogy mit szóltok az ötlethez.

thx
Sanyi
 
1

Nem CSS

janoszen · 2006. Ápr. 19. (Sze), 16.47
Ha nem hátteret akarsz, hanem funkcionális elemet, akkor azt nem CSS-sel kell megoldani. Szerintem, ez tipikusan egy olyan feladat, amit Macromedia Flash-el kellene megoldani. Ha nem, akkor esetleg JavaScript-tel, de nagyságrenddel több szívás.

Ha jól értem, ez azon esetek egyike lenne, amikor kivételesen jó ötlet Flash-t használni.
2

Nagy falat

ssani · 2006. Ápr. 21. (P), 16.50
Köszi a gyors választ. A Flash azért nem kis falat. Jól sejtem, hogy nem túl könnyen juthatok vele olyan szinre, hogy ezt a dolgot megcsináljam.
3

Szerver-oldalon vagy favágással?

Pal_ur · 2006. Ápr. 21. (P), 19.02
Elvileg átlátszó GIF-ekkel, és a PHP képmanipulálásával lehetne okoskodni. Az tud olyat, hogy több képet egymásra rak, majd belőlük egyet generál...

A másik (tudom, favágó) ötlet, hogy legenerálni a 6*6*6 képet, (mondjuk minden varációt egy-egy számmal azonosítani), majd JS-sel a felhasználó igényei szerint cserélegtni. A feladat első része könnyen autómatizálható (pl. valamelyik Paint Shop Pro verzió tudott ilyet), a JS meg nem nagy ügy már hozzá. (Ezt a megoldást én 15*10*12 variációban már kipróbáltam, mire minden kép megvolt, 150 Mb lett, de a CD-n elfért :))