ugrás a tartalomhoz

Text mező, automatikus link megnyitás

S.Krissz · 2014. Május. 24. (Szo), 19.59
Sziasztok, egy kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni. A google sok megoldást tartalmaz amiket hasznosítok is dolgokkal kapcsolatban, de most nem tudom, hogy mit is keressek.

A lényeg, egy szövegmező, amolyan sima form textarea és a felhasználók írhatják bele a sok érdekes szöveget. Na már most van aki linket rak bele, és ugye lekérésnél nem lesz kattintható a link, ezt jelezték nekem, de megkértek hogy vagy legyen kattintható a link, vagy a legjobb ha a text mező alatt meg is nyitja azt. Amolyan facebook, iwiw féle megnyitásra gondoltak. A felhasználók a legfontosabb részei egy weboldalnak, így szeretném ha elégedettek lennének. A kérdésem az lenne, hogy merre induljak?

Sajnos nem tudom mit keressek, ebben kérem a segítségeteket. Text mezők ,l inkek, események pl onclick stb. Szeretném meg is érteni amit összehegesztek, ezért ha vannak kész megoldások akkor szívesen veszem, de elsődlegesen okulni szeretnék.

Előre is köszönöm ha elindítotok a jó irányba egy félközepes seggberúgással.
 
1

Ahhoz, hogy kattintható

Joó Ádám · 2014. Május. 24. (Szo), 20.47
Ahhoz, hogy kattintható legyen a cím, megjelenítéskor egy reguláris kifejezéssel meg kell keresd a szövegben, és tenned köré egy linket.

Az előnézet összetettebb feladat: miután megtaláltad a címet, a háttérben le kell kérd az adott oldalt, majd kinyerni belőle a megjelenítendő képet, szöveget, vagy amit szeretnél. Mind szerver-, mind kliensoldalon elvégezheted ezeket a lépéseket.

A „Facebook-style link preview” kifejezésre keresve leírást és kész megoldást is találsz.
2

Előnézet: 1. Az nem működhet,

H.Z. · 2014. Május. 24. (Szo), 21.26
Előnézet:
1. Az nem működhet, hogy a felismert URL-t egy iframe-be berakni? (JS DOM matatásra gondolok)
2. Egyáltalán: jó ötlet, hogy a userek által beírt URL-t automatikusan megnyissák egy oldalon? Biztonsági szempontból legalábbis neccesnek tartom. Még a bárhonnan linkelhető képeket is, nemhogy komplett oldalakat... (én biztosan nagy ívben kerülném az oldalt, ha ilyesmit észrevennék rajta)
3

Ezek nem teljes oldalak

Joó Ádám · 2014. Május. 24. (Szo), 21.37
Ezek nem teljes oldalak szoktak lenni, hanem tipikusan egy az oldalról kiválasztott kép és egy bekezdés szöveg.