ugrás a tartalomhoz

Online emberek számlálása és mutatása

Anonymous · 2006. Jan. 8. (V), 02.26
Sziasztok!

Van egy fórumom, de sajnos nem tudom h kell megszámolni rajt h ki van jelen abból hány vendég és hány felhasználó és a felhasználók id-jének a kinyerése.
csak session-t használok semmit cookie-t.
mondták nekem h meglehet oldani vh cookie-val is, de ha van rá mód akkor inkább session-al oldanám meg.
Ugybár azt tudnám h mysql-be csinálnák egy olyan oszlopot h online és ha értéke yes akkor fenn van ha no akkor nincs, és mikor belép a felhasználó akkor értéke yes lesz de mikor a kilépésre megy akkor no.
de mi van akkor ha csak bezárja a böngészőt vagy egyszerüen más webhelyre megy?
akkor h változik meg a mysql-ben az online értéke no-ra???
vagy esetleg valami más ötlet?
kérlek segítsete,

Előre is kössz:
Laci
 
1

Csak kozelitoleg lehet

Anonymous · 2006. Jan. 8. (V), 03.03
Igazabol ezt csak kozelitoleg lehet tudni, mert ugye ha leszakadsz a netrol akkor sem vagy online, viszont 10 mp-e meg az voltal. Be kell loni egy ilyen kuszobszamot, amit kb olyan nagyra kell valasztani, hogy ha egy felhasznalo elolvas mondjuk egy cikket olvas, akkor azt vegig tudja olvasni...
Igazabol, ha azt is akarod szamolni hogy hany vendeg van jelenleg online, akkor celszeru lesz a sessionoket mysql-ben tarolni. Tarolsz hozza egy utoljara aktiv timestamp-et, meg a user-id-t, ha van.

Ezutan egyszeruen lekerdezed, hogy hany session van ahol a timestamp az time()-az altalad valasztott szamnal nagyobb. Ebbol azok akiknek nem 0 a user-id-juk azok be vannak jelentkezve, a tobbi vendeg.
2

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 8. (V), 03.28
kösszi, de esetleg légyszíves eltudnád mondani érthetőbben?
pls.
3

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 8. (V), 12.06
Itt egy remek, kész példa, csak az adatbázis adatait kell behelyettesíteni és már használhatod is. ;) Alapnak szerintem jó lesz, hogy mivel és hogyan bővíted (user és guest külön) már csak rajtad múlik...
5

Idő

Jano · 2006. Jan. 8. (V), 20.27
A trükk az, hogy nem csak azt tárolod, hogy online vagy nem online, hanem még egy mezőt ami egy időmező. Ezt az időmezőt mindig frissited, ha a user valamit csinal. Ezutan ugy tudod, meg az online levo userek szamat, hogy megnezed kinel van online bejegyzés ÉS ezek közül ki az akinél az időmezőben egy bizonyos intervallumnál kevesebb az időkülönbség a jelenhez képest pl kevesebb mint félórája volt az utolsó hozzászolása.
4

van valami erről

Gal Kristof · 2006. Jan. 8. (V), 18.45
asszem van egy részben ezzel is foglalkozó cikk itt a weblaboron, sztem nézz utána :) vagy a php vagy az adatbázis kategóriában