ugrás a tartalomhoz

Honlap figyelő program?

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 24. (H), 12.15
Kissé elgondolkodtatott egy ma megjelent hirdetés: http://weblabor.hu/munka/113800
Igaz, mindez csak a fantáziám szüleménye, lehet, hogy teljes mértékben félreértettem az egészet.

A hirdető címéből valami tőzsdékkel kapcsolatos témára tippelnék, de...
Amire kíváncsi lennék: szerintetek a feltételezhető feladatot valóban meg lehet oldani?
Nekem vannak kétségeim:
- ha be is kell jelentkezni egy lapra, ott esélyes, hogy egy captcha-t is fel kell oldani. Biztosan van rá kész eszköz, de nem hinném, hogy hatékony egy jól védett oldallal szemben (feltételezem, ha pénzügyi oldalról van szó, ott azért megfelelő védelemmel kell számolni)
- valamiféle feladatot el kell végezni. Ehhez gyakorlatilag vissza kell fejteni az oldal működését. Ha ez így van, akkor az "Egyszerűen lehessen belépési adatokat változtatni, újabb figyelendő oldalakat hozzáadni." kitétel második fele nem igazán teljesíthető, hiszen minden újabb oldalt meg kell fejteni, mielőtt hozzáadod.

Az már csak apróság, hogy mindehhez miért is kell javascript szakértő, illetve ha webes megoldás kell, akkor miért kell kiemelni a win7-et?


ui: bocs, csak azért vetettem fel itt mindezt, mert annyira kihalt a fórum, hogy nem veszi el a helyet az értelmes kérdések elől... :(
 
1

Miért ne?

Poetro · 2012. Dec. 24. (H), 12.41
Miért ne lehetne megvalósítani. Lehet rá írni egy Chrome vagy Firefox kiterjesztést, ami betölti az oldalakat, és ellenőrzéseket végez. Lehet csinálni Greasemonkey szkriptet, ami a megnyitott Firefox vagy más Greasmonkey kompatibilis böngészőben megnyitott füleket figyeli, és újratölti őket időnként.
Ezen kívül lehet írni Node.js vagy más szerver oldali szkriptet, ami elvégzi a fenti feladatokat.
ha be is kell jelentkezni egy lapra, ott esélyes, hogy egy captcha-t is fel kell oldani

Manapság legális oldalakon már nincs olyan sok captcha, ráadásul csak egyszer kell bejelentkezni, a szkript onnantól automatikusan tud működni.
Egyszerűen lehessen belépési adatokat változtatni, újabb figyelendő oldalakat hozzáadni.

Tehát kell valami konfigurációs fájl, amivel bővíteni lehet a megfigyelt oldalakat, az azokhoz való belépést, és az adatok feldolgozását. Például CSS kiválasztókkal meg lehet adni, mely mezők szolgálnak a bejelentkezésre, ezekbe milyen értéket kell írni, és mely része az oldalaknak tartalmazza a figyelésre érdemes adatokat.
Az már csak apróság, hogy mindehhez miért is kell javascript szakértő, illetve ha webes megoldás kell, akkor miért kell kiemelni a win7-et?

Mert gondolom W7-en futó böngészőben kell megoldani az egészet. Például mert csak azon a gépen lehet autentikálni a meghatározott oldalakra.

Természetesen a fenti mind spekuláció, mivel nem ismerem a hirdetés feladóját és részleteit. Ez ügyben érdemes lenne a hirdetőt megkeresni.
2

Látszik, hogy én egészen más

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 24. (H), 13.25
Látszik, hogy én egészen más oldalról próbáltam megközelíteni a problémát. :-)
Van benne valami, ahogy írod.
Mondjuk az "egyszerű" jelentését kicsit másképp képzeljük, azt hiszem.
Legális oldal: Vodafone e-számla pl. SMS-ben küld kódot, amivel be tudsz lépni. Már nem emlékszem, hol láttam olyat, hogy nem csak a regisztrációhoz, de a belépéshez is captcha-t kellett megfejteni. Lehet, hogy valami online játék volt...
Szóval innen az ötlet, hogy annyira nem triviális a feladvány.

Én valami vastag kliensben kezdtem gondolkodni (pl. Qt képes HTML-t feldolgozni - bár a hatékonysága és precizitása erősen kérdéses számomra, de soha nem próbáltam)
Lehet, hogy én bonyolítom túl az egészet.
4

Egy nodejs daemonnal a

inf · 2012. Dec. 25. (K), 01.20
Egy nodejs daemonnal a legegyszerűbb szerintem. Ahhoz használhatsz mondjuk egy jquery-t selectorokhoz. A 20-as limitből arra gondolok, hogy az optimalizálás nem igazán számít, valószínűbb, hogy csak egyéni célra kell egy ilyen. A captcha-hoz vannak hálózatok, ahol pontért vagy pénzért kérhetsz captcha törést a tagoktól, aztán kis kínai gyerekek kitöltik neked. :D Ebben a témában mondjuk nem vagyok annyira otthon, a lényeg, hogyha van megfelelő tőke, akkor a captcha nem akadály. Igazából semmi sem az... Sms kódhoz csak telot kell kötni a gépre, erre is biztosan vannak megoldások...

Egyáltalám nem tartom valószínűnek, hogy valami pénzügyi törésről lenne szó, szerintem csak egy bizonyos témában van pár oldal, amit figyelni akar az illető.
5

Nem törésre gondoltam, hanem

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 25. (K), 10.09
Nem törésre gondoltam, hanem normális körülmények között emberi beavatkozást igénylő tőzsdei ügyletek automatizált intézésére. :-)
Viszont ezt normális, legális módszerekkel kivitelezve (na ebbe pl. a captcha "törése" már nem fér bele).

És a legfőbb problém – ahogy asszem, Poetronak is említettem – az a pont, miszerint "egyszerűen legyen bővíthető". Mivel a feladvány úgy szól az értelmezésemben, hogy a megadott oldalaktól kapott feladatot kell megoldani és arra automatizáltan válaszolni, úgy gondolom, ehhez minimum meg kell fejteni az újonnan felvett oldal működését.
A megbízó meg úgy érzem, nem igazán ért a témához.

Szóval összességében nem annyira a kivitelezhetőségét tartom problémásnak, hanem az elvárt egyszerűséget. :-)

offtopic: manapság már karácsonykor is szokás, hogy az emberek (elnézést) seggrészegre isszák magukat? Felső szomszéd már egy órája óbégat (gyk: "énekel") és tiszán hallható, hogy vagy részeg vagy részeg... :D
7

Nem törésre gondoltam, hanem

inf · 2012. Dec. 25. (K), 21.39
Nem törésre gondoltam, hanem normális körülmények között emberi beavatkozást igénylő tőzsdei ügyletek automatizált intézésére.


Én tudok olyan programról, amit amcsi tudósok írtak, és automatikusan tőzsdézik nekik, és szedi a dollármilliókat... Szóval ez legális módon is megoldható.

meg kell fejteni az újonnan felvett oldal működését

Hát elég csak az adatforgalmat megnézni, aztán lemásolni, nem egy bonyolult dolog, azért 1-2 órát el lehet szórakozni 1-1 oldallal attól függően, hogy milyen eszközeid vannak a témában.

Hát én is iszogattam, mondjuk nem seggrészegre, csak vidámra ittam magam, mert amúgy mióta tél van letargiában vagyok, meg állandóan fáradtnak érzem magam, hiába alszom bármennyit.
8

Azért egy oldal működését

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 25. (K), 22.05
Azért egy oldal működését visszafejteni nem biztos, hogy triviális dolog (mutathatok olyat, amivel napok alatt sem boldogulsz :-P ) és hát a megrendelő, értelmezésem szerint úgy képzelte, hogy az újabb oldalakat ő akarja berakni a rendszerbe...

Fáradtságra ajánlanék valami multivitaminos kotyvalékot (valami magnézium+multiizé pezsgőtabletta - lehet, hogy csak placebo hatás volt, de velem csodát tett ;-) )
9

Magnéziumot inkább csak

inf · 2012. Dec. 25. (K), 22.15
Magnéziumot inkább csak sportolás előtt szoktam szedni. Végülis meg lehet próbálni. :-)
Multivitamint akarok venni, mert biztos, hogy masszív D vitamin hiányom van. Köszi!:-)
3

Anno a liligo is hasonló

inf · 2012. Dec. 25. (K), 01.10
Anno a liligo is hasonló volt, simán lehet valami keresési célú crawler írás is... Ott egy java engine van, ha jól tudom, ami javascript crawlereket futtat, de akár php + curl-re is meg lehet ilyet írni, mondjuk php a lehető legrosszabb megoldás ilyen témára azok közül, amiket ismerek.
6

Ami szinte biztos, hogy

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 25. (K), 10.11
Ami szinte biztos, hogy valami olyan megoldás kell, ami képes JS-t futtatni, hiszen manapság alig találsz olyan lapot, ami kikapcsolt javascript mellett működőképes. :-(

Na mindegy, nem akarom megoldani az illető problémáját, csak ott nem lehetett hozzászólni, én meg kíváncsi voltam.