ugrás a tartalomhoz

Három hasábos CSS oldalfelépítés?

Anonymous · 2006. Már. 19. (V), 00.32
Üdv!

Nos lenne egy olyan gondom h :
készíteni szertnék egy olyan oldalt ami css-el van felépítve ez eddig ok is, de nem tudom azt megcsinánni h középen legyen a tartalom, jobb oldal meg bal oldalt valami menü féle meg infók.

Próbáltam az alapján ami cikk van itt fenn, de sajnos így sem sikerült.

Az lenne a problémám h szeretném ugy alakítani mint a drupal-nál h pl. van 1 hír ami rövid és alatti végis üres a tartalom, tehát a közepe de a menü jobb és bal oldalt hosszabb ezért egy csik megy lefele ilyen választó talán border mint a weblaboron is ami a közepét elválaszja a bal oldaltól, nah igen ez minde szép és jó.

De mi van akkor ha a közepe hosszab mint a menü és akkor a menü alatt lene üres de a csik még mindig hosszan menne lefele mivel most a tartalom hosszú...

Ezt hogyan lehetne megvalósítani?

Előre is köszönöm:

Dávid
 
1

3 hasáb

Edit · 2006. Már. 19. (V), 02.32
A 3 változó hosszúságú hasábból álló oldal kialakítása régi probléma. Ha rákeresel a "3 column CSS layout" kifejezésre, nagyon sok cikket találsz róla. Ha jól látom, itt a Weblaboron az ún. "fake column", azaz hamis oszlop technikát használják. Ennek lényege, hogy van egy keret div, amibe beleteszed a tartalmat és a két oldali menüket, majd ennek a divnek a hátteréül beállítasz egy háttérképet, ami mondjuk 5 pixel magas, 750 pixel széles, és két helyen van benne egy-egy szürke függőleges vonal. És ezzel tapétázod ki a div hátterét függőlegesen, azaz az y tengely mentén:

#keret { background: url(tapeta.gif) repeat-y 50% 0; }
2

de nincsen kép nekem sztem border kell

Anonymous · 2006. Már. 19. (V), 03.42
de a weblaboro nincs kép meg a drupalon sincs

??
3

Firefox

Edit · 2006. Már. 19. (V), 12.11
A Firefox böngésző Web Developer bővítményén van egy menüpont: Images > Hide Images - azaz kapcsold ki a képek megjelenítését. Ha kikapcsolod, eltűnik a hasábokat elválasztó vonal, sőt még a hasábok halvány háttérszínezése is. Hidd el, ezt képekkel csinálták. A Drupal.hu-n úgyszintén.
4

egy két témánál nem tünik el..

Anonymous · 2006. Már. 19. (V), 13.31
Nem, van egy téma a drupalon pont most nézem kikapcsoltam a képeket, egy két kép eltünt de a szegély meg maradt...

igen a másik témánál télleg eltünik de itt nem...
5

Drupal

Edit · 2006. Már. 19. (V), 17.23
Ja, hogy a Drupal témáira gondolsz. Hát az alapcsomagban kapott témák azt hiszem mind táblázatosak, tehát az oldal szerkezetét nem CSS-ben alakítják ki. Csak vess egy pillantást a forráskódra.
6

kösszike

Anonymous · 2006. Már. 19. (V), 20.26
Kössz a segítséget, igen már rájöttem h az táblázatos:

http://sylvanas.fw.hu/1.html

Ő és ez baj ha táblázattal van kialakítva?
általában mindki böngészővel fogja nézni az oldalt sőt tuti...

?
7

Ciki

Edit · 2006. Már. 19. (V), 20.38
Hát éppen nem jár érte börtönbüntetés, de nem szép megoldás. Alapelv, hogy a HTML elemeket használjuk arra, amire valók, például <table> elembe táblázatot rakjunk, ne használjuk oldalkialakításra. Arra való a CSS.

Éppen akkor se dől össze a világ, ha nem egyforma hosszúak az oszlopok...:)