ugrás a tartalomhoz

Weboldal "lap" like és facebook post like összekapcsolása

dormi · 2013. Ápr. 16. (K), 22.01
Üdv!

Azt szeretném elérni, hogy az oldalam.hu/rolam aloldalt ha like-olom, akkor az ennek megfelelő postnál is jelenjen meg +1 like, valamint fordítva.

Amit eddig sikerült megcsinálnom: weboldal admin felületén felveszem az adott tartalmat (pl hírt), majd egy "Megosztás Facebookon" gomb megnyomását követően a weboldal Facebook fan page üzenőfalára postolom. Ekkor visszakapom elvileg a post id-t, amit lementek.

A like gomb hivatkozásába pedig ezt adom meg: http://facebook.com/$postid (természetesen a változó helyére értéket helyettesítve). Ha a böngészőbe beírom a fent említett linket, megjelenik az adott post. Viszont, ha weboldalon likeolom, nem jelenik meg facebookon, ha facebookon, akkor pedig a weboldalon nem adódik hozzá..tehát még mindig nincs összhangban.

Esetleg valaki tudna segíteni, hogy hogy lehet szinkronizálni a két dolgot? Valamint, hogy van e értelme ebben a formában (Leginkább az ellenérvek érdekelnének, mert nem vagyok benne teljesen biztos, hogy teljesen hasznos a kettőt összekötni)?

Köszönöm előre is a segítséget!
 
1

Sajnos nem

complex857 · 2013. Ápr. 17. (Sze), 10.32
Legjobb tudomásom szerint ezt nem lehet a beépített like gombbal megcsinálni.

Sajnos dokumentáció nem nagyon van arról, hogy gyári like buttonok milyen facebook.com urlekkel működnek, saját tapasztalataim szerint az egyetlen ami a várakozásoknak megfelelően viselkedik az a page-ek profiljára mutató url, szóval pl. http://www.facebook.com/turorudi -r ha beütöd like button teszt felületbe akkor az szépen megy.

Amire lehetőséged van, hogy ha felhasználóid egyébként be vannak lépve facebookal az oldaladon akkor elkapod JS SDK edge.create eventjét és háttérben a küldesz egy POST requestet a facebook post graph api /likes végpontjára (ehez szükséged lesz publish_stream vagy publish_actions permissionre).

Nyilván közel sem olyan jó mintha minden belépés és egyéb körítés nélkül működne mint like gombok, másrészről még ha a körülmények adottak is a graph api használatához, nem biztos, hogy felhasználóid szeretnék a facebookon is likeolni a postokat ha másért nem is a "Principle of least astonishment" alapján, illetve adott esetben a felhasználó timelineján kétszer jelenne meg a tartalom (egyer a külső url-t likeolva, másodszot a facebookos postot).
2

Köszi

dormi · 2013. Ápr. 17. (Sze), 11.32
Köszi az infókat! Az adott oldal like-ot már használom, az valóban szépen működik. Az aloldalakra is ez miatt gondoltam, hogy nem lehet nagy erőfeszítés megvalósítani. Viszont egyelőre azt látom, hogy marad külön :)