ugrás a tartalomhoz

nginx + sok node folyamat

Chriksz · 2014. Okt. 8. (Sze), 23.29
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata nginx mögé elosztott nodejs folyamatok üzemeltetésével, melyek önálló feladatokat látnak el -mint pl. egy php-s shared hosting esetében- ? Esetleg használt valaki már éles környezetben ilyet? Mennyire skálázható ez a megoldás szerintetek?
 
1

Node.js

Poetro · 2014. Okt. 9. (Cs), 10.09
Mi jó sok Node.js alkalmazást futtatunk, mondjuk más load balancer / frontend szerver mögött minden komolyabb probléma nélkül. A micro services architektúrát követjük, azaz minden egyes alkalmazásnak saját kis feladata van, és van olyan, amiből több is fut, a tehermentesítés miatt.
mint pl. egy php-s shared hosting esetében

Ezt a részt nem igazán értem. Mit akarsz ezzel mondani?
Mi éles környezetben használjuk, egyetlen process 700 körüli kérést szolgál ki percenként (és a terhelés így is nagyon alacsony rajtuk, ennek többszörösével is boldogulnának).
2

Arra akartam utalni, hogy nem

Chriksz · 2014. Okt. 9. (Cs), 14.02
Arra akartam utalni, hogy nem úgy mint pl. a cluster modul esetén, leosztom a kéréseket a különböző magok közt, ezzel csökkentve a terhelést. Hanem a front end szerver elosztja a kéréseket mondjuk 10 különböző domain név szerint; és ezt közben úgy, hogy csak egy magon teszi. De most már tudom, hogy akár ezt express-szel is meg lehet valósítani. Nem teljesen tiszta még a dolog a fejemben. Tehát lehet helyenként zöldségeket beszélek.
3

Igen

Poetro · 2014. Okt. 9. (Cs), 14.35
Ez teljes mértékben megoldható, és amennyire emlékszem, akár Nginx segítségével is. Azaz futtatod a különböző szolgáltatásokat, akár cluster-rel, akár anélkül, mindegyik külön porton, vagy külön IP címen. A frontend szerver pedig egy algoritmus alapján elosztja a kéréseket ezek között a portok illetve IP címek között.
4

Remek. Már kezdtem félni,

Chriksz · 2014. Okt. 10. (P), 15.18
Remek. Már kezdtem félni, hogy nem marad PHP-n kívül más lehetőség a projektre. :-)