ugrás a tartalomhoz

Keretrendszerek

Hengst19979 · 2014. Jún. 13. (P), 13.44
Sziasztok!

Nekem az a kérdésem hozzátok, hogy szerintetek milyen keretrendszert használjak az új projektemhez. Az a baj hogy valahogy a joomla és a codeigniter ötvözetét használnám, tehát egy olyant amiihez vannak modulok pluginek és componensek, és mégis könnyű saját modulokat írni benne ha mégis az kellene.

Egy olyant webes applikációt szeretnék fejleszteni amihez használnék már előre megírt modulokat és saját állatalam írt egyedi modulokat is.

Remélem tudtok segíteni.
 
1

Laravel

felyx · 2014. Jún. 13. (P), 23.03
Joomláról nem tudok érdemben nyilatkozni, egyszer megkukkantottam, de amit tapasztaltam arra sarkallt hogy azonnal elfelejtsem és azóta se nyúltam hozzá csak ha nem volt más választásom (inkább használom a rivális CMS rendszereket), de CI-vel dolgoztam elég sokat régen. Alapvetően WordPress, Drupal amivel dolgozom ha CMS kell, de őszintén inkább a Laravel framework nálam az első gondolat amikor nekilátok valami újnak. Én Laravelt tudom ajánlani neked, könnyen meg lehet ismerni mégis elképesztően profi, igazán kellemes vele dolgozni. Az egyik legnépszerűbb framework napjainkban és nem hiába.
2

Először is a joomla nem

spapp · 2014. Jún. 16. (H), 08.16
Először is a
joomla
nem framework! Az egy CMS.

Szerintem akkor jársz a legjobban, ha összegyűjtöd az igényeidet, a projekt igényeit. Majd számba veszed a lehetséges eszközöket, megnézed a forásskódjukat, mert ugye majd abban kell dolgoznod és eligazodnod. Stb...

Hogy egy frameworkot és egy CMS-t összekeverj az semmiképpen nem javaslom.

Válasz egyet és következetesen annak a logikájának a mentén oldj meg benne a feladatokat.

Kiindulásnak ezt javaslom: http://www.phpframeworks.com/
3

Köszi! :D

Hengst19979 · 2014. Jún. 16. (H), 13.40
Köszi a választ! :)

A fontos az hogy egy olyan online irodai programcsomagot akarok létrehozni amihez tudok Responsive Témákat használni, multiuser felhasználó kezelést (tehát egy regisztációhoz több felhasználói fiók tartozzon), Qr kód generálást, illetve könnyen tudom összeköti a közösségi hálózatokkal is. Ezért akarnám a Joomla és a Codeigniter előnyeit egyszerre használni, mivel az egyikhez rengeteg előre legyártott könnyen használható modul plugin van, de a másik viszon sokkal rugalmasabb és könnyeben meg lehet benne oldani azt ami egyedi megoldást igényel.

Ez egy nagyon fontos fejlesztés lesz számomra és azt szeretném hogy profi legyen és ezért tartom nagyon fontosnak hogy még mielőtt nekiállok a jó keretrendszert találjam meg hozzá!

Olvasta a Yii-ről is de azt még nem ismerem.
4

sok egyedi fejlesztés

Pepita · 2014. Jún. 17. (K), 09.20
Ha sok egyedi fejlesztést igényel az app, akkor CI-vel jobban jársz, semmiképp se "keverd" a kettőt (több munka is lenne).
A kész CMS-ekkel nekem az a bajom, hogy nem én programozom le csak azt, amit tudnia kell, hanem van x funkcionalitás, azok közül válasszak. És saját plugint írni CMS alá nehezebb (általában), mint egy egyszerű fw-ben.
Szóval szerintem CI bátran.
5

CI

Hengst19979 · 2014. Jún. 17. (K), 09.40
Igen én is erre gondoltam, csak nem tudtam hogy van e valami ami a kettő előnyeit ötvözi. :) Szóval akkor CI. A Yii-ről tud nekem mondani valaki valamit? :)
6

PHP meetup yii Bobor

spapp · 2014. Jún. 18. (Sze), 07.51
PHP meetup yii Bobor Szabolcs

PHPmeetup 1/4. Nagy Attila: Yii Framework 1.1

performance benchmark of popular php frameworks

PHP frameworks comparison

Szerintem sokat kell hozzá tervezni, kiegészíteni, hogy használható legyen.
A Zend alapból fel van ezekre készítve. De persze ez is, mint sok más, "vallás" kategória. :)
7

Nagyon köszi! :D

Hengst19979 · 2014. Jún. 18. (Sze), 08.45
Nagyon köszi!

Átolvasom mert szeretném a megfelelő framework-öt kiválasztani, mielőtt nekiállok! :)
8

+1 mi is Yii-vel dolgozunk,

jgege · 2014. Jún. 18. (Sze), 16.39
+1
mi is Yii-vel dolgozunk, olvasmányos könyveket lehet hozzá találni:
http://yii.larryullman.com/
9

Azt hiszem maradok inkább a

Hengst19979 · 2014. Jún. 18. (Sze), 16.50
Azt hiszem maradok inkább a CI nél. azt legalább ismerem és meglesz az érzés hogy mindent én kódoltam le benne az utolsó betűig! :)
10

Személyes tapasztalat az,

Chriksz · 2014. Jún. 19. (Cs), 13.07
Személyes tapasztalat az, hogy jó a CI, de sajna a kevés frissítés miatt helyenként elég elavult.
Pl. :
Alapból a validálást a controllerben végzed, amitől így könnyen meghízhat. (Bár nem nehéz meghackelni, hogy modelbe átrakhasd.) - validálás alatt a saját függvényeket értem pl: callback_blabla.
Mivel az egész egy nagy singleton-ként fut, nehéz mockolni. PHPUnit-ot működésbe helyezni vele kínszenvedés. (Van beépített egységtesztelő osztály, de elég kezdetleges.)

Persze ki tudod cserélni a core osztályokat így nem veszted el feltétlen a frissítés lehetőségét, de azért jelentősen megnehezíti a dolgod.

Én mostanában C# MVC5-tel foglalkozom, nekem eddig messze ez a kedvenc. Abszolút flexibilis, sokféle feladat megoldására használható.
11

Hát igen valami olyan kell

Hengst19979 · 2014. Jún. 19. (Cs), 14.21
Hát igen valami olyan kell amiben maximálisan megoldható minden, szóval az a lényeg hogy egyedi igényeket akarok megoldani könnyen és ha lehet gyorsan akarok előre haladni. A legbiztonságosabban futó rendszert keresem ami akkor is tökéletesen fut ha mondjuk egyszerre 1000-en használják.