ugrás a tartalomhoz

JsTestDriver nehézségek

Karvaly84 · 2012. Júl. 4. (Sze), 10.12
Helló!

Ma nem bírtam aludni a melegtől, és már korán felkeltem. Egykét órája már szenvedek a JsTestDriver beizzításával sikertelenül. Nézegettem a netet is de a leírtak nem működnek. Azt írják, ha a jsTestDriver.conf-ba felveszem a server-t pl.: http://localhost:9876 akkor böngészővel tudom futtatni a teszteket. A hiba üzenet helyet csak a --help kapcsoló kimenete jelenik meg amivel nem megyek sokra, mert nem derül ki miért nem figyel a szerver az adott porton. Ha parancsorban a --port kapcsolót megadom akkor működik, csak akkor nem tudom minek kell a conf fájlba is felvenni. Nos ott tartok, hogy figyel a szerver megnyílik a böngésző, be tölt az összes fájl, de a tesztek nem futnak le. Valaki meg tudna szánni egy kis irány mutatással, hogy honnan szerezzek be hasznos infókat? Mert amiket idáig követtem nem mondhatnám hasznosnak.

Illetve közületek használta már valaki a JsTestDriver-t, probléma mentessen?
 
1

tesztforras

blacksonic · 2012. Júl. 4. (Sze), 10.46
Ha a teszteket meg a parancsokat amiket kiadtal a futtatashoz leirod lehet tobb tanacsot tudunk adni :)
2

Na kicsit

Karvaly84 · 2012. Júl. 4. (Sze), 22.55
Na kicsit bealudtam...

Szóval már végig próbáltam pár dolgot, és sztem felejtős számomra ez a projekt. Olyan problémák vannak, hogy pl. --browser ${firefoxpath}, ${explorerpath} kapcsolónál az explorer meg se nyílik csak csak ha elhagyom a rókás paramétert akkor, illetve ha valami gebasz lép fel teszt közben nem tudom kilőni a teszt futtatást, hiába zárok be mindent nem tér vissza a konzolra a program. Ez nekem azért probléma mert pont be akartam építeni a build rendszerembe, (Apache Ant), és sikertelen tesztnél, vagy hibánál, nem csinálnék buildet csak ha hiba mentes minden. De így h reggelig várhatom, hogy vissza jöjjön a konzolra a cucc így nehéz.
3

nem olyan ördöngősség

blacksonic · 2012. Júl. 5. (Cs), 22.15
én browser kapcsolót nem használok, minden böngészőre amit néz lefuttatom rá (ez lenne szerintem a lényege)
miért nem akarod hogy végigfusson az összes teszten és az eredményét figyeled?
nem tudom mennyi teszted van, de elég gyorsan lefutnak
4

A browser azért kell nekem

Karvaly84 · 2012. Júl. 5. (Cs), 23.35
A browser azért kell nekem mert nem kézzel akarom indítani a tesztet. Én a build-et indítom ami elindítja a tesztet és ha a teszt elbukik megál a build, ha sikeres akkor meg lefut teljessen. Ezen ügyködöm most.

Egyébként nem azt mondtam, h nem akarom megvárni a tesztet még lefut, csak ha pl dob nekem egy hibát a cucc akkor nem tudom kilőni és a konzol nem kap semmit vissza. Ami azért kéne, hogy a build le tudjon futni. De még lehet probálkozok majd valami timeout megoldással.
5

A hibakat elkapja a

blacksonic · 2012. Júl. 6. (P), 09.16
A hibakat elkapja a jstestdriver teszteken belul, viszont ha alert vagy hasonlo tortenik akkor megakad az egesz tesztfuttatas