ugrás a tartalomhoz

SQL dump fájl generálása

rőt pajesz · 2006. Már. 21. (K), 10.58
Sziasztok.

A segítségeteket kérném egy igen fontos ügyben. Szeretnék egy meglévő adatbázishoz sql dump fájlt előállítani scriptből (az eredeti nincs meg). A problémát nehezíti, hogy asp-ről és mssql adatbázisról van szó. Ez megoldható valamilyen módon.

Kérlek segítsetek, nem találok egyetlen épkézláb magyar asp-s fórumot sem.

Előre is köszönöm.
 
1

szkriptből?

virág · 2006. Már. 21. (K), 11.11
Szia,
hogy érted, hogy szkriptből? Mármint ASP nyelvű szkriptet írni arra, hogy egy teljes DB dumpot lértehozzon? Nincs lehetőség feltelepíteni pl. egy SQL Server Ent. Managert? Azzal könnyen tudsz MSSQL adatbázisokról dumpokat készíteni. Persze nem ismerem a lehetőségeidet, csak én azzal szoktam.
2

sajna nincs rá mód

rőt pajesz · 2006. Már. 21. (K), 11.31
sajnos nincs rá mód, nem nálam van a szerver, hanem máshol. Nekem nincs jogosultságom hozzáférni az admin felülethez, csak scriptből tudnék buherálni valamit, a saját user és felhasználó nevemet használva.

Így nem igen megoldható, ugye?
3

távoli elérés

virág · 2006. Már. 21. (K), 12.30
Szia,

távoli asztal eléréssel is adhatnak neked jogot erre, persze ez nem mindig lehetséges. ASP-hez nem értek sajnos, de ha ilyet kellene csinálnom, akkor eléggé morcos lennék. :))) Valamilyen külső alkalmazással nem próbáltál csatlakozni, bármilyen SQL menedzserrel, ami ismeri az MSSQL-t? De végülis ha nagyon muszáj szkriptet is lehet rá írni.

Ezt próbáltad?
http://www.aspenterprisemanager.com/

Esetleg más, szkript alapú manager, lesd meg a Googlen, hátha van még más is.
4

köszönöm

rőt pajesz · 2006. Már. 21. (K), 13.04
Igen, én is elég zabos lennék, ha nekem kéne megírni. Az a baj, hogy külföldi a szerver és a piszkok szinte minden jogot levettek, hogy távoli asztal elérésről ne is álmodjak. :(

http://www.aspenterprisemanager.com/

Köszönöm, kipróbáltam, de nem enged be, lehet át van irányítva a szerver. Hmmm.
5

hmm

virág · 2006. Már. 21. (K), 15.01
Van egy ilyen: http://mssql.lap.hu/, itt találtam még néhány exportképes programra linket, de nem próbáltam még soha őket, lehet megérné. Csak ötlet.