ugrás a tartalomhoz

php nukehoz mit kell aktiválni a php.iniben?

TDK · 2006. Már. 1. (Sze), 22.22
Adot egy apache 2.0.55 egy php 5.1.2 és Mysql 5.1. Szépen eggyüt mükednek. De gondoltam kipróbálom a nukeot is alatt meg egyébb CMS rendszereket is, de felteszem a nkot, az adatbézist is feltettem (phpmyadminnal) .Elkezd tölteni (igaz elég lassan) aztán bejön kb a fejléc meg a bal oldali sidebar, de a többi üres marad. Kell még valamit bekapcsolni a php.ini -ben? Vagy egyébb dolgok is szükségeltetnek hozzá?Az extension közül csak a mysql, mysqli, és a socket elől van kiszedve a comment. Kell még valami, vagy ha nem akkor miért nem megy? Esetleg a php 5 miatt?
 
1

Próbálkoztál?

janoszen · 2006. Már. 1. (Sze), 23.54
Nem tudom mi van mostanság a fórumon, de egyre-másra olyan kérdések jönnek, amik kb 5 perc utánaolvasással megválaszolhatóak. Olvassuk már el a "Hogyan kérdezzünk okosan" c. írást!

fenébe is, nem azért vagyunk itt, hogy helyetted gondolkodjunk, hanem azért, hogy olyasmiben segítsünk, amit tényleg nem lehet megválaszolni úgy, hogy kipróbálod, megnézed, utánaolvasol. Tényleg ennyire kényelmes / hozzá nem értő lenne az összes hasonló kérdező, hogy azt sem tudja, hol kell utánanézni?

Apukám, ott a Google, keress rá. Ott a PHP Nuke oldala, keress rá. Biztos van hozzá doksi is. És ha a PHP 5-re gyanakszol, akkor szedd le, tedd föl a PHP 4-et és próbáld ki azzal. Utána gyere vissza kérdezni.

A fenébe is, legalább annyi fáradtságot vehettél volna, hogy megadd azt a tiszteletet a nálad nagyobb tudásúnak, hogy rendesen megfogalmazod és legépeled a hozzászólásodat ha már lusta vagy keresni.
2

aham

TDK · 2006. Már. 2. (Cs), 00.15
Na jó
1) igen kerestem, google-ben. A php-nuke.com oldalt is átolvastam, ott valami zend engine 2 röl szolt a fáma de nem jutottam azzal se előre ugyanis nem értem mi a lényege a zend nek. 2 igen olvastam a hogyan kérdezzünket. (alap mű minden fórumon) 3 NEM VAGYOK LUSTA! Rengeteget tanulok olvasok s utána járok. (Lásd Apache +php +mysql ugyanis normál információ nem volt erröl dev.mysql.org en találtam) Másik azt imádom egyébként h ha az ember kérdez egy nyilt fórumon, ami ugyebár szabad, s olykor összefut olyan kedves személyekkel akik anélkül itélkeznek h tudnák h az adott illető keresett volna e az adott témában a neten vagy sem.
Amugy meg ez nem tartozik a témához, és nincs kedvem "flamelni", mert valakinek olyan kedve van.
Szal a kérdés adott még mindig, ha valakinek tapasztalat, vagy valami ötlete van ossza meg kérem. Hisz azt hiszem erre IS jó egy nyilt fórum (ill. közösség)

ui: És a google a mi barátunk is.
szó mi szó fentiek OFF , vissza az eredeti topichoz
3

Töltsd le...

-zsolti- · 2006. Már. 2. (Cs), 07.40
...az AppServ-et, azzal kapsz egy "kész szervert" a gépedre, nem kell konfigolni, ha nem értesz hozzá. Ezután tedd fel a PHP-Nuke-ot.

Vagy más oldalról közelítve meg a problémát: felejtsd el ezt a köztudottan "vacak" Nuke-ot, és próbálkozz valami CMS-sel, hátha az könnyebben települ: joomla, e107, stb.
4

Semmi AppServ :)

TDK · 2006. Már. 2. (Cs), 08.09
Nem vagyok hive az e fajta előre gyártott dolgoknak, inkább szivok vele de megtanulom és én confolom be. AppServet ismerem, meg a hasonló kezdeményezéseket, de magam akarom beállitani ezeket. Nuke meg tudom h vacak :) csak mondtam egyet ami épp kéznél volt, amugy meg drupalt akarom kipróbálni.
5

Inkább a Nintendot

Anonymous · 2006. Már. 2. (Cs), 09.17
A hozzászólásaid színvonalából úgy látom, inkább mégis valami előre gyártott dolgot kellene kipróbálnod. Javasolnám mondjuk a Nintendot vagy a GamaBoyt. Azzal talán megbírkózol.
6

Off...

janoszen · 2006. Már. 2. (Cs), 09.29
Na jo, akkor megint ismetlem magamat, olvasd el a "Hogyan kerdezzunk okosan" c. irast. Ugyhogy legkozelebb legy oly draga megirni, hogy mit tettel eddig es mit nem. Ha esetleg nem talalnad meg a Google segitsegevel, akkor tessek:

http://esr.fsf.hu/smart-questions_hu.html

Egyebkent milyen erdekes... rakerestem a Google-ban, hogy PHPNuke "PHP 5" es mindjart elso oldalnak mi jott ki?

http://phpnuke.org/modules.php?name=News&file=article&sid=6851

Es ezen az oldalon mi van?

...the full support for PHP 5 in PHP-Nuke is something that will come in the future.


Ugyhogy tessek, meg van valaszolva a kerdesed.

Aztan rakerestem arra is, hogy Zend 2 es mit talaltam?

http://www.zend.com/php5/zend-engine2.php

Egy teljes leirast a Zend Engine 2-rol.

Ugyhogy nem hiszem, hogy eleget kerestel, mert mindossze 2 perc keresessel meg tudtam valaszolni mindket kerdesedet.

Akik itt a forumon mar regebb ota vannak, tudjak, hogy nem szoktam ok nelkul valakit megszolni es nem hiszem, hogy ez most maskepp lett volna. Ha megis, akkor ezer bocsanat, csak kezdett mar nagyon piszkalni, hogy csomo olyan kerdes van itt, amely nem ide valo, mert a Weblabor olvasoi koztudottan magukra szedtek nemi Netikettet es ennek koszonhetoen eloszor keresnek.
7

Na nemond

TDK · 2006. Már. 2. (Cs), 14.22
Ezeket nekem is kidobta és képzel elolvastam, de nincs köze a php.ini beállitásához. És ahogy nézem fent emlitettem is. Az h nintedo, hm érdekes s milyen gunyos. Talán valaki nem akarja megtanulni a beállitásokat, annak tökéletes lásd te, de engem ez érdekel és utána olvasok. És mint emlitettem a fenti irásokat megtaláltam amugy meg ha a témához kapcsolodo anyagokat, és a rossz máju megjegyzéseket mellőzni. Köszönöm.
ui: A netiket is alpmű. Lehet h uj vagyok ezen a fórumon, de referenciaként emliteném ezt http://pcforum.hu/azonosito/reszletek/pop/1/TDK5/points.html?pop=1 Szal lehet én is fórumoztam eleget, és ismerem a szabályokat, lásd még linuxforum, ill terminal. Én csak a kérdésemre szeretnék megoldás találni és nem azt taglalni h ki mit gondol. (Amugy meg a php-nuke + php.ini elsőként ezt dobja ki amit fentebb belinkeltél) Nagy tudás.... Na mindegy zárjuk le a témát és kérlek térjünk vissza a kiindulo topichoz. (utálom az efajta falmeket)
8

Lassan szerintem elég lesz

Dualon · 2006. Már. 2. (Cs), 16.45
1. Tanulj meg magyarul.
2. Olvasd el még kétszer Proclub bejegyzéseit. Igaza van, és örülhetsz, hogy egyáltalán vette a fáradtságot a válaszadásra.
3. Használj drupalt, esetleg joomlát.
4. Ha ragaszkodsz az inkább hírhedt, mint híres PHP-Nuke-hoz, tegyél fel 4.1-es PHP-t.
5. Ne várd el tőlünk, hogy kitaláljuk az egész konfigodat, az összes befolyásoló tényezőt, ráadásul mindezt a Nuke verziója nélkül. A forrás hogy néz ki, megvan végig, vagy pl. záró </body>, </html> már nincs? Hibaüzenetek? Logok? Lenne azért még mit mondani.

Én csak a kérdésemre szeretnék megoldás találni és nem azt taglalni h ki mit gondol.


Fizess érte. Amíg másoktól egy - idézlek - nyílt fórumon vársz választ, addig nem Te fogod meghatározni, hogy azt hogyan kapod. Nem kötelező elfogadni.
Pont Tőled lenne elvárható a megfelelő kérdésfeltevés, ha már ily büszkén hirdeted a fórumos-informatikus múltad.

A nyitótémához nem kapcsolódó, vagy flame jellegű meglátásaid ide várom: dualon at freemail dot hu. Ne szennyezzük tovább a fórumot.
Jah, és olvasd el figyelmesen ezt a bejegyzést is, vannak benne továbbmutató tippek.

A többiektől elnézést kérek.

D.
http://e-arc.hu/
9

Magyar

TDK · 2006. Már. 2. (Cs), 18.36
1. Bocsa helysírásért de gyorsan irtam mert késésbe voltam.
2. Meglátásom szerint, a fórum arra való h az ember kérdezzen magam is amikor keresek googlebe például, szeretem véig nézni a fórumokat, mert sokszor hasznosabb mások tudását, problémáit megtekinteni, és hasomnlóságot keresni saját problémáinkal. Véleményem szerint a fórum egy tudástár, amit nagy kényelmesen használhatjuk. Ez kicsit szélsőséges példa lesz De akkor ennyi erövel minden ott van a googleon , bármit kérdeztettek a fórumon akár mikor minden ott volt csak nem kerestettek, ez kicsit nonszensz, másik meg h melyik témakör milyen prioritást élvez ez alapvetően relativ, kinek mi. Szerintem ez is egy kérdés, amire Ti/önök se tudtak megfelelő választ adni. És kérdés az kérdés marad.

Gondolom most mennek a szokásos lámázások, h nuke meg minden egyébb.
Nem azrt de olvasgattam itt a fórumon annak idején pl a weblabor post-nuke ot használt... Szal az is égő volt? Amugy Drupalt is kiprobáltam meg a jamoolat is (Megj: a jammola nagyon tetszte)

És nem tudom miért kell felfujni egy kérdést ennyire.... És rühelem az efajta kötekedéseket, h nem kellőképpen nehéz akérdés. Én se szeretem ha C-ből olyat kérdéeznek tőlem ami egyszerü vezérlési szerkezetekhez tartozik, jobban szeretem ha már GNU könyvtár beli fügvényeket használó programról kérdeznek, de sose mondtam h láma kérdés vagy hasonló.. Bár nem tudom, lehet hozzálás kérdése. Embere válogatja. És nem tudom minek kéne elküldeni a véleményemet neked e-mailben, el tudod itt is olvasni, ha már mindenki szeret igy támadni, akkor azért védjem meg magam a saját álláspontommal.(ha kívánod elküldöm de ha akarsz felkereshetsz tdkbabylon at gmail dot com ) Bár még épkézlább megoldást ti se mutattok fel ó nagy guruk. Addig is én keresek s utána olvasok.... :S

Sajnálom, nem akartam flamelni de ez lett belőle.
Mindenkitöl elnézést ezért.

ui: a hibát a fejlcben leirtam. Erre ha akarnám azt mondhatnám h tanulj meg olvasni... :S Bocs, csak nem szeretem az efajta "segítőkész" hozzáálást. És nem supportot kértem, hanem ötleteket, megoldási javaslatokat.
10

Nem kötelező

Anonymous · 2006. Már. 2. (Cs), 19.43
Amíg másoktól egy - idézlek - nyílt fórumon vársz választ, addig nem Te fogod meghatározni, hogy azt hogyan kapod. Nem kötelező elfogadni.

Válaszolni se kötelező. Ha nem üti meg a kérdés a szintet, egyszerűen nem kell rá válaszolni és kész. Eléggé elterjedt itt a mások leszúrása fórumozók és adminek részéről egyaránt, nem csoda, hogy halódik ez a fórum.
11

Halódna?

Dualon · 2006. Már. 2. (Cs), 19.46
Halódna? Nem vettem észre.
A többiben igazad van, csak valami oknál fogva az ember mindig inkább segíteni akar, mint hagyni valakit hülyén meghalni.

D.
http://e-arc.hu/
13

Fórum

TDK · 2006. Már. 2. (Cs), 20.18
Amugy szerintem nem halódik a fórum. Mondjuk nem egy prog.hu vagy egy linuxforum, amugy meg elég jó. Csak nem kellet volna belefutnom kedves emberekbe. Vannak nagyon jó topicok,és rengteg érdekes kérdés s válasz.

Eléggé elterjedt itt a mások leszúrása fórumozók és adminek részéről egyaránt

Ezt láttam más fórumokon is de még velem ez az első alkalom, szal igyekszem toleránsan kezelni a helyzetett. És nem hisztizni mint egyesek.

Ha ostoba kérdésnek tartod a kérdést válaszolj rá,mutasd meg mennyire vágod a php.ini-t és annak beállitásait. (Gondole erre flegma válasz fog jönni). Nézd láttam a fórumos előzményeidet, láttom h értesz a dolgokhoz, és becsülöm és ezen a topicon kivül tisztelem is, de nem hiszem azt h a kérdés akkora baromság lenne, mert angol siteokon is keresek és nincs valami sok help erröl a kérdésröl....

valami oknál fogva az ember mindig inkább segíteni akar, mint hagyni valakit hülyén meghalni.


A fentebb leirtakban hol a segitség? Max a szidást, meg kb a lámázást látom, semmi helperséget. Bár van egy link ami a php-nuke.org alapvető hirére mutat, de mint fentebb irtam, már jómagam is láttam az erősen tulozva "dokumentumentációt".
14

OFF

-zsolti- · 2006. Már. 2. (Cs), 20.41
Amugy szerintem nem halódik a fórum. Mondjuk nem egy prog.hu
Na én pont azóta fórumozok itt, mióta ott nem. És ezzel szerintem mindent elmondtam.
15

Még mindig nem...

janoszen · 2006. Már. 2. (Cs), 20.45
Ember! Még mindig nem értetted meg? a PHPNuke nem támogatja a PHP5öt. Mint kb 5 posttal ezelőtt mondtam. De nem érted meg. Mondtuk azt is, hogy PHP 4-et tégy föl. Mert az támogatja. De Te konokul ragaszkodsz ahhoz, hogy Te PHP 5öt akarsz. Minek? A legtöbb hostnál sincs még PHP 5! Ha nem fejlesztesz éppen csúcstechnológiájú projektet, akkor nem kell PHP 5. Azért, mert nagyobb a verziószám, nem kell. Milyen segítséget vársz még?

Egyébként ha php.ini beállításokra vagy kíváncsi, akkor a

zend.ze1_compatibility_mode = On

switch-sel megpróbálkozhatsz. Talán segít. Ugyanis ez bekapcsolja a PHP 4 kompatibilis Zend 1 motort. Pl. a referenciakezelésben van különbség. Most boldog vagy? Csináltál a PHP 5-ödből egy PHP 4-et, amely mégsem teljesen PHP 4. Ennek köszönhetően aztán franc tudja, hogy milyen bajaid lesznek még. Töltsd le a PHP 4-et, tedd föl és légy boldog a PHPNuke-oddal.
16

Köszönöm

TDK · 2006. Már. 2. (Cs), 21.42
Ó én balga ezen a soron átfutttam
[quota]...the full support for PHP 5 in PHP-Nuke is something that will come in the future.[/quota]
Ezért elnézést kérek. Én voltam figyelmetlen.
zend.ze1_compatibility_mode = On
Ezt meg köszönöm.

Megjegyzés: ezzel is lehetet volna kezdeni és megkiméltük volna magunkat ettöl a flametöl illetve az én figyelmetléenségemtöl. Elnézést kérek mindenkitöl, nem figyeltem oda eléggé. Még1x bocs, és köszönöm h rávilágitottál.
17

Semmi gond...

janoszen · 2006. Már. 2. (Cs), 21.56
Semmi gond, csak azért nem írtam meg mindjárt, amiért még most is mondom, hogy fogadd meg a tapasztalt (vén)webrókák tanácsát és hidd el, hogy a kompatibilitási mód mégis csak kompatibilitás, nem ugyanaz, mint az eredeti...

Lehet, hogy nem lesz bajod belőle (úgy legyen) de lehet, hogy álmatlan éjszakáid lesznek miatta.
18

Köszönöm

TDK · 2006. Már. 2. (Cs), 22.20
Köszönöm a tanácsodat. Valószinűleg megfogadom és php4est fogom használni, a fentebb leirt ész érvek meggyőztek. Mégegyszer köszönöm.
12

<Nincs cím>

janoszen · 2006. Már. 2. (Cs), 19.59
Idézek a már emlegetett "Hogyan kérdezzünk okosan?" c. műből:

Voltak olyan hacker-fórumok, ahol – valami félreértett hiperudvariasságtól vezérelve – a tagok nem jelezhették, ha hibát találtak egymás levelében, mondván: „aki nem akar segíteni a júzernek, az ne is írjon semmit!” Emiatt lassan a hozzáértő tagok elhagyták a fórumot, ami értelmetlen gügyögések színhelyeként használhatatlanná vált.


Hozzáteszem, hogy a sok RTFM/RTFW-t kívánó kérdéstől már nekem is néha elment a kedvem attól, hogy egyáltalán felnézzek ide, mert amikor felnéztem, csak ostoba kérdéseket találtam. Lásd, fenti idézet.