ugrás a tartalomhoz

Email forward PHPvel

zzrek · 2012. Júl. 15. (V), 11.52
Sziasztok!

Előfordulhat, hogy egy email szerkesztő-küldőt kell csinálnom (belső hálózaton).
Arra gondoltam, hogy esetleg nem vacakolnék a wysiwyg (TinyMCE, CKEditor meg hasonlók) szerkesztőkkel (+ sablonkezelés, http://htmlemailboilerplate.com/), hanem ehelyett az egészet rábíznám egy tetszőleges levelezőre (outlook, thunderbird), ami az elkészült levelet átküldené a PHP-nek (egy bizonyos email címre), ami egyszerűen forwardolná a kívánt címekre egy az egyben az egészet.

Ezt a témát nézegettem az email fogadással kapcsolatban

A kérdésem az lenne (mielőtt belefognék) hogy ha pl. az stdin-ben megkapom a levelet, és ezt egy az egyben továbbítom, változik valami benne (átkódol a php valamit valamire?), kell figyelnem valamire?

Mi a véleményetek erről?

Köszönöm!
 
1

janoszen · 2012. Júl. 15. (V), 17.41
Az alapötlet jó, viszont van benne néhány bökkenő. Először is, vagy IMAP-on fogadsz levelet, ami baromi körülményes, vagy a mailszerverre rákötsz egy icipici scriptet, ami betolja DB-be. Ha ügyes a mailszervered (pl. az Exim) akkor ezt saját maga is meg tudja csinálni. Ha megteheted, mindenképpen ezt javaslom. Amit ezzel kapcsolatban meg kell oldanod, hogy ne fogadj el bárkitől üzenetet, tehát mondjuk egy megadott címről kell érkeznie.

Arra is figyelj, hogy a levelező szerverek beletesznek különböző azonosító jeleket, pl. a Received fejlécek, amiket a küldés előtt ki kell takarítanod. A legjobb, ha küldesz egy teszt levelet és nézel egy előtte/utána állapotot, hogy megtudd, mit kell lezúzni belőle.

Ha kérdésed van, hajrá, eléggé jártas vagyok e-mail témakörben, a szerver konfigolásban is tudok segíteni, de ahhoz tudni kellene, ki üzemelteti, milyen szerver, stb.
2

Köszi

zzrek · 2012. Júl. 15. (V), 18.37
Köszi, még én sem vagyok biztos a környezetben (nem én üzemeltetem a rendszert), de amit írtál, az segített. Valószínűleg a végső döntést nem én hozom, de hogy mik a lehetőségek, azt nekem kell tudnom és felkínálnom :-)
3

Költöztetés

janoszen · 2012. Júl. 15. (V), 19.58
Azt azért látni kell, hogy egy ilyen megoldás a végső termék költöztethetőségét nagyban rontja.