ugrás a tartalomhoz

UW-és a Google

Karfi · 2006. Jan. 19. (Cs), 02.02
Helló mindenki.

A problémám a következő lenne van egy uw-és oldalam viszonta google nem találja mivel az uw frameli az oldalamat alapból és abba nem tudok metákat tenni és igy a google nem igazán találja a lapom.

A kérdésem a következő hogy oldjam meg a problémát?

Kössz mindent.
 
1

Fizetős tárhely

aries · 2006. Jan. 19. (Cs), 10.40
Szia!

A frame-eket is előbb-utóbb végignézi a google. A metáknak semmi köze ahhoz, hogy hanyadik találatra jön fel a google-ön.

Jó megoldás a fizetős tárhely lehet, az ingyen sajnos a szél sem fúj.
--
Aries
http://aries.mindworks.hu
2

Van megoldás

mefi · 2006. Jan. 19. (Cs), 18.03
Két megoldás létezik a problémádra. Az egyik egyszerű, az oldalad <head> részében, elhelyezed az alábbi kis kódot:
<script language="javascript" type="text/javascript">
if(window.top != window.self){
  window.top.location=document.location
}
</script>

Ez azt eredményezi, hogy aki rátalál oldaladra, az rögtön át lesz irányítva a kezdőoldalra, így rögtön eltűnik a keretrendszer.

A másik megoldás, hogy közvetlenül hivatkozol oldaladra. Pl.
http://azenoldalam.uw.hu/index.php


üdv:
mefi
http://mefi.be
3

Kösz

Karfi · 2006. Jan. 19. (Cs), 18.48
Oké viszont szerintem ez tilos, de mindegy van egy másik kérdésem a Flash oldalt feltérképezi e kereső robot?
4

<Nincs cím>

Fekete Ferenc GDA · 2006. Jan. 19. (Cs), 19.03
5

Néhány észrevétel

kaixo · 2006. Jan. 20. (P), 13.59
A mefi által leírt megoldás csak az emberi júzereken segít, a keresőrobotok nem molyolnak JavaScript-tel (különben tilosnak nem feltétlenül tilos).
Oldalad minél teljesebb beindexelésében, minél gyakoribb átindexelésében segíthet, ha az oldal "belébe" is hivatkoznak, illetve úgy általában minél több oldal hivatkozik Rád (Pl. ide is feltehetted volna a címét :).

Flash-es oldalt meg csak a Googlebot térképezi fel, de ettől még a használata több más szempontból is ellenjavallt minden olyan esetben, amikor weboldalt szeretnél készíteni, és nem multimédiás alkalmazást. (bővebben: http://webni.innen.hu/Flash )
Különben van egy rahedli uw-s oldal beindexelve, ne aggódj, lehet, hogy csak pár hetet kell várj.(keress rá a site:uw.hu kifejezésre a Google-ben)

Az ingyenes tárhelyekkel kapcsolatban meg pl. nekem az a hozzáállásom, hogy amikor meglátok egy ilyen címet, akkor egy kicsit arra gondolok, hogy egy olyan ember, aki a saját munkáját annyira sem becsüli, hogy évi párezer forintért saját tárhelyet vegyen, az valószínűleg túl sok érdekeset nem tud mutatni nekem. Ez így kicsit persze sarkos, de többé-kevésbé sokan lehetnek ezzel így szerintem. (Egy domainnév egyébként érték, különösen, ha értékes tartalom van rajta.)

József