ugrás a tartalomhoz

Űrlap beküldés megszakítás eseménye

pkadam · 2013. Május. 5. (V), 23.13
Sziasztok!

Hogyan tudható meg JavaScript-ben, ha a felhasználó megszakította egy űrlap beküldését (tehát az elnavigálást)? Jelentésében "onloadcancelled", "onreadyagain" vagy "onunloadstopped", tehát amikor (akár linkre kattintásnál is) a felhasználó Escape-et nyom, vagy a böngésző a megszakítás gombjára kattint, ezáltal az eredeti oldalon marad, az általi beírt űrlapadatokkal.

Űrlap beküldésekor a "submit" gomb gyakran lesz ugye disabled, de ha a felhasználó megszakítja a folyamatot, akkor érdemes lenne újra aktívvá tenni.

A keyup csak félmegoldás, hiszen a böngésző "leállítás" gombjára kattintást is kezelni kellene.

Előre is köszönettel,
pkadam
 
1

Gomb

Sajtos · 2013. Május. 6. (H), 00.49
Ne legyen disabled a submit gomb.
2

Szerintem :)

Pepita · 2013. Május. 6. (H), 22.28
Ha a Júzer ilyeneket csinál (Esc és társai), akkor képes F5-re is, ha mégis el akarja posztolni a cuccost. Ha meg nem, akkor menjen a...

Arra figyelj, hogy ha kikapcsolta a js-t, akkor is működjön a történet (tehát alaphelyzetben ne legyen disabled). És mindenképp kell a szerveroldalon (is) adatokat validálni.
3

Régen még volt olyan, hogy

inf · 2013. Május. 7. (K), 00.25
Régen még volt olyan, hogy onabort a képek betöltésénél. Ezen kívül nem nagyon foglalkoztam a kérdéssel, és szerintem más sem. Valszeg ha ajax kérést küldesz, akkor az megszakad ilyenkor, úgyhogy ott lehet callback-et tenni onerror-ra.