ugrás a tartalomhoz

Google Analytics statisztika kiíratása honlapra

Kérésre törölve 18. · 2014. Jún. 4. (Sze), 20.12
Üdv!

Van Google Analytics regisztrációm, fizetem is az AdWords-öt, és szeretném, ha a honlapon a látogatók látnának bizonyos infókat a látogatottsági statisztikából, de a Google a kérdésemre azt válaszolta, hogy ők nem tudnak ilyen lehetőséget biztosítani, kérdezzem a rendszergazdámat. Megkérdeztem magamat, de nem tudtam. :-)

Valaki meg tudná súgni, hogyan lehetne bekódolni az oldalba (Drupal-os egyébként) eztetet? :-)
 
1

Mint a legtöbb Google

Blintux · 2014. Jún. 4. (Sze), 22.01
Mint a legtöbb Google szolgáltatáshoz, az analytics-hez is van API.
Részletes dokumentáció és sok példa is rendelkezésre áll, PHP, JS és egyéb nyelveken is:

https://developers.google.com/analytics/devguides/reporting/

Nem is értem a Google miért nem ezt a választ adta :)

Hogy erre milyen drupal modulok épülnek, azt nem tudom, de lehet van olyan ami neked jó.
Ellenkező esetben készíteni kell egy sajátot :)
2

Kösz! Áttanulmányozom. Én

Kérésre törölve 18. · 2014. Jún. 6. (P), 12.49
Kösz!

Áttanulmányozom.

Én meg azt nem értem, miért nem ad ilyen szolgáltatást maga a Google. Gondolom nem olyan nagy dolog annak, aki ért hozzá.
3

Én meg azt nem értem, miért

Hidvégi Gábor · 2014. Jún. 6. (P), 13.10
Én meg azt nem értem, miért nem ad ilyen szolgáltatást maga a Google.
Biztos azért, mert nem éri meg nekik ilyennel foglalkozni. A közhiedelemmel ellentétben a Google Analytics fő célja az adatgyűjtés, és nem pedig ingyenes analitika szolgáltatása, ez utóbbi csak melléktermék – ezzel veszik rá a honlaptulajdonosokat, hogy használják. A szükséges minimális erőforrást fogják a fejlesztésére és az ezen alapuló szolgáltatásokra fordítani.

Milyen lenne egyébként szükséged? Az adatokat szeretnéd megjeleníteni? Kérdezd le az API-t, és öntsd olyan formába, ahogy neked tetszik.

Ha pontosabb számokat szeretnél, és nem akarod elárulni a látogatód szokásait és adatait a Google-nek, akkor érdemes valamilyen szerveroldali statisztikai szoftvert feltenni, mint például a piwik, így legalább harmadik féltől sem fogsz annyira függeni.
4

Ha hitelesnek vehetjük az

Kérésre törölve 18. · 2014. Jún. 8. (V), 13.48
Ha hitelesnek vehetjük az Analytics statisztikáit, akkor én csak a napi, havi, összes látogatottság számait szeretném megjeleníteni, esetleg az elhelyezkedésüket területileg. De programozni még nem tudok, ezért reméltem, hogy van egy kód, amit beteszek az egyik oldalba és ennyi...
Néztem a fenti linket, de egyelőre az nekem egyrészt angol, másrészt kínai.

A Drupalnak az Analytics modulja fent van és most hozzátettem egy statisztikai modult, egyelőre még valamit hiányol, és lehet, hogy az nem teszi ki, csak nekem mutatja meg.

A Drupal fórumon nem válaszoltak. Nem egy segítőkész banda, és ha segít, akkor is mellékel hozzá mindig egy lebszst. Pedig egyszer biztos ők is kezdők voltak...
5

A lebaszással nincs semmi

bamegakapa · 2014. Jún. 8. (V), 17.15
A lebaszással nincs semmi gond. Senki nem szeret olyasvalakinek segíteni, aki csak egy kódot akar, amit betesz az oldalba. Az ilyeneknek számlázni szoktunk. Én is voltam kezdő, és ezt tiszteletben tartottam (pár pofon után mindenképpen).

De programozni még nem tudok, ezért reméltem, hogy van egy kód, amit beteszek az egyik oldalba és ennyi...
Néztem a fenti linket, de egyelőre az nekem egyrészt angol, másrészt kínai.


Akkor minek segítsenek, ha úgyse érted a választ?

A legnagyobb jóindulattal mondom, ne foglalkozz olyan problémákkal, amikhez közöd nincs. Kezdj el tanulni, oldj meg problémákat az aktuális szintednek megfelelően. Ne akarj megélni belőle, mielőtt értenél hozzá, vagy ha mégis, ne reklamálj, ha mások nem csinálják meg helyetted, vagy lebasznak érte.

Ne kapd fel a vizet, nem beszólni akarok.
6

Mentségemre szóljon, hogy az

Kérésre törölve 18. · 2014. Jún. 9. (H), 21.40
Mentségemre szóljon, hogy az oldal, amit csinálok ingyenes, másoknak hoz hasznot, akiknek létrehoztam, még csak beletettem pénzt. Persze szeretnék belőle majd én is pénzt, meg nem is tudnám a végtelenségig fenntartani.

A másik dolog: megértem, amiket írtál, de én nem arra utaltam, mert sokszor segítenek. Én azt nem szeretem, hogy sokan - nem mindenki - miközben segít, mellette alázza a kérdezőket. Bár más területen, amiben otthon vagyok én is szoktam segíteni, de sosem alázom a kérdezőt. Ha tudok és van időm válaszolok, segítek, ha nincs, nem. De az irtó nagy parasztság, hogy segít valaki, közben aláz. Akkor inkább kussoljon és ne segítsen.
7

Mentegetőzésre nincs

bamegakapa · 2014. Jún. 10. (K), 00.07
Mentegetőzésre nincs szükség.

Nem feltétlenül bunkóságból csinálják (vagy csináljuk). Persze sajnos vannak, akik igen, az egy másik eset. Legtöbbször arra igyekszünk rávilágítani, hogy ha a kérdező kicsit jobban átgondolta volna, kisebb fába vágta volna a fejszéjét, alaposabban kutatott volna, vagy egyáltalán megpróbált volna hibát keresni a kódjában, stb., magától megoldhatta volna a problémát. A lebaszás segít, hogy átmenjen az üzenet, a szép szót meg se hallják többnyire.

Azoknak, akik "értenek hozzá", hosszú távon az az érdekük, hogy akit érdekel, tanulja meg minél előbb magát ellátni, akit nem érdekel eléggé, az pedig hagyjon fel vele és ne rabolja a drága idejüket többé, mert semmi értelme. A lebaszás elősegíti ezt a természetes szelekciót :). Előbbiek remélhetőleg rájönnek, hogy tanulni lehet belőle, utóbbiak valószínűleg megsértődnek.
8

Amíg segít is, addig nincs

H.Z. · 2014. Jún. 10. (K), 00.18
Amíg segít is, addig nincs akkora gond.
Akkor van gáz, ha csak... hogy is írtad? "Aláz", segítség nélkül. Persze van olyan is, hogy pusztán jelzik, ez így nem fog menni, mert a kérdező helyett senki sem hajlandó megírni a házi feladatot. Az még nem "alázás" kategória szerintem.

És hát igen... van olyan, mikor a hülyeség szorgalommal párosul és elszakad a cérna. De ez viszonylag ritka, azt hiszem.
9

Ket oldala

janoszen · 2014. Jún. 10. (K), 12.40
Ket oldala van a dolognak. Egyreszt kodot kerni illetlenseg, mert azt kered a valaszolotol, hogy oldja meg helyetted a feladatot. Masreszt a valaszolok tobbsege eveket, evtizedeket olt bele abba, hogy megtanulja a szakmat. Az a gondolat, hogy minden kodot csak "kopipesztelni" kell, ezen rengeteg energia labbal taposasa.

Nyilvan Neked mint laikusnak ez nem nyilvanvalo, de a neten egy kozossegben erdemes megtanulni az irott es iratlan illemszabalyokat, kulonben ebbe mindig bele fogsz szaladni.

Ebben a kerdesben tovabb vezeto iromanykent javaslom Eric Steven Raymond irasat.
10

Legfeljebb szeretnéd ha kódot

Vilmos · 2014. Jún. 10. (K), 15.54
Legfeljebb szeretnéd ha kódot kérne tőled. Hol olvastad? Hozzáférhető leírást, letölthető mintát akart a hozzászóló. Ha csak a személyes tulajdonodban ismersz ilyet, akkor egyszerűen nem vagy érintett a kérdésben. Az információ megosztása, amennyiben sok idődbe került a megszerzése, az kizáró ok? Szépen vagyunk. Ennyi erővel az összes tapasztalt tanárt hallgatásra lehetne kötelezni, ne pazarolják a tudásukat. Hogy képzeli bárki, csak úgy ingyen hozzájut a "termékhez".

Különben nem akkora öröm más kódját beépíteni. Például, nem azonos szintű tudással kellene használni. Ez önmagában olyan mintha elérhetetlen lenne a "cucc".
11

Nem

janoszen · 2014. Jún. 10. (K), 16.14
Talan rosszul fogalmaztam, nem azt akartam mondani, hogy ne tanitson senki semmit. A lenyeg az, hogy ez nem az, amit 5 perc alatt az ember egy 5-10 soros kod alapjan meg tud erteni, mert sok tenyezos a dolog, es meg ha ossze is lehet valahogy kalapalni minta kod alapjan, akkor is jo esely van arra, hogy a jovoben valami miatt el fog torni es a kerdezo nem fogja tudni onalloan megjavitani, mert hianyoznak a megfelelo alapismeretek az ilyen jellegu feladatok megoldasara. Gondolok itt arra, hogy hogyan mukodik az egesz weblap kiszolgalosdi, hogyan kapcsolodsz tavoli szolgaltatasokhoz, hogyan debuggolod az ezzel kapcsolatos problemakat, stb.
12

Itt most nem az eredeti

bamegakapa · 2014. Jún. 10. (K), 21.29
Itt most nem az eredeti kérdésről van szó, ez egy mellékág, ami a 4-esből ágazott ki.

A Drupal fórumon nem válaszoltak. Nem egy segítőkész banda, és ha segít, akkor is mellékel hozzá mindig egy lebszst. Pedig egyszer biztos ők is kezdők voltak...


Nyilván megosztjuk az információt, ezt láthatod itt a fórumon is. Janoszentől speciel én is sokat tanultam már közvetve. De szükség van bizonyos energiabefektetésre a "tanuló" részéről is, anélkül az egész értelmetlen, időpazarlás. Ha a "tanár" úgy érzi, nincs meg az önerő, akkor vagy szól, vagy nem is segít, mert minek (hiszen az valójában nem segítség, ha megcsinálja helyette). Csak az idejét pazarolja. Tapasztaltabbak, akik sokat segítettek már fórumokon, levlistákon, Stack Overflow-n, stb., látnak már bizonyos mintákat, amikre alapozzák a tanácsaikat.

A Janoszen által linkelt irományt minden kérdezőnek kötelezővé tenném egyébként.
13

Hát igen. A kezdőknek nincs

Vilmos · 2014. Jún. 11. (Sze), 09.52
Hát igen. A kezdőknek nincs meg a kályhájuk (mármint a kezdőpont) ahonnan elindulhatnak. Meg is kapják, nem foglalkoztál még eleget a témával. Szerintem sokan csak a "kályhát" nem találják, elvész az információ dömpingben. Ha valaki megmutatja, utána már önállóbbak lehetnek. (Különben az az "eltörés" a napi rutin része, én nem féltenék egy szakmabelit ettől.)

A hivatkozott útmutatás nem etikett szerintem, hanem egy szűrő, a válaszolókat védi a túlterheléstől. Ismert dolog, ha hangosan kimondod a problémádat, vagy leírod, beugrik a megoldás.(a beszéd egyfajta gondolkodás?) Meg is kell értetni magad, szóval a kérdezés erőfeszítést igényel.
14

Kályha

Hidvégi Gábor · 2014. Jún. 11. (Sze), 11.29
A kezdőknek nincs meg a kályhájuk (...) elvész az információ dömpingben
Ez igaz, egyrészt minden témában rengeteg anyag van, ráadásul a keresőkben sem feltétlenül a legrelevánsabb találatok vannak elől.

Másrészt úgy látom, sokan nem tanultak meg tanulni. A legtöbb esetben a dokumentáció elolvasása segített volna az illetőn.

Harmadrészt generációs problémák is vannak, nagyon ritka a fiataloknál (ez a kérdésfeltevés stílusából kiderül), aki tisztelettel és alázattal kérdez, és utána ő van megsértődve amiatt, amit kap.


Az első probléma nyilvánvalóan strukturális. Mind a HTML, mind maga a világháló egy strukturálatlan adathalmaz, ami ráadásul napról napra nő. Ugyanarra a problémakörre egyre nő a témák száma, pro és kontra érvek, szétszórva mindenfele, a keresőkben általánosan alkalmazott "egymilliárd légy nem tévedhet" elve (az a releváns tartalom, amire sokan linkelnek) egyre rosszabb találatokat ad, mert egyre több időt kell eltöltenünk a minket érintő válaszok megtalálásával.

De amíg a webes fejlesztők olyan, már rövid távon is teljesen irreleváns dolgokra fordítják a figyelmüket, mint a HTML, Javascript és CSS kényelmi fejlesztései, amik egy website életciklusában elhanyagolható időbeli és pénzbeli hasznot hoznak, ahelyett, hogy ezt a strukturális problémát oldanák meg, addig a helyzet csak eszkalálódni fog.
15

Csodállak, hogy bárhonnan ki

bamegakapa · 2014. Jún. 11. (Sze), 20.54
Csodállak, hogy bárhonnan ki tudsz ide lyukadni ;).