ugrás a tartalomhoz

Első weblapomról kritika

1

Egesz jo

janoszen · 2013. Ápr. 5. (P), 01.04
Egesz jo. Amit szerintem csinalj meg, hogy tableten vagy mobiltelefonon is nezd meg, mert pl. a lehullo menu tabletrol nem kezelheto.
2

Igen, ismerem a problémát, ez

Deepsky · 2013. Ápr. 5. (P), 11.27
Igen, ismerem a problémát, ez az első amit javítok, de köszi a visszajelzést!
4

Tipp

Pepita · 2013. Ápr. 5. (P), 12.00
Csinálhatsz esetleg (jQuery-vel) a menüből egy select-et, akkor minimális helyet foglal és beteheted az almenüket is (ezeket vizsgálhatod is, hogy almenük-e, ha igen: a feliratuk elé írsz még pl. - -ot is). Mondjuk ha a hordozható cuccosban kiiktatták a JS-t, akkor ez nem jó, de akkor a tartalmad nagyobb részének is fuccs.
3

Csili-vili

Pepita · 2013. Ápr. 5. (P), 11.48
Ez nem feltétlen baj, állítólag sokan szeretik. Én mondjuk nem szeretem, ha videót, sok képet tolnak az arcomba, kivéve persze, ha én klattyolok galériára, stb. Ebben a kérdésben inkább mérvadó a tulajdonos, illetve a vendégek-látogatók véleménye.

Én egy kicsit erősebben hiányolnám a mobilverziót: rengeteg (byte) jön le rögtön a főoldalról, nagyon sok a JS is. A "mobilszélessáv" a kábelesnek töredéke, nem mindegy, mennyi idő alatt töltődik be az oldal. (Emiatt meg se néztem telefonról.)

Hirtelen láttam vagy 3 verzióját a jQuery-nek, ez biztosan így szükséges?! Van egy olyan érzésem, hogy innen-onnan copy-paste "kódoltál", ezt talán jobban át kéne gondolni (ha igazam van).

Én nem vagyok híve a FB (és más 3rd party) tartalmaknak, de te tudod. Ugyanígy a Guglis cuccokat sem preferálom: ne kémkedjenek az én látogatóim után.

Így első kicsi pillantásra ennyi, nem kötelező egyetértened velem, valószínűleg a látogatóknak tetszik.
10

törölve

Deepsky · 2013. Ápr. 5. (P), 12.56
törölve
5

Ritka pillanat...

H.Z. · 2013. Ápr. 5. (P), 12.09
Valamiben egyetértek Pepitával. :)
Merőben szubjektív, hangsúlyozottan nem szakmai vélemény: a háttérként alkalmazott fotót/rajzot és az izgő-mozgó, csillogó-villogó animációkat kifejezetten utálom.

A háttérhez némi magyarázat: maga a kép olyan, hogy szívesen látnám az egészet egyben, de így, hogy végeredményben egy jó fotónak tűnik, ugyanakkor szétszabdalja az előtér, inkább zavaró.
Csak kapkodom a szemem, hogy a fotót nézzem vagy a lényegi infót. Háttérnek valami semleges dolgot tudnék elképzelni, de az is igaz, hogy a mai napig nem voltam képes leszokni róla, hogy az ilyen jellegű képeket valamelyest fotós szemmel nézegessem.


De még1x: ez csak egy betévedő nézelődő véleménye!
6

Nahát!..

Pepita · 2013. Ápr. 5. (P), 12.19
Ugye nem vagy beteg? :)
(Elnézést az offolásért!)
7

De. Lehet, hogy csak ezért.

H.Z. · 2013. Ápr. 5. (P), 12.28
De. Lehet, hogy csak ezért. :D
8

Csak kapkodom a szemem, hogy

kuka · 2013. Ápr. 5. (P), 12.35
Csak kapkodom a szemem, hogy a fotót nézzem vagy a lényegi infót.
Nagyon jól fogalmaztad meg azt ami engem is zavar. Az a háttérkép eltereli a figyelmet a tulajdonképpeni tartalomról. Egy kis halványítást vagy elmosást kipróbálnék. Elsőre még egy .container { background: rgba(127, 127, 127, .5 ); } hozzáadásával is jobban tetszik mint anélkül. Persze én sem tartozok a célközönséghez.
9

Megmondom őszintén a FB

Deepsky · 2013. Ápr. 5. (P), 12.45
Megmondom őszintén a FB tartalmat ilyen formában én se akartam egyáltalán és a háttérképet sem. Viszont ha a megrendelőnek ez kell és nem lehet neki elmagyarázni hogy szerintem miért lenne jobb máshogy akkor kénytelen vagyok engedni mert végül is nem magamnak csinálom az oldalt hanem neki.
Pont olyan hibákat említettetek amiket sejtettem én is, ennek örülök és pont az a szép, hogy folyamatosan lehet ezeket javítani :) és persze továbbra is köszi az észrevételeket!
11

nagyon jó

_subi_ · 2013. Ápr. 5. (P), 13.11
Engem zavar a túl alacsony kontraszt. A logó és a menüpontok alig láthatóak, de ugyanez igaz a szöveges részekre is: a #A99986 színű háttéren elég szemkifolyató a #40382E színű szöveg.

Ennek ellenére, és a mások által leírt kritikák ellenére ez egy nagyon szuper első honlap!
12

+1

Pepita · 2013. Ápr. 5. (P), 13.48
ez egy nagyon szuper első honlap
Ezt azt hiszem többen is elfelejtettük figyelembe venni, pedig nagyon igaz.
13

Email cím védelme

T.G · 2013. Ápr. 6. (Szo), 09.44
Én is osztom azok véleményét, akik szerint ez remek első honlap lett.
Egy apró megjegyzés: az email címeket minden esetben illik védeni! A forráskódban ne legyen benne az email cím kódolatlanul, hanem csak valami hasonló, amit utólag JS-sel kijavítasz.