ugrás a tartalomhoz

powershell

H.Z. · 2014. Okt. 8. (Sze), 21.07
Powershell tényleg annyira elhanyagolt, népszerűtlen eszköz, mint ahogy nekem tűnik?
Magyar fórumokon nem találtam nyomát, hogy komolyabban használnák.
 
1

Úgy tudom, hogy Windows 7-től

Max Logan · 2014. Okt. 8. (Sze), 21.46
Úgy tudom, hogy Windows 7-től kezdve gyakorlatilag minden művelet a UI interakciók mögött PowerShell parancsokká fordul át. Az infót úgy mondták nekem, nem néztem utána, hogy így van-e vagy sem.

Én Office 365 adminisztrálásához használtam PowerShell-t, egykori melóhelyen pedig kolléga a Windows Server konfigurálására használta.
2

Valami hasonlót én is

H.Z. · 2014. Okt. 8. (Sze), 21.55
Valami hasonlót én is olvastam. Nálam akkor került komolyabban képbe, amikor pár napja rájöttem, hogy a python scriptemnek nem tudok ékezetes fájlnevet átadni paraméterként(legalábbis nem egyszerű).
Kezdtem nézelődni a Google-n és azt láttam, hogy néhány blogot leszámítva, a kutya sem foglalkozik a témával. És nem értem, hogy miért, hiszen Windows-on egy egész jó eszköznek tűnik, a hülyeségei ellenére.
3

Szerintem nem is nagyon reklámozták.

T.G · 2014. Okt. 9. (Cs), 08.13
Pontosan már nem emlékszem, hogy milyen problémával kapcsolatban kerestem megoldást, de nagyon meglepődtem, hogy a Windows-om rendelkezik ilyen eszközzel. Nem kellett sokat használnom, így nem tudom megítélni, de elsőre nem látom, hogy mi haszna van a sima konzolnak, ha alapértelmezetten van egy sokkal erősebb eszköz is.
4

Kompatibilitás. Ha

H.Z. · 2014. Okt. 9. (Cs), 09.31
Kompatibilitás.
Ha kicserélik a cmd-t ps-re, akkor sok, a cmd-re épülő szkript nem fog működni. Aliasok vannak, de a paramétereik eltérnek az őstől.
(copy, dir stb.)
Én erre tippelek.
Mondjuk a ps elég elvadultnak tűnik helyenként, talán nehézkes megtanulni.
5

Fenegyerek rendszergazdák

kuka · 2014. Okt. 9. (Cs), 10.15
Fenegyerek rendszergazdák használják. Például SQL Server Management Studio is nyit olyan PowerShell konzolt amin keresztül olyan szerver adminisztrációs parancsokat lehet futtatni amelyek kintről vagy ikonocskás/gombocskás ablakból (tudtommal) nem érhetőek el.

Szerintem van létjogosultsága, csak szűk a célközönsége.