ugrás a tartalomhoz

Oldal URL csere, hogyan?

sly · 2006. Ápr. 14. (P), 14.16
Olyan kódot keresek, ami le tudja cserélni az oldal URL-jét, de nem ugrik tovább az adott oldalra.

A kód AJAX/PHP hibrid (tehát diszkrét JS) oldalra kellene. A könyvjelző szempontjából lenne fontos. Saját magamat megfigyelve, sokszor csak megfogom az oldal URL-jét és belehúzom a könyvjelzőim közé. A '#'-szerű megoldás nem jó, mert nem szép megoldás.
 
1

Nem megy...

janoszen · 2006. Ápr. 14. (P), 14.29
Ez fordítva menne, hogy marad az URL, az oldal változik, de így max azt tudod megcsinálni, hogy PHPban ügyeskedsz valamit.
2

Re: Nem megy...

sly · 2006. Ápr. 14. (P), 15.28
PHP-ban a #-os megoldásra gondoltál?
3

Nem

janoszen · 2006. Ápr. 14. (P), 16.58
Igazából gányolhatsz azzal, hogy rálinkelsz a tartalomra valami sessionben átadva, hogy ne szolgáljon ki semmit és erre a PHP visszadob egy No Content headert. Elvileg a kép ott marad a böngészőben. De ez gányolás. És nem próbáltam még ki.
4

Megoldások

Poetro · 2006. Ápr. 14. (P), 17.01
Persze ha AJAX-os oldalt akarsz cache-elni, akkor lehet marad a #XYZ, ami ha nem is szép megoldás, de lekezelhető JS-ből.
Csináltam is annó kb 6 éve egy oldalt, ami full HTML, és a tartalom JS-el kerül bele. Abban volt egy ma már elég ronda megoldás, de működött (legalábbis IE-ben ma is működik). Ebben az volt a jó, hogy lehetett bookmarkolni, mondjuk az oldal újratöltődik, de én ?-t használtam # helyett.
5

Re: Megoldások

sly · 2006. Ápr. 15. (Szo), 01.00
Én is annak idején ezt a #-es technikát használtam. Még az elött használtam az oldalon az AJAX technikát mielött fogalommá vált volna. :-) Tényleg elég csunyácska az oldal kódja, bár az enyém sem volt semmi (pl.: böngésző típús föggőség, szabványkövetési gondok, stb.). Szerencsére már nincs a neten.
6

A megoldás!

Anonymous · 2006. Ápr. 15. (Szo), 14.47
Következő megoldás született:
//Könyvjelzős oldal meghívás érzékelése:
if (location.hash.indexOf('p=') != -1) 
 {location.pathname = location.hash.substring(3)}
...
function AJAXLink(url) {
 var ko = new XMLHTTPConn(); //AJAX objektum létrehozása
 ko.load(url.href,pageLoad); // és betöltése
 location.hash = "p="+url.pathname+url.search; //URL cseréje
}
Még nem volt sok böngésző alatt teszteve, így előfordulhatnak hibák!
7

6-os hozászólás én voltam...

sly · 2006. Ápr. 15. (Szo), 15.53
6-os hozászólás én voltam, csak figyelemetlen voltam és nem vettem észre, hogy kilépet a böngészőm a weblaborból. Ha erre jár egy admin és ráér, kérem írányítsa a nevemre a 6-os hozzászólást, ezt meg törölje.
8

:-(

sly · 2006. Ápr. 16. (V), 13.48
Arra a következtetésre kellet jutnom, hogy lehetetlen olyan ajax-os internetoldalt készíteni ami minden böngészőn működő előre/vissza gombokkal vezérelhető. Operán nem lehetett megfelelően üzemelni. :-( Peddig a megoldásért keresztűl kasul átjártam a netet. Még a google maps-nál sem volt jó előre/vissza gomb az operában!