ugrás a tartalomhoz

képcsere ismételt letöltés nélkül

ferbi · 2005. Nov. 7. (H), 20.03
Üdv!

A problémám a következő lenne: szeretnék egy képet egy másikra cserélni, ha az egér az oldal egy bizonyos területére áll, majd visszacserélni, ha azt elhagyja. Ez még rendben is lenne, de az oldal minden cserénél ismét a szervertől kéri a képet, ami problémát okoz a script egyéb részén, ha a letöltés akadályba ütközik. Viszont ugye már a kliensen van az a kép, nekem remekül megfelelne, ha onnan töltené. Megoldható ez valahogy? Vagy az is jó lenne, ha mondjuk egy tömbben első letöltéskor lehívná a két képet s aztán már abból építkezne. Vagy ha a két kép egymáson lenne s hol az egyik, hol a másik látszana, de nem tudom hogyan lehet ezt megoldani.
 
1

Ötlet kód nélkül

Nagy Gusztáv · 2005. Nov. 8. (K), 01.51
Kódot nem tudok adni, csak a megoldás váza jut eszembe.
Először is a body onload eseményében kellene minden szükséges képet letölteni, majd a kezdő állapotot is megadni.
Ezen kívül az érzékeny terület eseményeire (onmousexx?) cserélő értékadás (az előre letöltött változókkal). Régi JavaScriptes megoldás, a menüket (CSS előtt) így volt szokás csinálni, JS gyűjteményekben biztosan találsz kész kódot is.

Nagy Gusztáv
http://nagygusztav.hu
2

Van jobb

Bártházi András · 2005. Nov. 8. (K), 09.33
http://www.alistapart.com/articles/sprites/

-boogie-
3

Amiatt nem töltődik...

Tome · 2005. Nov. 8. (K), 13.23
Amiatt nem töltődik újra le a kép, mert CSS-sel van megoldva a csere??
4

Megvan!

Tome · 2005. Nov. 8. (K), 13.35
Bocs, mostanra jutott el a tudatomig, hogy hogyan is működik ez a CSS-es csere. Ugyanabban a képfájlban van az eredeti és a cserélt kép is, így cserénél csak pozícionálni kell...