ugrás a tartalomhoz

A php hogy dolgozik

Anonymous · 2006. Feb. 7. (K), 13.55
Üdv!!!

Van egy kérdésem a php müködési elvével kapcsban.
pl.: van egy dátum kezelő php fájlom(date.php) ami be van ágyazva az index.php-ba.
A date faájl vagy 1Mb pl.
És mikor beágyazom beolvassa az egész fájlt vagy lefutatja a szerveren és elküldi a megoldást neten keresztül vagy az egész fájl-t meg kell várni mert akinek lassú netje van annak szivacs:)
előre is kössz
Józsika
 
1

szerver oldal - kliens oldal

Gal Kristof · 2006. Feb. 7. (K), 14.03
a php a szerveren fut, maga a kód mérete nem befolyásolja a kommunikáció sebességét (kvázi nem számit a sávszél). ami a kliensre kerül, az csak a php által generált pl. xhtml kimenet. aminél számít a méret a te kérdésed szempontjából az pl. a javascript, vagy maga a html kód. összefoglalva: a php fájl egy az egyben sosem kerül a kliens oldalára.
2

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Feb. 7. (K), 14.06
ok
akkor egy névnap progit teszek az oldalra akkor az nem lesz lassabb
kösszike
3

<Nincs cím>

-zsolti- · 2006. Feb. 7. (K), 15.08
Azért én átgondolnám azt az 1 MB-os fájlt... Jobb helyeken 1 MB-ból már komplett portál rendszereket is kihoznak, nem egy dátumkezelő fájlt.

Másrészt a fájl méretének, a kód "gányoltságának" igenis van szerepe a sebességben. Persze ez ahogy előttem is írták nem a kimenet letöltését lassítja, hanem még az azt megelőző a feldolgozást, de a végeredményt tekintve (hosszú várakozás) ez lényegtelen.
4

végigfut?

Gal Kristof · 2006. Feb. 7. (K), 17.26
nem tudom, hogy egy ilyen gány kód mégha többezer soros is mondjuk, egy normális terheltségű szerver esetén okoz-e tizedmásodperceknél hosszabb futást... én arra tippelnék, hogy nem. másrészt gondolom nem fut végig az egész kód sorról sorra, nyilván 2759 IF van benne stb, persze nem tudom, hogy pontosan hogy működik a php feldolgozó, lehet h mégis számít. :)

persze egyértelmű, hogy valami nagy galiba lehet egy 1 megás dátumkezelőnél. :D
5

<Nincs cím>

-zsolti- · 2006. Feb. 7. (K), 18.12
Nos csak a te kedvedért: fogtam egy épp kéznél lévő osztályt és kiegészítettem 180 kB-nyi kommenttel. Először betettem a konstruktorába, így átlag 0,55 másodperc alatt végzett egy sima példányosítással. Aztán áttettem a fájl legvégére, kívül az osztályon is, közvetlenül a ?> jel elé, így 0,47 másodperc alatt példányosodott. Végül eltávolítottam a 180 kB-t, 0,02 alatt futott le.
6

kösz

Gal Kristof · 2006. Feb. 7. (K), 19.12
jóvan, jogos. :)
7

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Feb. 11. (Szo), 01.39
:D
Nem 1 Mb-s különben:)
Ezel csak példálóztam, hogy pl. ilyenkore mivan, mert akkor nem kell félnem h túl nagy a méret, ok
Kössz az infókat és a segítségeket, mindenkitől