ugrás a tartalomhoz

Forráskód mentése táblába, majd kiírása formázottan

geforce9600gt · 2013. Már. 18. (H), 23.06
Hello

Hogyan tudok úgy elmenteni, majd kiíratni forráskódot, mint ahogy pl itt van témanyitásnál? Mik kellenek hozzá? Köszönöm
 
1

library

Poetro · 2013. Már. 18. (H), 23.23
Több tucat függvénytár létezik, ami megfelelően feldekorálja a kódot. Kulcsszó: syntax highlighter
2

Ezt beüzemeltem:

geforce9600gt · 2013. Már. 19. (K), 11.13
Ezt beüzemeltem: https://code.google.com/p/google-code-prettify/wiki/GettingStarted

Most a gond az, hogy ugye a szöveghez másolok be forráskódot is ha úgy van, és ilyenkor a kettő egyben van, ugyanugy rendezi meg szinezi a szöveget is mint a kódot.

Plussz a divnek és a pre-nek amikbe kiíratom, hiába adok szélességet is, a szöveg egyszerűen kimegy belőle, kijön az alsó scrollbar is.
3

Leírnád a fentit magyarul is,

Poetro · 2013. Már. 19. (K), 11.40
Leírnád a fentit magyarul is, mert nem igazán értem, hogy mit akarsz mondani. Vagy még jobb lenne, ha megmutatnád valahol.
Plussz a divnek és a pre-nek amikbe kiíratom, hiába adok szélességet is, a szöveg egyszerűen kimegy belőle, kijön az alsó scrollbar is.

Ez a Weblaboron is így van, neked kell megfelelően tördelni a kódodat, mert lehet egy sortörés megváltoztatja a működését a programnak, ezért a syntax highlighterek hagyományosan nem törik a sorokat.
4

Közben megoldottam másikkal:

geforce9600gt · 2013. Már. 19. (K), 11.53
Közben megoldottam másikkal: http://alexgorbatchev.com/SyntaxHighlighter/manual/configuration/strings.html

Most még az a kérdés, hogy az űrlapon ahol felviszem a tutorialt, ott egy textarea van most, oda megy a szöveg és a kód. Azt, hogy oldjam meg hogy kiírásnál a szövegbe ne nyúljon ez bele, csak a kóddal foglalkozzon? Vagy 2 külön input/textarea?
5

markup

Poetro · 2013. Már. 19. (K), 12.22
Valamilyen külön jelölés kell, hogy hol kezdődik, és fejeződik be a kód, és ebből neked a megfelelő HTML-t kell generálni. Ugye itt a Weblaboron BBCode van, de használhatsz például Markdown-t, vagy bármi mást, ami tetszik.