ugrás a tartalomhoz

PHP email fogadás phpmailer

izeke06 · 2011. Szep. 28. (Sze), 11.51
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a phpmailer képes emaileket fogadni is?
Ezt úgy értem, hogy csinálok egy hasonló felületet, mint bármely levelező, és oda fogadom a maileket?

Válaszokat előre is köszönöm.
 
1

nem

bb0072 · 2011. Szep. 28. (Sze), 12.12
nem
2

IMAP

Poetro · 2011. Szep. 28. (Sze), 12.43
A PHP alapból tartalmaz egy IMAP kiegészítést, amivel lehet olvasni IMAP, POP3 és NNTP üzeneteket. Ugyan a használata nem triviális, de el lehet vele boldogulni. És természetesen itt is a karakterkódolásokkal és a csatolmányokkal lesz majd a probléma.

A PEAR osztályok között találhatsz két hasznos osztályt amennyiben üzeneteket akarsz olvasni. Az egyik a Mail_IMAPv2, ami a PHP IMAP függvényei fölé ad egy kényelmesebb réteget. A másik pedig a Mail_Mbox, amivel a *nix szerveren levő levelezőládádhoz férsz hozzá.
3

vagy

janoszen · 2011. Szep. 28. (Sze), 18.22
Vagy megkéred a rendszergazdát, hogy konfolja fel a PHP scriptedet delivery agentnek és lerakod a leveleket mondjuk adatbázisba.
4

ez elég érdekesen hangzik.

Arnold Layne · 2011. Szep. 29. (Cs), 23.52
ez elég érdekesen hangzik. valami leírást tudnál erről linkelni? ilyen felhasználását még eddig nem hallottam a php-nak.
5

CLI

janoszen · 2011. Szep. 30. (P), 05.50
Nincs benne semmi mágia, egy CLI (paracssoros) scriptet kell írni és a levelező szervert megfelelően felconfolni. Kulcsszavak: CLI, stdin, pipe, BSMTP. Ha nagy az érdeklődés, összedobhatok rá egy mintát.

Update: itt egy tutorial: http://www.evolt.org/incoming_mail_and_php
6

engem érdekelne

Arnold Layne · 2011. Okt. 1. (Szo), 12.52
Engem érdekelne. Amit linkeltél az is jó volt, de abból nekem nem derül ki semmi sem a rendszergazdai oldalról. A php részét értem, ez a fórumtéma könyvjelzőzve. Ha nem is most, de majd egyszer mindenféleképp visszatérek a témára, mert érdekes.
7

Exim

janoszen · 2011. Okt. 1. (Szo), 21.28
Most egy kicsit el vagyok havazva 1-2 hónapig, de felírom a todo listámra. Ha van kedved Exim configot olvasgatni, akkor a manual itt van hozzá: 29. The pipe transport A blogomon találod a többi tutorialt hozzá. Összeraksz egy egyszerű MX-et és csinálsz hozzá egy pipe transportot. Mint a faék, tényleg. Csak ijesztően hangzik.
8

Szerintem

Poetro · 2011. Okt. 1. (Szo), 21.55
Ahogy én képzelem, hogyan működhet ez:
A levelezőszerver program megkapja a levelet. Ekkor lefuttat egy halom cuccot rajta például spam szűrő stb. Ha ezek után ha akarod még szintén átdobhatod egy másik alkalmazásnak, mondjuk meghívsz egy PHP szkriptet, ami pl stdin-ben megkapja a levelet, és paraméterekben a feladót, címzettet stb. Ahogy a postfix konfigurációt néztem, ott van a mailbox_command beállítás, amivel meg lehet hívni egy alkalmazást, amikor a levél beesik. Gondolom hasonlót minden levelező rendszer tud.
9

Yepp

janoszen · 2011. Okt. 1. (Szo), 23.29
Yepp. Az Exim kicsit közelebb áll a programozói lelkülethez, mint a Postfix.