ugrás a tartalomhoz

Stream socket client

hunkris · 2013. Jún. 11. (K), 15.22
Sziasztok!

Egy személyes kis projektemben szükségem van a stream_socket_client és társai használatára, viszont még nem használtam sosem.

Merre érdemes nézelődni, a manualon és Google-n (megvoltak) kívül?
 
1

Mire?

Poetro · 2013. Jún. 11. (K), 15.47
Mire akarod használni, miért pont azt, és mi az, amit nem találtál meg?
2

Egy (tudom, ez hülyén fog

hunkris · 2013. Jún. 11. (K), 16.31
Egy (tudom, ez hülyén fog hangzani nektek) Minecraft szervert próbálok elérni vele (egy jó barátom kért meg, hogy próbáljuk meg lekérni az infókat az övéről, innen a szémélyes jelző).

Ugye alapból plugin nélkül nem lehet elérni egy mc szervert, csak a streamján keresztül (tcp, egyedi port, nem nagy szám), ahhoz pedig ezt találtam legmegfelelőbbnek. Esetleg tudtok jobbat nála?
És nem nem találok valamit, hanem keresek egy ugródeszkát, hogy hogyan érdemes elindulni errefelé.
3

Kezdet

Poetro · 2013. Jún. 11. (K), 17.27
Először is, hagy szögezzem le, hogy ehhez a PHP nem igazan ideális nyelv, sokkal jobban járnál Node.js, Vert.x, Java, Python, Ruby, Erlang stb. használatával.
Amire mindenképpen szükséged lesz, hogy meg kell ismerni a protokollt. Ez tartalmazza az elküldött és fogadott üzenetek kódolását, az elküldehető üzeneteket, az arra küldött válaszokat, és amennyiben van, akkor a titkosítás módját.
Ha a protokoll megvan, akkor már csak csatlakozni kell a szerverhez, üzeneteket kell neki küldeni, majd a válaszokat olvasni és feldolgozni. Viszont az utóbbihoz a PHP dokumentációja teljesen kielégítő. A példák között találhatsz is például HTTP protokollon keresztüli POST üzenet küldést SSL titkosítással.