ugrás a tartalomhoz

google és a saját magára irányított weboldal

domel · 2014. Feb. 9. (V), 21.51
Helló! A látogatókat listázom, és érdekel a böngészőjük képernyő mérete. Mivel a böngésző képernyőméretét PHP-ben nem tudom lekérdezni, szóval mikor a felhasználó belép az oldalra, azt PHP-ben látom, hogy nem jött paraméter, és ekkor egy javascript kódot illesztek a weboldalba, ami induláskor lekéri a képernyő méreteit, és immár paraméterezve meghívja saját magát, és bejön a weboldal.
Bonyolult voltam?:
www.valami.hu
betöltődik egy pár soros javascript, és meghívja ezt:
www.valami.hu/index.php?resolution=1024x768
ekkor bejön a rendes weboldal, és az user listázva lett az 1024x768-as felbontásával.
Kérdés:
Ha bejön a Google, és betölti a weboldalt, ami csak egy pár soros javascript kód lesz, akkor tovább fog-e menni a megadott linken (pláne hogy a megadott link ugyanaz (csak paraméterekkel))?
Lehetséges, hogy a gányolásom kiiktatja a weboldalt a google találataiból?

-xakk
 
1

Feleslegesen elbonyolítod,

Joó Ádám · 2014. Feb. 9. (V), 21.57
Feleslegesen elbonyolítod, szolgáld ki rendesen az oldalt, és küldd el a háttérben egy aszinkron hívással a felbontást.
2

JavaScript

Poetro · 2014. Feb. 9. (V), 22.18
És ha nincs JavaScript, vagy a JavaScript nem ad vissza valós képernyőfelbontást? Mondjuk szerver oldalon futtatott lekérés, vagy pont a Google Bot esetén?
3

Ezt mi célból akarod? Ez

Karvaly84 · 2014. Feb. 9. (V), 22.38
Ezt mi célból akarod? Ez alapján szeretnéd optimalizálni a design tervet, vagy akinek kicsi a felbontása átirányítod a M**** Markt oldalára?

Amúgy AJAX-al praktikusabb lenne, megvizsgálod az user agent-et. Szűrheted a Google robotokat (Google keresőrobotok), és ha nem robot egy AJAX hívással elintézed a háttérben amit szeretnél.
4

ja,

domel · 2014. Feb. 10. (H), 16.21
igazatok van, túlbonyolítottam. Ráadásul duplán töltődik be az oldal, ami elég sok idő, úgyhogy próbálkozok inkább azzal az aszinkronos megoldással
5

Sütemény

Hidvégi Gábor · 2014. Feb. 10. (H), 16.49
A kérdéses értékeket beteheted egy süteménybe is, amit php-val ki tudsz olvasni, így egy plusz kérést, valamint egy rakat JS kódot is megspórolhatsz.