ugrás a tartalomhoz

Fájlnév és mappanév indexelése (Google)

Romerp · 2013. Aug. 10. (Szo), 03.05
Szervusztok!

Egyszerű XHTML/CSS honlapokat írok, kisebb php turbózással a háttérben. Vannak ugyebár az alapértelmezett index.html, index.php és egyéb nevű automatikus kezdőlapok, mellyel használhatók a mappanevek az url végén.

Én előszeretettel használom ezeket, próbálom kerülni a valami/valami.html végződésű url-eket.

Namost a kérdés keresőoptimalizálás és indexelés terén jártasakhoz: mennyire okoz problémát, hogy ezáltal egy vagon index.php vagy index.html nevű fájlom van a honlapon szerteszét mindenfelé? Egyenértékű-e hogy a mappa neve funkcionál névként és a konkrét fájlnév nem korrelál a tartalommal? Vagy felismeri a keresőrobot az indexfájlt, s azonosítja a szülőmappával?

Fórumozva, olvasgatva a témában mindenhol azt hallom, hogy hát jobb a mappaneves írásmód, de vaójában mindegy, kinek mi tetszik azt használja, a keresőt nem zavarja, de azért kíváncsi vagyok a véleményekre itt is.

A kanonikus url sztori megvan, az világos az indexes és mappaneves írásmód egyértelműsítéséről, valamint a későbbi következetes használatról. Ugyanakkor sokszor futok bele a blogok optimalizálása révén a fájlnév fontosságát hangsúlyozzák, kötőjeles teljes címet tartalmazó fájlnevet ajánlanak.


Ki mit gondol a fájlnév és a szülőmappa nevének szerepéről?



Köszi szépen.
 
1

Keresőoptimalizálás

Hidvégi Gábor · 2013. Aug. 10. (Szo), 10.01
Lehet itt varázsolni a fájlnevekkel meg a HTML tag-ekkel, leginkább úgyis az számít, hogy ki mutat rád. Optimalizálgatás helyett inkább szánd az időt arra, hogy magas rangú website-okkal köss kölcsönös linkelési szerződést.
2

Mennyire könnyű?

vbence · 2013. Aug. 10. (Szo), 10.32
Arra gondolj, mennyire könnyű manipulálni ezeket a dolgokat. Egy htaccess szabállyal odabökheted minden végére hogy ".html".

Ha te kereső lennél te mennyire figyelnél oda egy ilyen tényezőre? Mennyi hitelt adnál neki? Úgy gondolnád van összefüggés a tartalom minősége, relevanciája és a ".html" ottléte között?

Ha a józanparaszt logikája nem győzött meg, gondolj arra, hogy a mai oldalak 99%-a (hasraütés) dinamikus oldal. Ezek közül aki html állományoknak álcázza a tartalmat az simán csak hazudik.