ugrás a tartalomhoz

Fel akarják törni az oldalam

Anonymous · 2006. Már. 30. (Cs), 13.48
Fel akarják törni az oldalam! Legalábbis ezt a fenyegetést kaptam, hogy fel fogják törni! Az oldal uw-s! Nem lehetne valahogy megakadályozni a feltörést?? Vagy kisebb esélyt adni a feltörőnek a sikerhez?? Az a baj, hogy szerintem az illető nem viccel, mert mondott pár oldalt amit feltört, és ezek tényleg fel voltak törve!
 
1

Rendőrség

BBking · 2006. Már. 30. (Cs), 15.02
Legjobb, ha rendőrséghez fordulsz, melyben mellékeled a fenyegető levelet.
Vagy nem foglalkozol vele. Ha nem blöff a dolog (szerintem az), majd a mentésből újra felrakod.
2

Ne pánikolj...

Dj Faustus · 2006. Már. 30. (Cs), 15.14
Amit tanácsolni tudok:
  • Ha ingyenes CMS-t (Mambo/Joomla, Drupal, e107, Xaraya) használsz, mentsd le az adatbázist magadnak, illetve frissítsd a portálmotrot a legújabb verzióra.
  • Változtatgasd a jelszavaidat sűrűn (ne egyszerű jelszavak legyenek: legyen bennük szám és betű felváltva, és ne legyen túl rövid - legyen minimum 5-6 karakter).
  • Ha vannak regisztrált felhasználók, értesítsd őket körüzenetben - és kérd meg őket a jelszavuk megváltoztatására.
  • Hol történt a fenyegetés (e-mailben? az oldalon - chat, vendégkönyv, fórum?)? Mikor? Ha ügyesen van megcsinálva az oldal akkor a fenyegetés időpontjából (látható az üzenőfal/chat/vendégkönyv/fórum bejegyzéséből) következtetni lehet a fenyegető IP-címére is (már ha van látogatószámláló/követő az oldalon).
4

...

Anonymous · 2006. Már. 30. (Cs), 17.53
A fenyegetés msn -en történt! Azt mondták, hogy a dhc.uw.hu fogja feltörni az oldalt! Amint elindul! Hónapok óta ezen dolgozok! Nagyon nem szeretném, hogy feltörjék! Az oldal még el sem indult! A jelszavam jelenleg 7 számjegy, de rakok közé betűket is! Különben az illető aki fenyegetett felvett pár hete msn-re, jóba lettünk! A régi oldalamon csak 1 üzenet látható, hogy az új oldal készül és tegnapig az msn címem is kint volt! Az emberke kiszedte belőlem, hogy mi lesz az oldalam címe, és... Szóval ezért se gondolom, hogy csak tréfa!! Főleg, hogy a régi oldalamon már törték fel a fórumomat!!
16

Ja vagy úgy...

Dj Faustus · 2006. Már. 30. (Cs), 21.18
Ha ez a helyzet (megadja hogy ki fogja csinálni - ez olyan mintha egy betőrő, akit mellesleg ismerek, elmondja hogy be fog törni a lakásomba) akkor meg pláne ne pánikolj.
Ha rendesen telepíted (telepítetted) fel a portálmotrot (valószínűsítem azt használsz), akkor nem lesz semmi gond.
3

Cím?

-zsolti- · 2006. Már. 30. (Cs), 15.31
Meg lehet nézni az oldalad?
5

config.php

Anonymous · 2006. Már. 30. (Cs), 17.58
Arra nincs ötletetek, hogy a config.php -at hova rejtsem el?
7

-

Anonymous · 2006. Már. 30. (Cs), 18.03
Ha már az eszedbe jutott, hogy elrejted a config.php-t, akkor az miért nem, hogy esetleg nem config.php-ként mented el, hanem mondjuk kdh4fsd76hfbíhld32grh4fg23ufns.php néven...? :)
6

mentés

Anonymous · 2006. Már. 30. (Cs), 18.00
Nem akarom megadni az oldal címét most senkinek! Mindent lementettem a gépemre! Befejezem az oldalt, aztán lesz ami lesz! Különben ingyen szervernél semmit nem tesz a rendőrség nem?
8

vicces

Anonymous · 2006. Már. 30. (Cs), 18.31
"fel fogják törni az odlalad erről és erről a címről"

szeritned ez nem vicces?:)
ak ilyet írt, az biztosan nem ért hozzá. mit ért feltörésen? 1 db statikus lapon nem nagyon lehet mit törni. ha az oldaladon van beléptetés, akkor írd meg úgy,h 3 sikertelen próbálkozás után dobja el a felhasználót. vagy az admin bejelentkezési könyvtárat (xxxx/admin) védd még pluszban htaccess-el is. stb stb

ráadásul msn-en fenyeget. tehát már meg is van a gynusítottad:) bármilyen károsodás ér, őt kell elővennie a rendőrségnek először, hiszen elsőszámú gyanusított.
9

:D

Anonymous · 2006. Már. 30. (Cs), 18.34
Feltrötem az oldalának a jelszavát! Regizett nálam, és ugyanaz nálam a jelszava mint az oldalának!!! :D
10

"feltörted"?

Dualon · 2006. Már. 30. (Cs), 18.56
Ez számodra feltörés? Szerintem inkább az adatokkal való gyermeteg visszaélés - _ha_ igaz.
11

Füst >> láng? :)

Dualon · 2006. Már. 30. (Cs), 19.03
Nem lehet, hogy jobban megijedtél, mint amennyire kellene?
1. Ha valaki közli veled, hogy meg fogja törni a lapod, az egyszerűen bolond. Vagy felétek előre szólnak, hogy "Juli néni, gyüvünk a TV-ér'"?
2. Az illető meg is keres MSN-en. LO.oser?
3. Te rendesen megírtad a site-od (ugye?)... próbálgassa csak! Ha meg olyan profi, hogy az túlmutat a képességeiden (amit a fenti két pont jó eséllyel kizár, noha természetesen nem ismerem a képességeid sem), akkor meglehetősen nehéz lesz megakadályoznod tettében, viszont próbálkozhatsz gyakori mentésekkel, szerverlogok állandó felügyeletével, valamint büntetőjogi perrel, stb.

Szerintem ne pánikolj. Mindenekelőtt vedd számba, minden lehetséges rést lezártál-e!
Nem egy rossz szokás a site adatbázisának rendszeres dumpolása, ezt hackveszélytől függetlenül is érdemes megszokni (hacsak nem pl redundás a rendszered).
12

:D

Anonymous · 2006. Már. 30. (Cs), 20.24
Köszi! Tényleg túlságosan bepánikoltam! :D Mivel már ha feltöri az oldalt akoor én is az övét! Nemtudja, hogy tudom a jelszavát! :D Ha feltöri az oldalam én is az övét!
13

nemokos

erenon · 2006. Már. 30. (Cs), 20.29
Vagyis lealacsonyodsz az ő szintjére, és amikor beperelnéd, visszaperel. Emberek! Hát nem egy jobb webért küzd itten az emberek legtöbbje? Milyen dolog ellopni a felhasználód jelszavát, ha még tudod is, h gonosz? (amúgy okos dolog, csak nem helyes :P)

Szóval aki olyanfergetegesen LÁMA, hogy egy jelszót használ mindenhol, ráadásul ilyen combóban, az nem fogja feltörni az oldaladat.
14

hehe

Gal Kristof · 2006. Már. 30. (Cs), 20.34
most nem azért, de csak számomra nyilvánvaló, hogy ez egy gyermeteg dolog? ez volt az utolsó csepp: "ha feltöri, akkor én is az övét, tudom a jelszavát, de ezt nem sejti hehehe :)" (nem szó szerint idéztem) gondolom az ismerősei is ezen a szinten lehetnek, és ez nem bántás, de lássuk be, hogy tény. :)

szép lenne ha kiskamaszok perelnék egymást mer "felnyomják" egymás uw-s oldalát :D
15

Épp ezt...

-zsolti- · 2006. Már. 30. (Cs), 20.40
...akartam írni, mielőtt elolvastam. Ez az egész baromság a "10-en túliak" chat szobájának délután beszélgetésében talán jól mutat, de innét akár törölni is lehetne.
17

Ebből ennyit

Bártházi András · 2006. Már. 30. (Cs), 21.32
A téma komolytalansága miatt lezárom ezt a beszélgetést...