ugrás a tartalomhoz

Költői kérdés

Hidvégi Gábor · 2014. Júl. 29. (K), 22.14
Hogyan jelenhet meg egy oldal a Google találati listájában, ha a fejlécében szerepel a <meta name="robots" content="noindex, nofollow" /> sor?
 
1

Könnyen lehet, hogy a

bamegakapa · 2014. Júl. 29. (K), 23.01
Könnyen lehet, hogy a Googlebot nem kapja meg ugyanezt a meta tagot. Más ötletem hirtelen nincs.
2

kérdés

retnek · 2014. Júl. 30. (Sze), 08.17
ha már a google beindexelt egy oldalt, akkor a meta noindex, nofollow taggel el lehet távolítani az indexből?

Én ilyen esetben a robots.txt-t preferálom.
3

Elvileg igen

Endyl · 2014. Júl. 30. (Sze), 09.09
A Google szerint eltávolítható:
Note that because we have to crawl your page in order to see the noindex meta tag, there's a small chance that Googlebot won't see and respect the noindex meta tag. If your page is still appearing in results, it's probably because we haven't crawled your site since you added the tag. (Also, if you've used your robots.txt file to block this page, we won't be able to see the tag either.)

If the content is currently in our index, we will remove it after the next time we crawl it. To expedite removal, use the Remove URLs tool in Google Webmaster Tools.


Ebből az látszik, hogy a robots.txt csak a következő googlebot látogatást fogja tiltani, de ha már letárolt egy oldalról valamit, a robots.txt miatt nem fogja azt eldobni, csak frissíteni nem fogja. Plusz a robots.txt-ről írja a Google máshol, hogy attól hogy valaminek a látogatása tiltva van a googlebot számára, külső linkek alapján még indexelheti.

While Google won't crawl or index the content blocked by robots.txt, we may still find and index information about them from other places on the web. As a result, the URL of the page and, potentially, other publicly available information such as anchor text in links to the site can appear in Google search result.


Tehát ha el akarsz távolítani valamit a keresési listából akkor a noindex meta és a Remove URLs tool a nyerő a Google állítása szerint.