ugrás a tartalomhoz

ExtJS licenselés

atideath · 2014. Szep. 10. (Sze), 09.11
Sziasztok!

Hátha valaki tud a dologban segíteni nekem. Lenne egy projectem ahol ExtJS-t szeretnénk használni. Az oldal belső hálózaton fut (egyenlőre, de lehet sose lesz kívülről elérhető), viszont a forráskód és a tartalom elég erősen titkos (ezért gondolom a GPL változat az ExtJS-ből nem jöhet szóba). Az ExtJS oldalán láttam hogy több license is elérhető de nem értem a logikát. Van ugye egy 1 Developeres license amit elvileg 1 fejlesztő használhat. Ha néha más is besegít vagy bedolgozik akkor már több developeres licens-t kell mindenképp megvenni? Hogy megy ennek a licenselése? Ellenőrzik ezeket valahogy? Kell valahova beírni license kulcsot? Vagy csak a weboldalon kapok engedélyt a license alapján hogy az ExtJS legfrissebb forráskódját elérjem? Olyanok tanácsát kérem akik rendelkeznek licens-el és foglalkoztak már ezzel. Köszönöm előre is!
 
1

Licenszelés

Hidvégi Gábor · 2014. Szep. 10. (Sze), 09.37
Olvasd el a kérdéseket és válaszokat a licenszelés témakörben.
Sencha Ext JS, Sencha GXT, and Sencha Touch are licensed under three options: a commercial license, a commercial OEM license, and an open source license (GPL V3).

When should I use a commercial license?

If you’re going to build a commercial application with Sencha products, you must write your application code under the commercial license from the beginning of the application development process.
Under the open source GPL v3 license, you are required to release you source code and license your program under GPLv3.
Ext JS 5 Pricing
1 developer pack

$665
Ext JS 5
One License
Standard Maintenance & Support
2

ExtJS

Hidvégi Gábor · 2014. Szep. 10. (Sze), 09.49
Ha tényleg nem lesz soha publikus, akkor meg lehet kockáztatni, hogy ezzel írod meg, mert úgysem tudják lekövetni. Egyszerű dolgokat könnyű összehozni vele, de ha egy Móricka-típusú űrlapnál (legfeljebb tíz-húsz elem) bonyolultabbat szeretnél készíteni vele, akkor számolj azzal, hogy erőforrásigényes lesz.

Mi ExtJS 1.0-val kezdtünk anno, viszont pont a licenszelés miatt végül saját rendszert írtunk, de mindenképp jobban jártunk, mert nagyobb a kontroll, a hibákat könnyebb javítani, és összehasonlíthatatlanul gyorsabb.
3

Igen ezt átolvastam az

atideath · 2014. Szep. 10. (Sze), 12.42
Igen ezt átolvastam az oldalon elejétől a végéig. De akkor sem értem hogy ellenőrzik hogy most 1 Developer vagy több Developer dolgozik egy forráskódon. Másik hogy adnak license kulcsot vagy nem? Azért kérdeztem hogy valaki vásárolt-e már licenset és használja is vagy sem. A jelenlegi cégemnél mi 3.4-el dolgozunk és meg vagyok elégedve vele csak ugye nem én intéztem a License-t és nem tudom az illetőt megkérdezni ezekről.
4

A dolog jellegéből adódóan

Hidvégi Gábor · 2014. Szep. 10. (Sze), 13.43
A dolog jellegéből adódóan (zárt belső háló) szerintem ezt nem tudják ellenőrizni, hisz kapsz egy nagy JS fájlt, ami kifele nem kommunikál.
5

Igen ezt átolvastam az

edward745 · 2014. Okt. 14. (K), 12.51
Igen ezt átolvastam az oldalon elejétől a végéig. De akkor sem értem hogy ellenőrzik hogy most 1 Developer vagy több Developer dolgozik egy forráskódon. Másik hogy adnak license kulcsot vagy nem? Azért kérdeztem hogy http://www.vcefiles.net/notes/download-vce-player.php valaki vásárolt-e már licenset és használja is vagy sem. A jelenlegi cégemnél mi 3.4-el dolgozunk és meg vagyok elégedve vele csak ugye nem én intéztem a License-t és nem tudom az illetőt megkérdezni ezekről.