ugrás a tartalomhoz

Változtatható tartalom

csean · 2013. Aug. 10. (Szo), 09.58
Üdv!

Olyan mezőt szeretnék beilleszteni DW -vel a főoldalra, hogy annak a tartalmának megváltoztatásakor az összes többi oldalon is megváltozzon a tartalom ugyanabban a mezőben. Az aloldalakat a főoldalról klónoznám egyszerű "save as" -el.
Tehát ne kelljen minden egyes oldalt újra szerkeszteni (átírni), mert a mező tartalma minden oldalra vonatkozik, de időnként változhat a tartalma.

Azaz mint egy oldalsáv működése. Van rá valami egyszerű megoldás?

Kösz
 
1

PHP

hunkris · 2013. Aug. 10. (Szo), 11.34
3

Ezt a DW-el nem lehet

csean · 2013. Aug. 10. (Szo), 12.39
Ezt a DW-el nem lehet megcsinálni? Nehezen tudom elképzelni. 80.000 ft-os program.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy DIV-et vagy valamilyen mezőt hogy lehet megcímezni a DW-ben, hogy ugyanazt a tartalmat olvassa ki mindenhol?

Kösz
22

DW

janoszen · 2013. Aug. 11. (V), 10.52
Ahhoz, hogy a weboldalon tudj adatot bevinni, szerver oldali tamogatas kell, ami nem a Dreamweaver vadaszmezeje, ehhez ugyanis komolyabb tamogatas kell a szerver oldalon es az ilyesmit jellemzoen programozni szoktak, mivel az igeny egyedi es az ilyesmit nem lehet kodolas nelkul megoldani.

Amit tudsz tenni, az az, hogy magaban a DW-ben viszed be az extra adatot es felhasznalod, meghozza a kovetkezoek szerint:

A Dreamweaver tud ugynevezett Server Side Include-okat kezelni, amihez viszont a webtarhelyed reszerol kell tamogtas. Ezekkel gyk egyes HTML darabokat tudsz behuzni az oldaladba, igy megvalositva azt amit szeretnel.

A masik, amit a kurrens (CC) Dreamweaverrel meg tudsz csinalni, az az ugynevezett Snippetek hasznalata, ami kb ugyanezt tudja. Ezzel koddarabokat lehet kiemelni DW-ben es ujrahasznositani. Ezeket tudod aztan atirni.
2

Sablon

Pepita · 2013. Aug. 10. (Szo), 11.36
Szerintem akkor használj valamilyen sablont inkább, ha jól emlékszem (én csak kipróbáltam, évekkel ezelőtt DW-t), erre van lehetőség, sőt, kész sablonok is. De:

- Azt vedd figyelembe, hogy a "magától működő" csili-vili szerkesztőkkel nem tanulod meg rendesen a nyelveket, inkább csak gyors leszel, de sokmindent ezek rosszul oldanak meg, "kézzel" és hozzáértéssel sokkal jobbat tudnál csinálni.
- Ilyen tartalmakat, mint pl. menü, eléggé gázos sok példányban menteni, mert ha módosítani kell, mehetsz végig az összes fájlon, és elég csak az egyikben elgépelni valamit.
- Talán a legegyszerűbb megoldás, hogy csinálsz egy index.php fájlt (ez a sablon is), ennek adsz mindig egy $_GET paramétert, benne, a fő tartalmi részben pedig egy sima include(paraméter) paranccsal beilleszted a tartalmat a másik fájlból. És felveszel persze egy alapértéket (főoldal), ha nincs $_GET. Így meg van oldva a template is, és az egyszeri menü, stb. is.
4

Igen, igazad van. A fórum

csean · 2013. Aug. 10. (Szo), 12.42
Igen, igazad van. A fórum pont azért van, hogy segítséget kérj egy olyan esetre amikor egy dologra egyszer van szükséged. Én se fogok most emiatt elvégezni egy iskolát, mert biztos van olyan aki a DW jól ismeri.
5

Weblabor fórum

Pepita · 2013. Aug. 10. (Szo), 16.04
A fórum pont azért van, hogy segítséget kérj egy olyan esetre amikor egy dologra egyszer van szükséged

Hát, hogy a WL fóruma mire való, mire "van", azt elég nehéz lenne egy mondatban leírni.
Én a lehető legegyszerűbb megoldást írtam le neked, ami DW-ben is könnyen, egyszerűen megvalósítható.
Te dolgod, hogy megpróbálsz-e élni vele, vagy nem.
Nem árt, ha tudod: hiába veszel bármennyiért is bármilyen "okos, magától működő" szoftvert, mindent nem fog megcsinálni helyetted, és kénytelen leszel valamennyit tanulni, ha el akarsz érni valamirevaló eredményt.
Ha nem akarod - te dolgod.

SZERK.: A DW súgójában mit találtál a problémádra?
8

A SZERK kérdésére

csean · 2013. Aug. 10. (Szo), 19.35
A DW súgóját gyakorlatilag az ADOBE Community Help szerkeszti, de magyar platform nincs. Ezért próbáltam itt utána járni a dolognak. Sajnos nem az első eset, hogy a gyártó fórumán kell érdeklődni, mert a magyar fórumozók - mint ahogy a pepita írja - arra vannak kiélezve, hogy a megrendelést csikarjanak ki az érdeklődőből és össze- vissza baromságokat írnak. Még csak köszönő viszonyban sincs a feltett kérdés és az arra érkezett válasz, ugyanis nem azt kérdeztem, hogy milyen képesítést igényel a DW használata, hanem azt, hogy ezt az egy dolgot hogyan kell megoldani.
18

Te, ez itt nem a prog.hu...

Pepita · 2013. Aug. 11. (V), 00.00
(A Szerkesztőktől előre is bocsi, de a srác kicsit kiverte a biztit.)
1. Ahhoz, hogy valamit kezdj ezen a téren, egy minimális (doksiolvasás) angoltudás kell, vagy tudnod kell "guglifordítóról magyarra" fordítani.
2. Leszel szíves nagybetűvel írni a nevem, ha már név.
3.
mint ahogy a pepita írja - arra vannak kiélezve, hogy a megrendelést csikarjanak ki az érdeklődőből
Idézd és légyszíves linkeld ezt az állításomat, vagy ez rágalmazás.
4.
Még csak köszönő viszonyban sincs a feltett kérdés és az arra érkezett válasz
Hát sajnos az a helyzet, hogy fogalmad sincs a válaszról. És lusta vagy utánanézni is. Arról biztosíthatlak: itt elég nehezen találsz olyan komoly embert, aki helyetted megoldja a te problémádat, főként, ha ilyen a stílusod félnapos regelés mellett. Kicsit nézz szét a saját házad táján előbb, aztán próbálj némiképp pozitívan állni a dologhoz, akkor van esélyed arra, hogy te meg tudd oldani, a mi segítségünkkel.
6

Ha nincs benned tanulási

hunkris · 2013. Aug. 10. (Szo), 16.09
Ha nincs benned tanulási vágy, akkor miért csinálod ezt? Ezzel nem fogsz így pénzt keresni.

Jó lenne, ha megértenéd, hogy ez egy SZAKMA, nem egy gyors tanulást nem igénylő pénzforrás. Te pedig, egy kontár vagy ebben a szakmában. Ezt nem személyeskedésnek írom, minden olyan ember, aki hozzáértés nélkül próbál érvényesülni valamiben, egy kontár.

A Weblaborról meg annyit, hogy mi nem olyan játékokkal játszunk, mint a DW, hanem valóban értünk hozzá, és azoknak segítünk elsősorban, akik hajlandóak tanulni, fejlődni, mivel erre szükség van ebben a rohamosan fejlődő szakmában.
9

Ez Igen!

csean · 2013. Aug. 10. (Szo), 19.47
Kedves Hunkris!

Nyilván a DW-t még nem is láttad (csak szólok,hogy a Google Helpdesk zsinórmértéknek adja az Adobe System -t) érteni ezek szerint nem értesz hozzá.
A szakmáról meg annyit, hogy a weboldal kész van, csak ezt az egy funkciót szeretném még beleépíteni.

Én olyan emberektől várok beírást akik profik a DW-vel való szerkesztésbe.
Tessék: Ha a DW játékszer, akkor hogy kell vele ezt a valóban nem túl nagy dolgot megcsinálni vele?
Na buummm!
10

Hát izé... Az oldalhoz eddig

H.Z. · 2013. Aug. 10. (Szo), 19.54
Hát izé... Az oldalhoz eddig hozzáadott értékek nem állnak arányban orcád méretével. :)

Gépeltem féloldalt, amivel fel akartalak világosítani a "tévedésedről", de elolvasva a többi hozzászólásodat...
Szóval tartok tőle, hogy ez nem a neked való hely.
11

A DW egy gagyi szar. Na, én

Meredith · 2013. Aug. 10. (Szo), 20.49
A DW egy gagyi szar.
Na, én megmondtam amit más nem mer itt, nagy ügy ...

Tanulj meg rendesen programozni és felejtsd el ezeket a szarokat!!
13

Ha nem programozónak kell,

H.Z. · 2013. Aug. 10. (Szo), 21.23
Ha nem programozónak kell, akkor lehet akár hasznos eszköz is.
Hogy milyen minőségű a belőle kikerülő kód, az más téma.
Nem hinném, hogy fejlesztők számára találták ki.
15

Szerintem látványtervezéshez

Karvaly84 · 2013. Aug. 10. (Szo), 21.30
Szerintem látványtervezéshez elmegy...

Egyébként volt már olyan melóm, hogy egy Dreamweaver-ben készült site-ot kellet úgy ráncba szednem, hogy hasítson meg amennyire lehet valid legyen, na asszem akkor kopaszodtam meg kicsit ami ma is látszik :D Gyomláltam a <br>-t és hasonlókat ezerrel :D
19

Csak szerkesztéshez

Pepita · 2013. Aug. 11. (V), 00.08
Amikor kipróbáltam, csak kódszerkesztőként egész jónak tűnt (nem rossz a kódkiegészítése, de wysiwyg, stb., nagyon gáz...). Aztán ráleltem a KomodoEdit-re... Ha tehetem, megveszem az IDE-t is, de valamennyire NetBeans is tetszik, de a Komodo megelőzte és nagyon elégedett vagyok vele. Plusz, ha gondom van vele, Poetro kb fejből mondja a megoldást ( :) ), sokat használta-használja. De valóban, ha a csili-viliket kihagyod DW-ből, nem olyan rossz. De akkor minek fizess érte?
12

Igen

csean · 2013. Aug. 10. (Szo), 20.58
Erre már rá jöttem én is. Igazából olyan helyet kerestem, ahol értenek a weboldal szerkesztéshez. De az, hogy még sejtelem sincs még a kérdés megközelítéséhez, arra én se számítottam. Marad a Adobe CH. Legalább ott már próbálkoznak az alapvető információk beszerzésével, mint a CSS felépítésre vonatkozó kérdések.
14

Miért nem fogod fel, hogy a

Karvaly84 · 2013. Aug. 10. (Szo), 21.24
Miért nem fogod fel, hogy a programod kerülhet egy millió forintba is, akkor se fog tudni mindent?

Én arra gyanakszom hogy statikus oldalhoz akarsz egy sablon szerű valamit, amiben egy helyen kell módosítani, és az minden oldalra kihat. Erre az XSLT az egyik legismertebb megoldás, és már a 8 évvel ezelőtti DW is támogatta emlékeim szerint. Mondjuk a feldolgozásban nem vagyok biztos de a szerkesztést azt tuti, hogy tudja.

Csinálsz egy sablont XSLT-ben, ami az oldal layout-ot tartalmazza, és ebbe dolgozod fel a különböző oldalakhoz tartozó információt. XSLT-ből HTML csinálsz a gépeden majd a kész oldalakat feltöltöd. Ezer millió feldolgozó létezik XSLT-hez, plusz a böngészők is ismerik, de ennek a hátulütőit nem ismerem, mert én mindig legyártottam helybe az oldalakat biztos ami biztos alapon, nekem így tisztább.

Az Eclipse Classic (Java és Apache Ant) + Web Tools + XSLT pl. bármilyen platformon használható, és az Adobe is szereti az Eclipse-t :)
16

Keresem

csean · 2013. Aug. 10. (Szo), 21.38
Kösz! Igen jól látod, ezt szeretném. Utána nézek.
17

Légyszíves cselekedj így, és

bamegakapa · 2013. Aug. 10. (Szo), 23.36
Légyszíves cselekedj így, és még egy jó tanács: ne nézz vissza! Itt sajnos nem értenek a weboldal szerkesztéshez, a magadfajta géniuszok itt nem találnak hozzád méltó társaságra. Kérlek, ne szennyezd tovább magad azzal, hogy felvilágosításunkra erőt fecsérelsz... reménytelen esetek vagyunk!

Útravalónak egy jó tanács: ha bemész egy ismeretlen házba és ennivalót kérsz, majd odaszarsz az asztal közepére, ne lepődj meg (és még inkább ne sértődj meg), ha kidobnak.
20

+10

Pepita · 2013. Aug. 11. (V), 00.13
Szívemből szóltál, de én tulajdonképpen sajnálom a srácot. Szegény kapott vagy 5 ötletet, de mindegyikkel dolgozni is kell...

Szerk.: Azt azért meg kell hagyni, jól leosztott itt mindenkit, van önbizalma... Vagy inkább önhittsége. Emberileg tényleg sajnálom őt.
21

Nem önbizalom ez, csak valami

bamegakapa · 2013. Aug. 11. (V), 09.37
Nem önbizalom ez, csak valami erôteljes tévhit, hogy neki JÁR az ingyenes segítség.

Sajnálattal meg senki nem ér semmit, haszontalan érzés. :)
47

Van igazságod, de

Pepita · 2013. Aug. 13. (K), 05.42
Sajnálattal meg senki nem ér semmit, haszontalan érzés.

Én keresztény vagyok, és ismerem a könyörületet. Persze ez != sajnálattal, az csak emberi velejárója... Mindenesetre nem haszontalan.
50

A könyörület, együttérzés

bamegakapa · 2013. Aug. 13. (K), 10.41
A könyörület, együttérzés mindjárt más téma. A sajnálat csupán egy emberi színjáték, és nincs köze az előző kettőhöz, csak azért szeretjük hangoztatni, hogy úgy tűnjön, van belőlünk valamennyi ezekből. Téves beidegződés, van egy pár :).
7

XSLT?

Karvaly84 · 2013. Aug. 10. (Szo), 18.17
XSLT?
23

A Megoldás

csean · 2013. Aug. 11. (V), 11.02
Kedves Csean!

Enged meg, hogy válaszoljak önmagamnak, mert a DW -ben nagyon egyszerűen meg lehet oldani ezt a feladatot. Nem kell angolul tudni, ehhez a néhány parancshoz nem kell szakma sem.
1. Válaszd ki azt a DIV -et, amelyiket ugyanazzal a tartalommal szeretnéd használni minden oldalon.
2. Kapcsold be a split képernyőt és a forráskódból vágd ki a DIV -et.
Mivel a DW egy nagyon jó program nem fogod elrontani, ugyanis magától besatírozza azt a részt amelyiket bántani fogod.
3. Új egyszerű HTML készítése, ami tök üres az első sortól. ctrl+v, save
4. Vissza a weboldalra és a DIV helyére insert acitvex, aminek megadod a DIV forráskódjának a HTML helyét. Ezt az ax-et bárhova illeszted a tartalma ugyan az lesz, amit bele szerkesztesz, mivel ugyan arról a helyről fogja kiolvasni tartalmat az ezredik aloldalnak ezen ax-e.

Így néz ki a dolog:
<div style="margin: 0 auto; width: 100%; height: 400px;">
<object type="text/html" data="div/sidebar_div.html"
style="width:100%; height:100%; margin:1%;">
<embed src="div/sidebar_div.html"></embed>
</object>
</div>
Természetesen az xml, ssi, ajax is megoldást jelent, de ez neked bőven elég.
Köszönet az Adobe Community Help segítségének.
24

Ennyi erővel iframe-et is

bamegakapa · 2013. Aug. 11. (V), 11.18
Ennyi erővel iframe-et is használhatnál, az legalább IE7-ben is működik, míg ez tudtommal nem, de amúgy kb ugyanaz történik. Hátránya többek között, hogy a tartalmad így több különböző DOM dokumentumból fog összeállni, ami bonyolítja a CSS és Javascript használatát, illetve rengeteg fölösleges adat elküldését jelenti (ismételt html, head, body tagok). Felteszem, a keresők se fognak rajongani érte, de ennek nem olvastam utána.

Esetleges jövőbeli olvasóknak: Részemről senkinek nem javasolnám, hogy ilyen technikával építse fel az oldalát. Eleve azt se, hogy Dreamweaverben éles weboldalakat kattintgasson össze. A "De hát működik!" az az érv, amit a kismalac is használt, amikor szalmából épített házat, a sztori végét ismerjük.
25

Igen, akár azt is

csean · 2013. Aug. 11. (V), 11.41
De mégse jött rá javaslat. Ez kiválóan működik, semmi köze az adatforgalomhoz, a kereső meg nem is tudom, hogy jött ide.
Egy weboldalnak a részei sok helyről rakódhatnak össze, de ugyanazon a root-on. Vagy a weboldal képeit is megírjátok forráskódba? Azzzta..., de sajnálom, hogy vége ennek a történetnek.
Gondolom jó sok munkátok lehet, mert azért pixelről-pixelre megírni egy oldalt biztos kemény meló.

És igen, az adobe-nél mindenki hülye, csak itt vannak "programozók" (ott a kapun nem engednék be az ilyeneket)
...és még én vagyok önhitt.
26

Nem önhitt vagy, csak

H.Z. · 2013. Aug. 11. (V), 11.54
Nem önhitt vagy, csak szimplán egy tahó...
27

Engem bevallom, már pont

bamegakapa · 2013. Aug. 11. (V), 12.25
Engem bevallom, már pont kezdett szórakoztatni :).
29

Engem egyre kevésbé. Én is ki

H.Z. · 2013. Aug. 11. (V), 13.01
Engem egyre kevésbé. Én is ki tudom akasztani egy fórum közönségét, ha épp olyanom van, de egy szakmai fórumon ilyen pofátlanul viselkedni... Lehet, hogy kissé lejjebb szállt az ingerküszöböm, de viszket a tenyerem, valahányszor felbukkan ez a topik.
30

Részemről megértelek. Én úgy

bamegakapa · 2013. Aug. 11. (V), 13.23
Részemről megértelek. Én úgy vagyok vele, hogy az ilyen arcok valahol olyanok, mint egy gyerek, abban a tekintetben, hogy fogalmuk sincs, mit beszélnek (és sírnak, ha nem kapják meg a játékot, amit annyira akarnak, de ez más lapra tartozik). Gyerekektől ezt ugye mindenki szórakoztatónak, cukinak szokta kezelni. Ezért egy idő után inkább átállítom magamban a kapcsolót, és gyerekként tekintek rá, már csak azért is, mert amíg a trollkodásának hatása van, addig élvezi, hogy valaki figyel végre rá.
48

Továbbra is sajnálom szegényt

Pepita · 2013. Aug. 13. (K), 05.51
Ez egy komoly betegség, nem is biztos, hogy gyógyítható.
az ilyen arcok

Mivel az arc a lélek tükre, vitatnám itt a kifejezés használatát... Valami más, nem arc - szerintem. (Remélem elég finoman fogalmaztam.)
SZERK.: különben az is simán lehet, hogy beletrafáltál: én olyan 3-4-esnek tippelem. :)
34

Te nagyon okos

csean · 2013. Aug. 11. (V), 21.35
Akkor, hogy kell?
38

Pl. úgy, hogy befogod a

H.Z. · 2013. Aug. 11. (V), 21.52
Pl. úgy, hogy befogod a szádat, ha már a segíteni próbálókat csak leugatni tudod.
Én utoljára tizenöt éve láttam DW-t, már akkor égnek állt a hajam attól a gányolt kódtól, ami kijött belőle.
Azóta nagy ívben kerülöm.

Amit janoszen írt, azt meg el sem olvastad.
Szóval... ritkán írok ilyet, közöm sincs hozzá, de ha rajtam múlna, jobban tennéd, ha a jövőben más játszóteret keresnél magadnak.
28

A hozzászólásom nagy része

bamegakapa · 2013. Aug. 11. (V), 12.40
A hozzászólásom nagy része nem neked szólt, hanem azoknak, akik a jövőben esetleg olvassák ezt a topikot, és szeretnének megtanulni weboldalt építeni, mert a tákolást már kinőtték, mint én voltam, amikor először a Weblaborra érkeztem évekkel ezelőtt.

Ha tényleg érdekel, elmagyarázom, mi köze az adatforgalomhoz és a keresőkhöz, de ezt kétlem. Amíg beéred azzal, hogy dehátműködik, kérlek, ne gyere ide vissza, mert engem bár szórakoztatsz, de ez az oldal webfejlesztésről szól. Igen, a szöget be lehet verni egy kaviccsal is. De hiába ugrálsz körbe-körbe, és vered a nyálad, hogy te márpedig beverted azzal is, pedig a sok hülye a kalapácsot javasolta, a mesteremberek csak csendesen mosolyognak majd a bajszuk alatt.

Más szavakkal, bölcs ember nem megy be az egyetemre az integrálszámításról vitatkozni és az ottaniakat lehülyézni, amíg nincs tisztában a szorzás alapjaival :).
31

Leteszem a csatabárdot!

csean · 2013. Aug. 11. (V), 21.13
Ne haragudjatok, ha egy kicsit keményen válaszoltam, de az tény, hogy a topic indításában feltett kérdésre senki nem tudott megoldást adni.

Amit itt csináltok azt lehet játszani egy 65 éves nővel aki szeretne csinálni egy honlapot és szépen megrántjátok őt. Velem nem.
Egyszerűen senkik vagytok, ezt a szakmát meg ne gyalázzátok tovább.

Na: 3/3 * 3/3 az mennyi? Mert kb ezen a szinten vagytok.
32

Szerintem neked fogalmad

Karvaly84 · 2013. Aug. 11. (V), 21.28
Szerintem neked fogalmad nincs arról, hogy mi az a szakma, amit szerinted itt mindenki gyaláz. Neked kúrva sokat kéne még tanulnod ahhoz, hogy szakembereknek ilyet mondhass.
33

Hadd adjak neked egy jó

hunkris · 2013. Aug. 11. (V), 21.30
Hadd adjak neked egy jó tanácsot. Ne magadból indulj ki!

Amit mi csináltunk, az eleinte a te érdekedben volt, de te nem fogadtad el, ragaszkodtál a 80 ezer Forintos programodhoz, és nem akartál tanulni sem.

Hol akartunk segíteni? Többen is, (köztük én) említettük, hogy a szerveroldalon a legjobb megoldani az ilyesmit, mint például a PHP-vel. De nem, te a szaros programodhoz ragaszkodtál. Mondtunk további ötleteket, de egyiket sem fogadtad el, viszont rohantál az adobe papához, hogy segítsen már.

Ekkor visszajöttél pofázni, hogy segített, és mutattál egy megoldást, amit azért nem javasoltunk, mert semmilyen, de semmilyen fontos (SEO, validitás, browser support, stb) szempontból nem állta meg a helyét azon kívül, hogy működött a gépeden levő chrome-on, esetleg még pár modernebb böngészőn.

Hogy ezek után még mersz emelt hangon írogatni, hogy mit csinálunk, miért ugatunk, hát magadra vess!

A modoknak meg üzenem, nem érdekel, hogy személyeskedés, ne töröljék, nem véletlenül írtam meg.
35

Végre szakmai

csean · 2013. Aug. 11. (V), 21.42
Köszönöm a reakciót, ez legalább szakmai megközelítés.
És Hunkris, nem veled van a bajom, de téged is megkérnélek, hogy a vizsgáld már át légyszi, hogy a topic nyitás óta ki írta meg, hogy lehet egy ilyen mezőt beilleszteni?
Utána mindenben igazat adok.
37

Melyik részét nem értetted a

hunkris · 2013. Aug. 11. (V), 21.51
Melyik részét nem értetted a 4. bekezdésemnek?

Semmi ilyet nem javasoltunk, mert nem állja meg a helyét a modern weboldalak között. Viszont írtunk jobb megoldásokat, de te leszartad, neked ez kellett. Itt pedig elavult, rossz vagy fölösleges dolgokkal nem foglalkozunk, már ha beszélhetek az itteniek nevében.
39

Akkor továbbra is várom

csean · 2013. Aug. 11. (V), 22.10
Jó, jó, hagyjuk a weboldal működik. Az integrált számítás az, hogy jön ide? Csak nem a tört a törttel való szorzás miatt? Akkor most már vesszem a fáradságot és megírom az Adobe-nak, hogy mi folyik egy magyar fórumon. Hogy pontosan kik gyalázzák a CSS-t.
Sőt ezt a linket elküldöm, MOST!
40

Ha beléjük egy cseppel több

hunkris · 2013. Aug. 11. (V), 22.40
Ha beléjük egy cseppel több (szak)értelem szorult, mint beléd, akkor látni fogják, hogy melyik fél van eltájolva.

Egyébként meg hogy kevered ide a CSS-t? Egy árva szó nem volt róla. Tudod, egyáltalán mit jelent? Vagy csak játszod az eszed?
41

CSS - nem a Cascade Style

H.Z. · 2013. Aug. 11. (V), 22.44
CSS - nem a Cascade Style Sheet, hanem valami Adobe Creative Suiteakármi lehet, ha jól sejtem. De a továbbiakban jobb lenne ignorálni, mert csak trollkodni jött ide, szó sincs róla, kérdezni akart volna. :(
42

...

Meredith · 2013. Aug. 11. (V), 23.14
44

Könyörgöm, tedd meg, de ha

bamegakapa · 2013. Aug. 12. (H), 00.16
Könyörgöm, tedd meg, de ha utána nem osztod meg velünk a levelezés részleteit, nagyon kegyetlen ember vagy :).

Nade, eleget szórakoztam mára, megyek megrántok inkább egy 65 éves nőt :D:D.
45

Te valamit félreértesz. Itt

bamegakapa · 2013. Aug. 12. (H), 00.29
Te valamit félreértesz. Itt senkinek nem kutyakötelessége eléd tolni bármit, amit képtelen vagy magadtól megtalálni. Baromira nem érted a "segítség" szó jelentését.

Egyébként mit értesz az alatt, hogy a Google Helpdesk zsinórmértéknek adja az Adobe System-t? Egész nap ezt a mondatot próbáltam értelmezni, de még mindig nem tudom, mit akarhattál mondani vele. Egy meg nem értett zseni vagy szerintem.
36

Nekünk középiskolában

H.Z. · 2013. Aug. 11. (V), 21.49
Nekünk középiskolában tanították az integrálszámítást... Ma már ott nem divat? :(
43

Nekünk is tanították ott,

bamegakapa · 2013. Aug. 12. (H), 00.08
Nekünk is tanították ott, most hogy mondod, de hirtelen épp ez jutott eszembe példának.
46

Nálunk gimnáziumban csak

Hidvégi Gábor · 2013. Aug. 12. (H), 07.56
Nálunk gimnáziumban csak emeltszintű matematikaórán vettük az integrálást meg a deriválást, normálon nem volt.
49

Népszerűség

Pepita · 2013. Aug. 13. (K), 05.59
Észrevettétek, hogy egyetlen témával mennyire népszerű lett kedves szakemberünk?
Reklámmal kéne foglalkoznia, mert figyelmet azt tud felkelteni rendesen...
51

Zárolás

janoszen · 2013. Aug. 13. (K), 12.26
Akkor én ezen a ponton megszavaznék a témának egy zárolást. Úgy látom, a kérdésre több értelmes válasz már nem érkezik, így a további hozzászólás lehetősége okafogyottá vált. Ellenvetés?
52

Nincs.

bamegakapa · 2013. Aug. 13. (K), 12.30
Nincs.
53

Tégy így.

Joó Ádám · 2013. Aug. 13. (K), 12.54
Tégy így.