ugrás a tartalomhoz

JavaScript HTML <map> tag-ből

Anonymous · 2006. Már. 6. (H), 20.31
Sziasztok!

Különböző layer-ekre helyezett képeket és űrlap mezőket szeretnék kicserélni JavaScripttel. A problémát az okozza, hogy ha a képet mezőkre bontom a <map>-vel, akkor nem a képet cseréli ki, hanem törli az oldalt, és a kép nevét és elérési útvonalát jeleníti meg.

Ebben kérném segítségeteket, mert külön-külön minden része működik, csak így egyben nem...

Előre is köszönöm:
Gábor
<style>
img.also{position:absolute;top:50px;left:10px;z-level:0}
img.felso{position:absolute;top:50px;left:10px;z-level:1}
</style>

<form name=urlap>
<input type=text name=mezo value=regi>
</form>

<img class=also name=also src=also1.gif>
<img class=felso src=felso.gif usemap=#terkep>
<map id=terkep name=terkep>
<area shape=circle coords=20,20,10 href="javascript: document.forms['urlap'].mezo.value='uj'; document.images['also'].src='also2.gif';">
</map>
 
1

Így

KovacsUr · 2006. Már. 13. (H), 11.38
A gond ott van, hogy az oldalon a script visszatérési értéke jelenik meg. Egyébként sem jó ötlet csak scriptes lehetőséget nyújtani a továbbjutásra; ha valakinél ki van kapcsolva a Javascript, meg lesz lőve, nem várhatod el, hogy csak miattad bekapcsolja.

Javaslom, hogy tedd a scriptet az onclick eseménybe, ne engedd tovább gyűrűzni az eseményt (adj vissza false értéket), a hrefben pedig adj meg egy olyan url-t, ahova akkor irányítod a juzert, ha le van tiltva a böngészőjében a Javascript:
<area shape="circle" coords="20,20,10" onclick="document.forms['urlap'].mezo.value='uj'; document.images['also'].src='also2.gif'; return false;" href="uj.html">
2

...és működik...

Anonymous · 2006. Már. 13. (H), 19.09
Köszönöm a segítséget!
Most már működik.

Gábor