ugrás a tartalomhoz

PHP vendégkönyv

lord · 2014. Már. 11. (K), 20.25
Sziasztok!

Még nagyon kezdő vagyok a PHP-ban, de azért próbálkozom. Egyszerű vendégkönyvet szeretnék csinálni, ilyet,mint itt, hogy adatbázisból kilistázódik a név-email-hozzászólás-időpont, és az oldal tetején pedig van egy név-email-hozzászólás űrlap. A lényeg, hogy azon az oldalon legyen az űrlap, ahol a találatok kilistázódnak. Külön-külön megvan a 2 php(a hozzászólás lista és a beviteli űrlap), de nem tudom, hogy hozhatnám össze egy fájlba a kettőt,mert ilyet még nem csináltam. Meg lehet ezt oldani csak php-val? Hogy a legegyszerűbb? Nem kell,hogy atombunker biztonságú legyen, csak szeretném megérteni a logikáját. Előre is köszönöm.

Jelenleg a listázó php-m úgy néz ki, hogy van a lekérdezés, az eredményeket összegyűjti egy $output változóba és beteszi html-be, a végén pedig van egy írj a vendégkönyvbe link,ami meghívja a hozzaszolas.php-t.

A hozzaszolas.php megnézi, hogy létezik-e a submit, ha igen,akkor átveszi a php alján lévő html űrlapból az adatokat posttal, berakja változókba, megtisztítja a tag-ektől és minden káros dologtól, ha van valami hiba(pl a név<5 karakter, stb),akkor kiírja, és ha minden oké,akkor insert into-val beírja adatbázisba a megfelelő helyre a dolgokat.

Bocsánat,ha nem szakszerűen fogalmazok, remélem, érthető így is.
 
1

megoldottam a problémát

lord · 2014. Már. 11. (K), 22.35
Arról nem tudtam,hogy több különböző <?php?>-t is lehet egy fájlba betenni. Így fogtam a bevitel php-t és a form alá beillesztettem a vendegkonyv.php tartalmát. És működik. :D
2

Pedig lehet!

ha0rex · 2014. Már. 12. (Sze), 03.37
Sőt még így is:
require 'vendegkonyv.php';