ugrás a tartalomhoz

XML- Mértékegység beillesztése mennyiség után

mctom · 2013. Jan. 22. (K), 18.27
Sziasztok!


Egy XML alapokra épülő "adatbázis" készítésén fáradozok, ami annyiból állna hogy az egyszerű átlag felhasználó Microsoft Excelben módosíthatja pl az árakat ,és az megjelenik a weboldalon egy szépen formázott táblázatba.

Na mármost a kérdésem annyi lenne ,hogy hogyan lehetne megoldani úgy hogy 1-1 mennyiségi érték után automatikusan melléje biggyessze a mértékegységet (pl: Ft,Cm ...stb), és ne keljen mindig manuálisan beírni?

ha valaki ebben tudna segíteni azt megköszönném.

UI: Lehet hogy rossz fórum témába írom ezt a kérdést, ezért előre is elnézést kérek.
 
1

xls?

szabo.b.gabor · 2013. Jan. 22. (K), 20.04
Gyanítom, hogy xls-re gondoltál talán, de nem biztos. eddig mivel készültél el?
2

megcsináltam a táblázatot és

mctom · 2013. Jan. 23. (Sze), 18.43
megcsináltam a táblázatot és a hozzá tartozó CSS fájlt.

Mutatóba pedig egy-két termékkategóriánál feltöltöttem manuálisan adatokkal (ez még nincs összekötve XML-el, ezt csak mondom hogy külalakilag helyeztem el rajta a dolgokat hogy hogyan fognak kinézni rajta a dolgok ).





-Kaptam egy nyers árlistát amit a fent említett táblázatnak megfelelően kisebb bővítésen fog átesni, és ebből lesz kialakítva a forrásfájl.



-most jelenleg a séma fájl félépítésén gondolkozom




És itt van felvilágosításnak egy link, ha még teljesebb képet kapni mire is gondoltam.

3

Excel?

Pepita · 2013. Jan. 24. (Cs), 01.45
Akkor először is azt tanulmányozd, hogy hogy néz ki egy Excelből XML-ként mentett táblázat. Le fogsz hidalni a formázási és egyéb "hülyeségek" miatt. Ezek ráadásul (excel-) verziófüggők. Plusz az Excellel sem tudsz akármilyen XML-t megetetni.
Ezek elkerülésére találták fel a CSV-t.

A másik: mértékegységet ugye külön oszlopba szoktunk írni, így lehet számként használni a mennyiséget, a Júzernek meg csak akkor van dolga vele, ha változtatni akarja...
4

mértékegységet ugye külön

Poetro · 2013. Jan. 24. (Cs), 08.09
mértékegységet ugye külön oszlopba szoktunk írni, így lehet számként használni a mennyiséget, a Júzernek meg csak akkor van dolga vele, ha változtatni akarja...

Ezzel nem értek egyet. Mértékegységet meg lehet adni a cella formázásánál. Ha pénznemről van szó, akkor egyszerű a feladat, egyébként pedig egyedi formátumot kell neki megadni, mondjuk OOo esetén 0,00" kg" Excel esetén pedig 0,00\ \k\g.