ugrás a tartalomhoz

Java programozás tanulás.

Terra · 2013. Már. 11. (H), 11.48
Sziasztok szeretnék megtanulni java nyelvben való programozást.
De nem tudom , hogy hogyan és miképp álljak neki tanulni. Sajnos nincs pénzem órát venni. De nagyon jól akarom megtanulni a dolgot legalább középhaladó szinten.
Aki hajlandó elmagyarázni nekem , a tudnivalókat és tanítana inyen annak nagyon meg köszönném! Itt elérhető vagyok: Skype zedincraft email: mc.zedincraft##kukac##gmail.com
 
1

Könyv?

Poetro · 2013. Már. 11. (H), 12.30
Akkor mi lenne, ha vennél pár könyvet, vagy letöltenél pár ingyenesen elérhetőt (például Bruce Eckel: Thinking in Java)?
2

Re

Terra · 2013. Már. 11. (H), 14.30
Khm. Ez nagyon szép könyv. Csak egy a gond.
Nem tudom mit is kellene itt csinálni. Végülis mind 1 van egy könyvem:
Tanuljuk meg a java programozási nyelvet 24 óra alatt című könyv.
Csak az a gond vele , hogy az agyam úgy működik jobban megértem ha elmondják.
Ha olvasom olyan monoton és unalmas meg nem is igazán értem.
Legalább 3x elkell olvasni egy egy oldalt mire megértem. Ha elmagyarázzák akkor elég 1x maximum 2x. a másik az , hogy nem tudom menyire jó ez a könyv
3

Nos, ezek a tünetek tipikusan

hunkris · 2013. Már. 11. (H), 18.23
Nos, ezek a tünetek tipikusan egy túlbuzgó userre utalnak, akinek mindent a képébe kell rágni.

24 óra alatt semmit sem lehet megtanulni. ;)
12

Hát egy tipikus vizsgára egy

inf · 2014. Ápr. 23. (Sze), 07.08
Hát egy tipikus vizsgára egy este alatt fel lehet készülni ;-))))

(Az már más kérdés, hogy ha lövésed sincs, hogy eszik vagy isszák a programozást, akkor mennyi idő alatt tanulod meg a java-t...)
4

Tudod, ha valakinek nincsen

Poetro · 2013. Már. 11. (H), 19.21
Tudod, ha valakinek nincsen anyagi kerete tanulni, akkor a meglévő lehetőségeket kell kihasználni. Olvasod a könyvet, begépeled a példákát, lefordított, lefuttatod, és meglátod, mi történik. Ezt addíg ismételed, amíg meg nem érted, mi miért, és hogyan működik.

Senki se fog megtanulni egy nyelvet 24 óra áll, sőt, pár hónap alatt sem. Elkötelezettség, szorgalom és akarás kell hozzá. Nem igazán van könnyű út, ahogy idegennyelv tanulás esetében sincs. El kell olvasni azokat az anyagokat, akár többször is, míg megérted, magadévá teszed, és használni tudod.

Ráadásul a Java nem épp a legkönnyebb elsajátítható nyelvek közé tartozik, és viszonylag nehéz sikerélményt elérni. Ezzel nem elriasztani akarlak, csak szeretném ha elgondokolkodnál a dolgon, és esetleg változtass a hozzáállásodon.
5

+1

Pepita · 2013. Már. 12. (K), 21.03
Szerintem is: valoszinűleg egy jóval egyszerűbb nyelvvel kéne kezdeni.
6

sziasztok! először is nem

csucsu · 2014. Ápr. 21. (H), 21.43
sziasztok!
először is nem találok megfelelő helyet, ahova írhatok, másodszor ha ide írok nem pofátlankodok be a komolyabb témákba :) látom már rég volt hozzászólás, de hátha..
buta kérdés, de nagyon kezdő vagyok, vagy inkább csak érdeklődő..
(a neten bogarásztam, mikor ezt a topicot bedobta)
mi az ami a java programozásnál is egyszerűbb? mert fokozatosan szeretném megtanulni az alapoktól. egyelőre könyvekből,s ha tényleg érdekel, akkor jelentkezem vhova.
köszi!
7

Rengeteg

Poetro · 2014. Ápr. 22. (K), 00.40
Van rengeteg nyelv, ami könnyebb lehet, mint a Java. Mondjuk Lua, Basic, Pascal, Logo, vagy nézhetsz valamilyen összetettebb szkript nyelvet, mint a PHP, JavaScript, Ruby, Python. Vagy jöhet egy kis C vagy ha már megvannak az OOP alapjai akkor C++, C#. Ha a funkcionális nyelvek érdekelnek, akkor Haskell, F#, esetleg Erlang.
De mindenképpen érdemes lenne új témát nyitni neki.
8

Hát azért szerintem a

MadBence · 2014. Ápr. 22. (K), 11.21
Hát azért szerintem a programozást Haskellel indítani elég meredek (bár ki tudja, ha az ember már az elején egy radikálisan más paradigmát lát, akkor lehet, hogy az lesz a természetes, és a "hagyományos" imperatív nyelvek lesznek a furcsák)
9

új témát nyitottam

csucsu · 2014. Ápr. 22. (K), 12.40
10

Assembly

Pepita · 2014. Ápr. 22. (K), 12.42
Sokan nem értenek velem egyet, de szerintem programozni tanulni az x86-os procik nyelvén kell.
Igaz, sok jó programozó van, aki "életében nem látott" assembly-t, és az is igaz, hogy vért fogsz izzadni, mire megtanulod / belejössz. De utána az összes többit könnyebb lesz megérteni, mert a proci működéséről erős alapod lesz.
11

hát számomra egyik sem olyan

csucsu · 2014. Ápr. 22. (K), 12.59
hát számomra egyik sem olyan könnyű, de nagyon érdekel a téma :)
13

segítség

boglar · 2014. Május. 29. (Cs), 18.48
Sziasztok!

Tudna esetleg valaki még a mai napon kisegíteni egy JAVA beadandó elkészítésében?

Köszönöm!
14

A konkrét kérdéseid bátran

Joó Ádám · 2014. Május. 29. (Cs), 20.10
A konkrét kérdéseid bátran felteheted a fórumban, új témát nyitva mindegyiknek, biztos vagyok benne, hogy kapsz rájuk választ.

Ha meg akarod csináltatni, akkor a Munka és állás rovatban adhatsz fel hirdetést, természetesen az extrém határidőnek megfelelő anyagi ellentételezés fejében, de számíts rá, hogy általában nem nézik jó szemmel a szakmában az ilyesmit. Ha pedig valaki fel találna dobni, akkor a legkevesebb, hogy idén bukod a tárgyat, de a fegyelmi eljárás is simán benne van a pakliban.

Sok sikert.
15

Sziasztok, Javat szeretnek

d4n13l · 2016. Már. 27. (V), 20.08
Sziasztok,

Javat szeretnek tanulni es az lenne a kerdesem, hogy van-e valamilyen szakmai berkekben elismert tanfolyam vagy pedig maradjak inkabb a szokasos autodidakta modszernel?

Igazabol a tanfolyam (es a hozza kapcsolodo certificate) a potencialis munkaltatoimnak elsosorban referenciakent szolgalna, mert total newbie vagyok az IT-ban.

Rolam annyit, hogy 32 eves vagyok, korabban programozgattam (azert irom igy, mert PHP-ztam, es azt tapasztaltam, hogy ez a szakmaban nem igazi programnyelv), de eddig teljesen mas vonalon dolgoztam, viszont most mentalisan es anyagilag is eleg erosnek erzem magam arra, hogy egy eles fordulattal masfele orientalodjak. Erositsetek meg, kerlek, vagy beszeljetek le eme terveimrol!

Koszonom.
16

Jobban

janoszen · 2016. Már. 28. (H), 18.30
Alapvetoen jobban jarsz, ha autodidakta modon tanulsz. Indulasnak jo lehet egy tanfolyam, de ebben a szakmaban muszaj lesz autodidakta modon tanulni tudni. Sokat. Ha nem szeretsz onalloan tanulni, akkor ez nem a megfelelo szakma.

Tudasilag amit meg kell tanulnod, hogy a programnyelv maga nem szamit. Ha jo vagy OOP-ben (S.O.L.I.D. elvek, jo architektura, teszteles, stb.) akkor Javaban, C#-ban vagy PHP-ban is jol tudsz programozni. Csak a szintaxis a kulonbseg kozottuk, az alapveto elvek azonosak.
17

Lehet, hogy felreertheto

d4n13l · 2016. Már. 30. (Sze), 14.48
Lehet, hogy felreertheto voltam: nekem a programozas mindig is azert tetszett, mert onallo problemamegoldasra sarkall, szoval egyaltalan nem vagyok tanfolyamparti, sot, ugyanakkor valamit csak be kellene irnom az oneletrajzomba es a potencialis munkaadok iranyaba jo pontnak gondolnam valamilyen elismertebb tanfolyam elvegzeset. Ahogy irtam: amolyan referenciakent. A masik pedig az, hogy mivel az elmeleti tudasom joval elmarad a gyakorlati mellett (ami szinten nem eros meg), egy tanfolyam lehet, hogy jo keretet adna az elvek rendszerben torteno alkalmazasara. De lehet, hogy rosszul gondolom es az osszes tanfolyam egy forintot nem er.
18

Nyugodtan

janoszen · 2016. Már. 31. (Cs), 08.56
Nyugodtan felejtsd el a tanfolyamot, ha csak a papir miatt akarod megcsinalni. Az ilyesmire csak a bertablaval dolgozo hatalmas cegek figyelnek, de ott sem nagyon. Annyira keves a jo programozo, hogy az ilyesmi tok lenyegtelen.
19

Rendben, koszi az infot.

d4n13l · 2016. Már. 31. (Cs), 13.42
Rendben, koszi az infot.
20

Sorrend

BlaZe · 2016. Ápr. 1. (P), 23.31
Nagyobb cégeknél ami előfordulhat még, hogy kérnek szakmai végzettségről papírt. Erre viszont nem elég szerintem egy java tanfolyam. Ha ez cél, akkor inkább egy komolyan vehető OKJ képzést, vagy még inkább egy egyetemet javasolnék. Ez mondjuk nagyobb lélegzetvételű dolog, de megéri, ha tényleg komolyan veszed ezt az irányt.

Ami a nyelvnél fontosabb szerintem, hogy szerezz rutint az algoritmikus gondolkodásban. Ha az megvan, a többi is jönni fog. Ha nincs meg, akkor pedig hiába ismered bármilyen népszerű nyelv szintaktikáját és API-ját. Ha ilyenekkel nem foglalkoztál még, akkor érdemes a legalapvetőbb algoritmusokkal (programozási tételekre guglizz pl), adatszerkezetekkel megismerkedni kicsit. A gyakorlatban is. Ha ez megvan magabiztosan, akkor pedig feljebb lehet kapcsolni, és kicsit megerősíteni ezt a tudást: Algorithmic Thinking 1, Algorithms 1. Van ezeknek második része is, ha nagyon belejöttél :) Courserán változó minőségű kurzusokat lehet találni, ezek a jók közül valók szerintem. Érdekelhet még esetleg Mitchell Waite Algorithms and Data Structures in Java című könyve. Nem mai eresztés, de érdemes forgatni. Hasznosat a hasznossal :) Én ezután vágnék csak bele abba, hogy bármilyen nyelvvel, API-val közelebbről megismerkedjek.

Plusz nagyobb cégeknél szoktak lenni belső, igen intenzív képzési programok, ahol jó vénával rendelkező programozópalántákat vadonban is bevethető programozókká képeznek. Ott az egyik legfontosabb elvárás az erős algoritmukus gondolkodás. Illetve komolyabb helyeken az interjún ezen tud borulni minden. Jártam úgy, hogy egy ígéretesnek tűnő jelöltet interjúztam, aztán kapott egy egyszerűbb algoritmust... Nagyon rosszul éreztem magam utána :)

És ha el tudtál helyezkedni valahova, csinálod egy darabig, tetszik is, komolyan akarsz ezzel foglalkozni, akkor szerintem tényleg egyetem.