ugrás a tartalomhoz

ikon az option tag-ben

Blackfriar · 2014. Feb. 4. (K), 00.03
Sziasztok !
Az említett kunsztot még mindig csak a FF tudja ?
Vagy én csinálok valamit rosszul ?
<option style="background:url(red.png) no-repeat 2% 50%;padding-left:20px">blablabla</option>
 
1

Cikk

janoszen · 2014. Feb. 6. (Cs), 10.44
Sztem ezt a cikket keresed.

A következőkben leírtak csakis Mozillában (illetve a Gecko alapú böngészőkben: Firefox, Galeon, Camino, stb.) voltak hajlandóak működni.
2

A cikk már 10 éves, azóta

bamegakapa · 2014. Feb. 6. (Cs), 10.56
A cikk már 10 éves, azóta történhetett egy s más :). A kérdés jogos.

Tudtommal nincs változás, viszont van egy rakás javascript plugin, amivel le lehet cserélni a selecteket, és akkor bármit meg lehet csinálni.
3

Csak az a fura

Blackfriar · 2014. Feb. 6. (Cs), 18.26
Csak az a fura, hogy eltelt 10 év és még mindig csak a FF tudja.
Ezért fogtam gyanút.
De ezek szerint a hiba nem az én készülékemben van.
No sebaj (Tóbiás), vígasztalódjunk azzal, hogy cserébe viszont csomó haszontalan dologgal bővült böngészőink "tudása".
4

Gondolom megvan az oka, hogy

bamegakapa · 2014. Feb. 6. (Cs), 19.20
Gondolom megvan az oka, hogy miért pont az option-nel bánnak ilyen mostohán. A legtöbb böngészőben a megjelenése az operációs rendszertől függ tudtommal (javítsatok, ha tévedek), tehát abszolút másképp fog megjelenni egy asztali Windowson és az androidos mobilodon, holott a böngésző lehet, hogy ugyanaz. Ennek megfelelően bizonyos CSS tulajdonságok teljesen más értelmezést nyerhetnek különböző kontextusokban.

A select-lecserélős javascript pluginek nagyrészével pont az a problémám, hogy ilyesmire nem figyelnek (jellemzően még a billentyűzettel kezelhetőséget sem valósítják meg). A kicsit színesebb külcsínért feláldozzák a használhatóságot.
5

pfff

zzrek · 2014. Feb. 6. (Cs), 20.21
Hát nyugodtan megadhatnák a választási lehetőséget a programozóknak is. Lehetne olyan css opció, amivel kiválaszthatnánk, hogy az option oprendszer alapú legyen-e, vagy kövesse a böngésző által megvalósított egységesen szabályozott megjelenítést.
7

A programozóknak jelenleg is

bamegakapa · 2014. Feb. 7. (P), 01.38
A programozóknak jelenleg is van lehetőségük, és azt is rosszul használják...
10

ezt meg sem hallottam

zzrek · 2014. Feb. 7. (P), 21.43
Ez nem indok. Egyrészt ha kapnak jobb lehetőségeket, akkor jobban fogják használni. Másrészt elég negatív azt mondani, hogy ne adjunk lehetőségeket csak azért, mert rosszul is lehet használni.
6

Már az egy

Blackfriar · 2014. Feb. 6. (Cs), 21.57
Már az egy óriási tévedés volt, amikor valaki úgy gondolta, hogy a webet a mobilokhoz kell igazítani.
Ezt csak ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor valami barom (már bocsánat, de ez a helyes szó rá) kitalálta, hogy az a jó oldal, ami nem használ javascirptet. :-))
8

Már egy ideje olvasom a

bamegakapa · 2014. Feb. 7. (P), 01.54
Már egy ideje olvasom a hozzászólásaidat, és mindig az merül fel bennem, hogy ha ennyire utálod az egészet, minek csinálod? :)

Konkrétan az option-nel kapcsolatban nem foglalnék állást, hogy jó-e ez így, én az okokat kerestem.

Nem hiszem, hogy a web a mobilokhoz lenne igazítva (bár lehet, hogy valaki úgy gondolta, én erről nem olvastam), egyszerűen jóval szélesebb azon eszközök skálája a "hőskor"-hoz képest, amiken egy weboldal megjelenhet, a mobiloktól kezdve a félszobányi okostévékig, illetve azon eszközöké is, amikkel a júzer navigál az oldalon.

A másikról se hallottam, hogy az lenne a jó oldal, ami nem használ Javascriptet, magam is baromságnak tartanám. Olyanról hallottam, hogy a jó oldalon az alapvető funkciók elérhetőek Javascript nélkül is, amennyiben ez lehetséges/indokolt (értsd: nem indokolt, ha a megvalósítás aránytalanul sok extra költséggel jár - sokszor viszont sajnos inkább a programozó hiányos tudása a fő akadály). Ezt én logikusnak tartom.
9

Mint már többször írtam, nem

Blackfriar · 2014. Feb. 7. (P), 20.12
Mint már többször írtam, nem vagyok szakmabeli.
Autodidakta módon sajátítottam el néhány dolgot ebből a szép szakmából.
Tehát az érdeklődés adott, csak néha bosszantanak dolgok, amiken igazán egyszerűen lehetne változtatni. Talán azért horkanok fel gyakrabban, mert én tényleg kívülről látom a helyzetet.